Αποζημίωση-παρωδία στα στελέχη ΕΔ που απασχολούνται νύχτα

Αποζημίωση-παρωδία στα στελέχη ΕΔ που απασχολούνται νύχτα

Απολαβές-ψίχουλα λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολούνται κατά τις νυχτερινές ώρες

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΑΣΜΥ, η αποζημίωση που θα λάβει ένας στρατιωτικός με υπηρεσία από τις 22:00 ως τις 6 το πρωί είναι μόλις 13,85 (5x2,77) ευρώ!

Η αιτία είναι ότι για 8 ώρες νυχτερινής απασχόλησης υπάρχει αποζημίωση μόνο για τις 5 ώρες, η οποία μάλιστα ανέρχεται ωριαία μόλις στο ποσό των 2,77€!

Αν αφαιρέσει κανείς και τις κρατήσεις, τότε τα χρήματα που παίρνει το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μόλις 10,3 ευρώ!!

«Προτείνουμε την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση ώστε να αντισταθμίζεται δίκαια η εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες μέχρι 64 ώρες το μήνα στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί νυχτερινή υπηρεσία, από 22:00 έως 06:00», τονίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και επισημαίνει ότι τα στελέχη «θα πρέπει να αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου για όλες τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν νυχτερινή εργασία (από τις 22.00 ως τις 6.00), δικαιούνται να λάβουν το θεσπισμένο ελάχιστο όριο του ημερομισθίου προσαυξημένο κατά 25% που υπολογίζεται στο υποχρεωτικώς θεσπισμένο ελάχιστο όριο ημερομισθίου.

ΠΗΓΗ: Του Γ.Κατσιάνη - thesseconomy.gr

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Υπόμνημα του ΣΑΣΜΥ που αφορά όλα τα οικονομικά θέματα των Στρατιωτικών ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. Μια ζωή τά ίδια για τά στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Πιο πολλά παίρνει ένας λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί το χαβά τους και εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε στις εκλογές. Μυαλό δεν θα βάλουν Θα παρακαλούν και θα υπόσχονται νέα μισθολόγια. Είναι πλέον πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, νομίζεις... Με εμάς θα ασχοληθούν ή με τους ελεύθερους επαγγελματίες;;; Εμείς είμαστε 60000 χωρίς δικαιώματα και μπορούμε να δουλεύουμε τζάμπα όσο θέλουν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκατομμύρια και μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Εσύ σε ποιόν θα έδινες παροχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο λεγεται δημοκρατια....αν ναι,τοτε ζητω ο φασισμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γεγονός! Το αποκάλυψε - ανακάλυψε ο ΣΑΣΜΥ. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Στρατιωτική Ηγεσία κοιτάει μόνο την καρέκλα και να μην σκάσει η βόμβα στα χέρια της, και η Πολιτική Ηγεσία απλά αδιαφορεί...το κακό είναι ότι το κάνει με τρόπο προκλητικό... Αφού δεν έχετε σκοπό να κάνετε τίποτα ουσιαστικό τουλάχιστον μείνετε στα γραφεία σας. Καταλάβαμε πλέον ότι δεν σας ενδιαφέρουν ούτε οι παραιτήσεις (ίσα ίσα που φαίνεται σα να τις επιδιώκετε), ούτε το πως θα επιβιώσουμε. Αλλα αφού μας εξισώσατε με τους δημοσίους υπαλλήλους να ξέρετε αργά η γρήγορα έτσι θα συμπεριφερόμαστε όλοι!!! Ακόμη και κάποιοι τελευταίοι ρομαντικοί με φόντο τη σημαία... Αν εγώ πρέπει να κάνω και άλλη δουλειά για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και εκείνη αδιαφορεί για εμένα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να της γυρίσω και εγώ την πλάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου 9:22 π.μ καλώς ήρθες στη Γη.
      Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό.
      99% των στελεχών αδιαφορεί πλήρως για την υπηρεσία.
      Δες πόσο είναι το Ποσοστό των ειδικών κατηγοριών και θα καταλάβεις!!!!
      Το κράτος και κυρίως η Ηγεσία, μας αντιμετωπίζουνε χειρότερα και από τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο.
      Οπότε εμείς φερομαστε αναλόγως!!!!

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε, έτσι πράττουν κάποιοι, όχι όλοι. Τέλος του μήνα πάτε στο ΑΤΜ όμως ε; Υπάρχει και ένα ποσοστό που κάνει αυτό που του αναλογεί, για να τα έχει καλά με τον εαυτό του και κυρίως να μην το επωμιστεί κάποιος συνάδελφος. Δυστυχώς η ευτυχώς.

      Διαγραφή
  7. Σε όποιον αρέσει αλλιώς ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική σου λυγίζει σίδερα μεγάλε! Μου θυμίζεις κάτι λαμόγια ιδιώτες που πληρώνουν τους υπαλλήλους τουςσε λογαριασμούς και μετά τους παίρνουν τα μισά σε ρευστό. Το ίδιο ακριβώς τους λένε:Σε όποιον αρέσει, αλλιώς παραίτηση. Το έχετε στο αίμα σας όλα τα ελληνόφωνα(δεν λογίζεστε Έλληνες)λαμόγια)!!!

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε άσχετε. Κάτι τέτοια διποδα σαν και εσένα πρέπει να είναι με φιμωτρο. Ποιος θα υπερασπιστεί την Πατρίδα ρε? Α ξέχασα. Οι Ελληνοποιημενοι λαθρο.

      Διαγραφή
    3. Εσύ τι είσαι και βρήκες αμέσως τη λύση πανέξυπνε;

      Διαγραφή
  8. 2:45 Νίκο δενδια εσύ? Παραιτησου πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεφτίλες!!!!!Ευτυχώς 2 χρονάκια μείνανε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά θα παρακαλείς για ΕΟΘ. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

      Διαγραφή
    2. @ 13, 2024 9:44 μ.μ
      ο ίδιος λάλακας της 13, 2024 2:45:00 μ.μ. δεν χωρά αμφιβολία

      Διαγραφή
  10. ένας Αλβανός άμα του πεις έλα κάτσε σε μια καρεκλα 8 ώρες χωρίς να κάνεις τίποτα, θα σου ζητήσει 60€. Κιεμεις για νυχτερινό με ξενύχτι, παίρνουμε 10€. Αντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπέρασμα Η εργασία που παρέχει ένας ΑΛΒΑΝΟΣ κοστολογείται περισσότερο από την δικιά σου Γιατί εσύ δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΞΙΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Επίσης όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν αυτά που τους αξίζουν! ΚΑΙ Κανείς δεν παίρνει παραπάνω Αντε γειά λοιπόν και συνεχίστε την κλάψα! Με αγάπη ΑΛΒΑΝΟΣ!!!!!

      Διαγραφή
    2. 4.24 Ότι δηλαδή εσύ αξίζεις περισσότερα από οποιονδήποτε Έλληνα...Μάλιστα...Καλέ μου Αλβανέ, παίρνεις τα λεφτά που παίρνεις γιατί τα απαιτείς με περίσσιο θράσος, με το οποίο και ανατράφηκες. Επίσης πας σε δουλειές που δεν καταδέχονται να πάνε άλλοι (κακώς),οπότε είναι μονόδρομος η επιλογή σου.Και κάτι τελευταίο..Ζεις τον ύπνο του δικαίου αν νομίζεις ότι όλοι πληρώνονται αυτά που αξίζουν. Δεν θα το αναλύσω αυτό γιατί ήδη σπατάλησα τζάμπα χρόνο για να σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    3. το τερματισατε παλληκαρια

      Διαγραφή
  11. Όχι δεν μας αρέσει και ούτε θα παραιτηθούμε,απλά θα δουλεύουμε τον κόσμο,έτσι απλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε ρε καί νά γίνει κάτι με τούς απέναντι, τότε θά καταλάβουν σέ τί σημείο έφτασαν τό προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσυ τι νομίζεις ο γείτονας δεν ξέρει ότι είσαι ξεχαρβαλωμενος και διαβρωμενος από την διαφθορά;Απλά δεν έχουν το pass απο τα αμερικανακια λόγω Πούτιν, αλλιώς ούτε εβδομάδα δεν θα τους έπαιρνε να παρελαύνουν στο Σύνταγμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 16 10:41, τρολάκι των Μογγόλων; Ζεστάθηκε η θάλασσα, βούτα λίγο!

      Διαγραφή
  14. Μην τσσκώνεστε χωρίς ουσιαστικλόγο. Οι στρατηγάρες ξέρουν ότι το φίδι απ'την τρύπα θα το βγάλουν ΠΆΛΙ οι μικρόβαθμοι/έως και του ανθστη, όπως επίσης και την τρομοκρατία που κυριαρχεί στις μονάδες απ' τις διοικήσεις ως προς τα παράπονα. Σαν σύνολο έχουμε πιάσει πάτο για διάφορους λόγους, είτε κλίματος εντός των μονάδων, είτε λόγω της αντιμετώπισης της ιεραρχίας κ' της πολιτικής ηγεσίας. Μια κουβέντα μόνο θα λεγα,ότι το κακό όταν γίνεται το κουβαλάει αυτός απ'τον οποίο ξεκίνησε,και μακάρι να μην είναι ο αδελφός μας αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνεχίστε έτσι, μην αλλάξετε τίποτα. Ίσως η χειρότερη ηγεσία που υπήρξε ποτέ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εμπαιγμός των Αποφοίτων ΑΣΣΥ, η πλήρης απαξίωση των Σχολών Υπαξιωματικών δεν θα μέινουν αναπάντητα. Η αρχή έγινε, να δείτε τι υπάρχρι για μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ασχήμια εσωτερική και εξωτερική, η φαλάκρα, η μυωπία, τα μεγάλα και πεταχτά αυτιά, τα ασύμμετρα χείλη, η άνιση κατατομή, γενικά αποτελούν μορφές αναπηρίας με άγνωστα αποτελέσματα στο ψυχισμό ενός ατόμου, λόγω μη υπάρξεως σοβαρών μελετών. Η συμπεριφορική ψυχολογία έχει βρει πεδίο δόξης λαμπρό και στέλνει στην πυρά τα κλασικά βιβλία και συμπεράσματα της ψυχολογίας των δεκαετιών από το 1960 έως το 1990 και επιστρέφουν στον Φρόιντ, στον Γιουνγκ, κ.α. Πάντως οι παλιοί το συνοψιζαν σε μια διαχρονική φράση "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι και άνθρωποι!!!!! Το θέμα είναι τα νυχτερινα και όχι το Εθνικό σθένος του καθενός μας. Κάποια πρόταση σοβαρή δεν ακούστηκε!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρή πρόταση θες διάβασε και σκέψου καλά πριν πεις η γράψεις οτιδήποτε Η λύση είναι μία άμεση και μαζική αποστρατεία! Αύριο εάν είμαστε μάγκες 10000 αναφορές αποστρατείας τουλάχιστον ΠΟΕΣ ΠΟΜΕΝΣ ΑΚΟΥΤΕ; ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ

      Διαγραφή