ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Συναγερμός στο Στρατό Ξηράς: Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε εκπαίδευση με βολές όλμου [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Συναγερμός στο Στρατό Ξηράς: Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε εκπαίδευση με βολές όλμου [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Ατύχημα σε άσκηση του Στρατού Ξηράς που διεξάγεται από την 8η Ταξιαρχία στην περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής ”ΠΕΝΤΑΛΟΝΙ”

Συναγερμός σήμανε στον Στρατό Ξηράς νωρίτερα σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, τρεις στρατιωτικοί (στελέχη 3 ΕΠΟΠ ΕΠΧΙΕΣ) τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την διάρκεια εκπαίδευσης με βολές όλμου, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι τρεις στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους και διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, φέροντας μικρές εκδορές.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Στο πεδίο βολής είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες άσκηση.

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Ελπίζω να είναι περαστικά και να μην είναι κάτι σοβαρό!!!
    Όμως δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε αύξηση των ατυχημάτων. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά στα παιδιά . Όταν όμως αφήνεις τον ανώτατο διοικητή στην ίδια θέση τρία συνεχόμενα χρόνια τέτοια φαινόμενα πρέπει να αναμένονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά δεν νοείται επίδομα επικίνδυνης εργασίας καθόσον ως γνωστόν οι Έλληνες θεωρούνται κρέατα, δωσαν όρκο να δώσουν την ζωή τους αν απαιτηθεί και φυσικά το κράτος δεν φέρει καμία ευθυνη ότι κι αν συμβεί, ως είθισται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο υπ. οικονομικών όμως (όχι μόνον), νοείται και παρά νοείται να παίρνουν επίδομα τόνερ οι υπαλληλίσκοι

      Διαγραφή
  4. Λίγα άτομα πολλές δραστηριότητες. Οι ανωτατοι κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα έχει συνεχώς δραστηριότητες ενόψει των κρίσεων σε 9 μήνες.
    Φόρτωμα και δασοπεριπολα, υπηρεσία ποτάμι στον Εβρο, υπηρεσία μέσα, νυχτερινές αγήματα και βάλε. Με 50€ αύξηση και 10€ νυχτερινή αποζημίωση, περιμένουν παπάδες. Για αυτό γεμίζουμε καρδιακά και καρκίνους όλοι. Τρέχουμε κάθε χρόνο για να γίνει ο ταξίαρχος στρατηγός και ο συνταγματάρχης ταξίαρχος. Δεν τους καίγεται καρφί για τους υπόλοιπους. Αν γίνει στραβή τα φορτώνουν στους υφιστάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε και εκαβ όπου έχουν βρει την χαρά τους οι οδηγοί πολίτες και έχουν άδειες με το τσουβάλι. Εντωμεταξύ ας μας πει κάποιος κάποιο καθήκον του στρατού που έχουν επωμισθει οι κλάδοι των σωμάτων ασφαλείας. Και τη δουλειά του πυροσβέστη εμείς και του αστυφύλακα εμείς και του λιμενικού με τα φυλάκια επιτήρησης εμείς. Αυτοί ποιο καθήκον του στρατού έχουν αναλάβει για να μας αποφορτισουν????????

      Διαγραφή
    2. Ελλαδάρα αθάνατη!!!! Του εφέ το κάγκελο!!!! Άλλος πολεμά και (φυσικά) άλλος παίρνει τη δόξα και τα εύσημα χωρίς καν , πάρα πολλές φορές,την ελάχιστη πρόνοια κ'μέριμνα για το προσωπικό. Ελάχιστες εξαιρέσεις δκτάδων που προσέχουν το προσωπικό τους, ερμηνεύονται ως "φαντάροπατέρες " και "μαλακοί" απ'την ιεραρχία.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητοί συνοδοιπόροι, έχουμε μια ευκαιρία σε λίγες μέρες για να τους δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους τωρινούς μα θα πρέπει να ισχύει και να το έχουν στο μυαλό τος όλοι οι επόμενοι. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ 8:28π.μ
      Η πολιτική ηγεσία , ο Πρωθυπουργός , ο Υπουργός κτλ τι φταίνε???? Έχετε καταλάβει ότι για όλη αυτή την κατάντια του στρατού και κυρίως για την εξαθλίωση και το ξεζούμισμα του προσωπικού κύριοι υπαίτιοι είναι η στρατιωτική ηγεσία.......Πιστεύεις γνωρίζει ο Μητσοτάκης ή ο Δενδιας τη σημερινή κατάσταση??
      Σε πληροφορώ λοιπόν ότι δεν έχουν ιδέα !!!
      Η Στρατιωτική ηγεσία είναι ο λόγος που το στράτευμα είναι 200 χρόνια πίσω από οποιοδήποτε άλλο τομέα της Χώρας!!!!

      Διαγραφή
    2. Ρε συ 5:32:00 Εγώ σε πληροφορω ο υπουργός και ο υφυπουργός ξέρουν τι γίνεται.Ο υπουργός και ο υφυπουργός κάνουν κουμάντο στο στράτευμα.Οι άλλοι είναι απλώς στημένοι.Ο υπουργός έδωσε εντολή η πολιτική προστασία της χώρας από φυσικές καταστροφές να είναι πρωταγωνιστής ο στρατός.Που στις μονάδες δεν υπάρχει ψυχή.Εχουν μαζευτεί όλοι στη Μεσογείων και στο Γουδή.

      Διαγραφή
    3. @ 01, 5:32:00 μ.μ Κουκλίτσα επειδή καταλαβαίνω για τι ακριβώς ζορίζεσαι σε προτρέπω να διαβάσεις ξανά το λογύδριο σου όπου δίνεις μόνος την απάντηση και για να σε διευκολύνω λιγάκι "...ότι δεν έχουν ιδέα!!!" , μα ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να πάρουν τον πούλ@ στις εκλογές.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε, Ιουνίου 01, 2024 5:32:00 μ.μ.
      Περαστικά

      Διαγραφή
    5. 2024 8:26:00 π.μ. όταν λέει "ηγεσία" ,είμαι σίγουρος οτι εννοεί από ανχη κ' πάνω.Ποιος ανχάκος θα σταθεί εμπόδιο στις βλέψεις ενός ταξχου ή ενός μρχου????!!!!!Το μόνο κακό είναι το έργο έχει παιχτεί πολλάκις,και μόνο ο θεός φυλάει συναδέλφους που εκτελούν διαταγές κ' αποστολές του δκτη μονάδος,εκτός αντικειμένου,εκπαιδεύσεως ,και αρμοδιότητας γενικότερα.

      Διαγραφή
  6. Μια ζωή για τά κακά τού στρατού φταίνε οι στρατιωτικοί, νά δούμε πότε θά τό καταλάβουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χτύπησαν ελαφρά από όλμους. Τι είναι terminator?

    ΑπάντησηΔιαγραφή