Μητσοτάκης: «OXI σε 13ο και OXI σε 14ο μισθό για συνταξιούχους» (BINTEO)

Μητσοτάκης: «OXI σε 13ο και OXI σε 14ο μισθό για συνταξιούχους» (BINTEO)

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση χθες (11-5-24)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΣΤΟ 21:55 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ): Υπάρχει ελπίδα να δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους; ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η απάντηση είναι ΟΧΙ και ΟΧΙ.

– Υπάρχει ελπίδα να δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους;

H απάντηση είναι όχι και όχι. Στην παρούσα κατάσταση εάν βρίσκαμε δημοσιονομικό χώρο και καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καινούργιο δημοσιονομικό πλαίσιο Ευρωπαϊκό από το οποίο δεσμευόμαστε, πιο αυστηρό από ότι είχαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ συγκεκριμένους στόχους, με σκληρά όρια δαπανών, αν η οικονομία μας αποδίδει περισσότερα ναι θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες, κάτι που αν συμβεί η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κάτι το οποίο θα έχει όφελος και για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις. Οι εργοδοτικές εισφορές είναι πιο ψηλά από εκεί που θα θέλαμε είναι βέβαια ανταποδοτικές αλλά παρα ταύτα είναι μια άμεση επιβάρυνση αυτή τη στιγμή για τον εργαζόμενο και για την επιχείρηση.

Νωρίτερα για την ακρίβεια είχε δηλώσει: «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν είμαστε πρωταθλητές, Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική. Η Ελλάδα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και ίσως πολλοί ξεχνούν ότι χάσαμε μια δεκαετία όπου απωλέσαμε το 25% του πλούτου και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών. Παρεμβαίνουμε και έχουμε βάλει και μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ο e-καταναλωτής είναι ένα εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να φτιάξουν το φθηνότερο καλάθι. Αναγκάζει τα ίδια τα σούπερ μαρκετ να μπουν σε ανταγωνισμό, ήδη βλέπουμε μειώσεις τιμών.»

«Η χώρα εχει καταφέρει να κατακτήσει την δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε μειώσει τη φοροδιαφυγή» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα δηλωθέντα εισοδήματα και τη φοροδιαφυγή ανέφερε: - Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει. Μπορεί να έχουμε υποστεί και κάποιο πολιτικό κόστος γι’ αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2019 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε φόρους στις γονικές παροχές, την έκτακτη εισφορά, η φορολογική μας πολιτική είναι στήριξη της μεσαίας τάξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

38 Σχόλια

  1. τ' ακουσες πουλι μου !!! οχι οχι οχι οχι ....τον π@.λο λοιπον στις ευρωεκλογες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ να ψηφίσεις πουλι μου αυτόν που θα δώσει δώρο στους συνταξιούχους, αν θα τα βρει βέβαια

      Διαγραφή
  2. Και όποιος δε πληρώνει τα χρέη του να του παίρνουν το σπίτι του και οτιδήποτε έχει μέχρι να ξεπληρώσει εξαιρείται η Ν.Δ κ το ΠΑΣΟΚ γιατί ειναι οι σωτήρες μας αυτοί μας έσωσαν.Ντροπή να θέλουμε κ δώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήφισε το Στέφανο ή τη Ζωή ή τον Κυριάκο, θα σου δώσουν απο τα δικά τους

      Διαγραφή
  3. Δεν φτάνει που μας κλέβει δεδουλευμένα έχει το θράσος και το λέει ο παλιανθρωπος
    Όχι στα δικά μου λεφτά που του τα έδωσα να τα φυλαξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι βγαίνουν και σχολιάζουν απόστρατοι,που έχουν φύγει οι περισσότεροι στα 25 χρόνια υπηρεσίας, είναι τραγικό
    ......Να πάτε να δουλέψετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δουλεψει τριτη-παρασκευη απογευμα?-πασχα-χριστουγεννα χωρις αδεια-11μεταθεσεις σε 25 χρονια υπηρεσιας! και καθε καλοκαιρι η μεταθεση η επιθεωρηση? αλλα πρεπει να εισαι καλοπερασακιας για να τα λες αυτα που μπηκες στο στρατο εαν μπηκες με βουλευτη (και 9 μηνες γονικη)!αντε φλωρε στην λουφαδομο!!ναδα σου

      Διαγραφή
    2. @ 12 11:03, όποιος θέλει σχολιάζει και μπράβο του, αν είναι κόσμιος! Εσύ, πάντως, δεν είσαι και πολύ στα καλά σου!

      Διαγραφή
    3. Ρε ΤΡΟΛ έχει να φάει φούμο ο γουρλομάτης που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει

      Διαγραφή
    4. προς 11΄'03 μ.μ ...τραβα στον καθρεπτη κοιταξου ..να ειστε δυο σας και πες τον τι μ@..λακια ειπα σημερα !!!

      Διαγραφή
    5. Αντρέα αυτά που λες εσύ για 25 χρόνια τώρα είναι για 35 . Δε θα μας τρελάνετε κιόλας

      Διαγραφή
    6. προς5,26 εχεις απαλαγες μετα απο υπηρεσια? εμεις οχι! 3 παιδια αμεταθετο ? αδεια χριστουγεννα-πασχα? 3 γ λυκειου παραμονη καποιος πρεπει να σου κανει μαθημα η να μιλησεις με παλιοτερους !!

      Διαγραφή
    7. 1 Υπηρεσία=3 οκτάωρα επί 4 τον μήνα = 12 οκτάωρα επί 12 μήνες = 144 οκτάωρα επί 25 χρόνια = 3600 οκτάωρα διά 261 εργάσιμες = 13,8 χρόνια παραπάνω μόνο από τις Υπηρεσίες, χωρίς Ασκήσεις, Αξιολογήσεις, Επιφυλακές ΦΠ κλπ κλπ. Οι π@παριές και το σανό για τα πρόβατά σου αλλού. Επίσης ο κύριος όχι διαθέτει 15.000 Αστυνομικούς για την φύλαξη πολιτικών και VIP, των οποίων το συνολικό κόστος μαζί με την υλική υποστήριξη, οχήματα, τεθωρακισμένα suv, αεροσκάφη, σκάφη, συντήρηση, καύσιμα κλπ ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια ετησίως. 450 εκατομμύρια είναι μόνο το μισθολογικό ακαθάριστο των Αστυνομικών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για την αφεντομουτσουνάρα του/σου. Το δημοσιονομικό πλαίσιο μας δεσμεύει μόνο για τις Συντάξεις εεε?? Άντε ρε σούργελα

      Διαγραφή
  5. Ψηφίστε Κασσελακη να σας δώσει τα δώρα από τα λεφτοδεντρα ή τον Βελοπουλο από τις γεωτρήσεις.Επειδη η γνώση σας στα οικονομικά φτάνει μέχρι την διαχείριση ΚΨΜ αφήστε την οικονομική πολιτική στους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε και Κασσελάκη και Βελόπουλο θα ψηφίσουμε, αλλά ΠΟΤΕ τον γουρλομάτη που μας κατέστρεψε!!!

      Διαγραφή
    2. @ 12 11:55, Κασσελάκη δαγκωτό! Έτσι για εκδίκηση, διότι η 2η τετραετία κάνει την κάθε κυβέρνηση αλλαζονική! Και επαναλαμβάνω, πρώην ΝΔ και μάλιστα οικογενειακώς.

      Διαγραφή
    3. 11:55:00, εσύ εκεί την άφηνες μέχρι τώρα και ορίστε τα αποτελέσματα

      Διαγραφή
    4. Μπράβο @13, 2024 9:57:00 Θα στα δώσουν απο τη μία τσέπη αλλά θα στα πάρουν απο την άλλη. Κατι σαν τον Τσίπρα δηλαδή. Ο Βελό θα σου κάνει δώρο και μια κηραλοιφή

      Διαγραφή
  6. Μια ζωή ρε Μ....νο κρατήσεις πληρώνουμε για υγεία κλπ και δεν έχουμε τίποτα . Όπως λέει και ο συνάδελφος παραπάνω τα δικά μας λεφτά φάγατε και τρώτε . Εσύ δεν παίρνεις ρε γαμ....με λεφτά δικά μας . Έρχονται οι ευρωεκλογές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. – Υπάρχει ελπίδα να δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους;

    – H απάντηση είναι όχι και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το όχι υλοποιείται άμεσα. Το ναι δεν υλοποιείται ποτέ. Τα τσιράκια που μας εμπαιζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις παίζουν σωστά το ρόλο τους. Τα αναδρομικά δόθηκαν σε αυτούς που δε μας τα έδωσαν και σε αυτούς που μας τα παίρνουν. Δικαστικούς και τραπεζικούς αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τωρα που το ξεκαθαρησε θα τον 'ψηφισω'.MIZOTAKIS L.T.D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο για σενα που λες να παμε να δουλεψουμε ,δες τις παντοφλες στο σπιτι σου ,ειναι το νουμερο, σου νουμερο ε νουμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:04:00, λιώσε τις δικές σου παντόφλες γιατί δεν έχεις φράγκο να βγεις έξω κι άσε τα υπόλοιπα. Τώρα αν έχεις και γκρινιάζεις, δεν αξίζει να ασχοληθούμε άλλο με εσένα

      Διαγραφή
  11. Οσο οι πουθεναδες ελληνες θα ανεχονται με την ψηφο τους, τους πολιτικους συμμοριτες του covid, των υποκλοπών, των Τεμπών, της προδοσιας της Μακεδονίας, των πυρκαγιων, των πλημμυρών, του Στεφανοβικείου, της Αγχιάλου, της καταστροφης των παντων με τελικο στοχο την μειωση του πληθυσμού της Ελλάδας μεσω του γαμου των ανώμαλων, τοσο αυτοι οι κοπριτες πολιτικοι θα κυκλοφορουν αναμεσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριοι εχουμε ΤΡΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ >Μειώσεις συντάξεων Ν.3865/10 ΕΑΣ- Μειώσεις συντάξεων Ν 4093/2012- Μειωσεις συνταξεων λόγω φορολογίας οπως κάθε εισοδημα.Σε συνδυασμό με πιθανή αυξηση τιμής μεριδίων ειναι δώρο αδωρο ουτε 1/3 δεν θα λάβουμε .ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Μνημονιακων Νομων να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι μονο για τους αποστρατους ,για ολο το στρατιωτικο προσωπικο ειναι η χειροτερη κυβερνηση απο ολες,δωστε τους να καταλαβουν στις εκλογες

      Διαγραφή
  13. από ψέκα και πουστοσύνη....μια χαρά εδώ μέσα....δεν μάθατε από τον αλήτη που θα εσκιζε μνημόνια και ενφια ....βόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαύρη και κακή Οχιά να σε δαγκώσει εσένα και το σόι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπεις ο Άρειος πάγος όσα κόμματα δεν γουστάρει ο εμίρης κακομοίρης τα έβγαλε αντισυνταγματικά.Εμ τι περιμένατε από τουςδικαστες.Τους έχει μπουκωσει στα αναδρομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νατα νατα τα κασιδιαράκια ήθελαν και βουλευτές στην ευρωβουλή. Περιμένετε λίγο ακόμα αποφυλακίζεται ο μεγάλος αρχηγός σας από τους μπουκωμένους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η φαμίλια ως εκπρόσωπος των σ υ μ φ ε ρ ό ν τ ω ν της οικονομικής ελιτ που συνεχίζει ακάθεκτη να ρημάζει την χώρα, έχει υπογράψει ερήμην μας φυσικά, τον νέο δημοσιονομικό κορσέ που σε λίγα χρόνια θα σαρώσει εκ νέου ότι έμεινε όρθιο από την προηγούμενη λεηλασία. Οι λυμεώνες του δημόσιου κορβανά με όχημα επικοινωνιακό και στήριγμα τα παπαγαλάκια και λιβανιστήρια με προεξάρχων το κανάλι που σκά-ει από αντικειμενικότητα, πάλι θα θριαμβεύσουν και στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και η βλακεία θα κάνουν άλλη μια φορά το θαύμα τους. Οι πολλοί θα παρηγορούνται με επιδόματα, μάρκετ πας, γιουροβίζιον,ανέξοδους λεωνταρισμούς περί μαυρίσματος στις εκλογές και άλλα συναφή κουραφέξαλα τούμπανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακόμη δεν έχουμε πάρει τα νυχτερινά από απόφαση του 2023....τι γίνεται; Μας δουλεύουν ψιλό γαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νεα Δημοκρατία δεν θέλανε οι συνταξιούχοι ε.α ; έ τι θέλουν τώρα και 13ο και 14ο, όχι ότι οι άλλοι θα τα έδιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πιο εχθρική προς το λαο κυβερνηση κινδυνευουμε να γίνει καθεστώς....και εκτός των Βελόπουλου -Ζωης αλλος δε φαίνεται στον ορίζοντα να την κοντραρει...με στοιχεία....πρέπει να δυναμώσει όλο το αντιπολιτευόμενο μπλοκ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δώστε του τώρα παραπάνω απο 41% που του δώσατε στις εκλογές για να σας πηδάει και να κλαψουρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή