Σε βλέπει ανά πάσα στιγμή: Οι μεγάλες αλλαγές των νέων σύγχρονων Στολών που θέλει ο Δένδιας στον Στρατό

Σε βλέπει ανά πάσα στιγμή: Οι μεγάλες αλλαγές των νέων σύγχρονων Στολών που θέλει ο Δένδιας στον Στρατό

Οι νέες σύγχρονες στολές με αισθητήρες είναι το μεγάλο όνειρο...

Οι ένοπλες δυνάμεις και η αμυντική ασφάλεια δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά κάτι συνεχώς μεταβαλλόμενο. Κι αυτό διότι οι ανάγκες συνεχώς αναπροσαρμόζονται, ζούμε σε μία εποχή που η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργεί συνεχώς νέες συνθήκες.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, υποστηρίζει συνεχώς ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος επιζητά συνεχώς τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην σύγχρονη εποχή με τις τεράστιες απαιτήσεις.

Εξοπλισμός παντού

Σε ομιλία του στην Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στάθηκε σε μερικά από τα σημεία που ζητά για την νέα εποχή: Αυτόνομα οχήματα, αέρος, ξηράς, θαλάσσης, υποθαλάσσια. Αντί-drone συστήματα, κυβερνοασφάλεια, ασφαλείς επικοινωνιακοί δορυφόροι στρατιωτικής-κυβερνητικής χρήσης, τεχνολογία laser, δίκτυα τηλεφωνίας 5G, περιπλανώμενα πυρομαχικά (Loitering Munition), ηλεκτρονικός πόλεμος, Artificial Intelligence, Big Data και σύγχρονος εξοπλισμός μαχητή.

Ωστόσο, μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες που θέλει να εισάγει είναι οι νέες σύγχρονες στολές, που θα ήθελε να έχουν στο μέλλον οι Έλληνες στρατιώτες.

Στολές με αισθητήρες

Σε αυτές κομβικό ρόλο παίζει η τεχνολογία και οι αισθητήρες, ώστε να επιτρέπεται στον κάθε Διοικητή να έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή αριθμητικά δεδομένα για κάθε στρατιώτη του.

Δηλαδή, οι σύγχρονες στολές, να έχουν αισθητήρες και ο Διοικητής της Μονάδας να έχει απόλυτη αίσθηση και της φυσικής κατάστασης του κάθε μαχητή ξεχωριστά: τον ρυθμό της καρδιάς του, την πίεσή του, το αν τραυματίστηκε, το πού είναι, γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή κατ΄ ανάγκην, στοιχεία καθοριστικά για να περάσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην επόμενη εποχή…

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Καλά μιλάμε αν δεν είναι τρολ η είδηση είναι σίγουρα για γέλια!
    Εδώ δεν χορηγούν αρβύλα θερινά ή παραλλαγή νέου τύπου όπως θέλουν να ονομάζουν το σακί που δίνουν..
    Τί αισθητήρες μας λένε και πράσινα άλογα!
    Αυτά θα έρθουν μετά το φιλανδικό μοντέλο που θα βγαίνουν επιστήμονες ή μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχαΧαχαχα.
    Ύφασμα για στολή: τουλάχιστον 10 χρόνια. Άρβυλα ,τα μαύρα ,το ίδιο. Στολή παραλλαγής 1 από το 2018. Εξαρτήσεις από το 2000 και αν χαλάσουν υπάρχουν μόνο οι παλιές του 1970. Ασύρματοι του 70-80, τζιπακια,σταγιερ το ιδιο..τί να πρωτοπιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργέ μου νομίζω είναι λάθος η χρονικη στιγμή να συζητάμε κάτι τέτοιο προέχουν οι εκλογές…έχουμε ακόμα χρόνο να το δούμε πιο αναλυτικά το θέμα αυτό στο μέλλον …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα θέλετε και τα γράφετε? χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή ο διοικητής θα πρέπει ανά πάσα στιγμή τους παλμούς και την πίεση ε? Μήπως να μας κάνει και κολονοσκοπηση? Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά θα γίνουν κάποτε, εμείς δεν θα ζούμε τότε, τα προσωπικά δεδομένα θα υπάρχουν ή θαναι σκλάβοι οι ένστολοι στο μέλλον ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μπορει να κάνουν delete με λειζερ από μακριά σε οποιον τα φορα;

      Διαγραφή
  6. Η νέα στολή του φλωρου που έγινε σε πανελλαδική μετάδοση τον Γενάρη πάει???? Βρε το αηρον ντομ σας μάρανε. Έχετε να δώσετε 1 ζευγάρι κάλτσες από το 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρτσιος ΓρηγοριοςΠέμπτη, Μαΐου 23, 2024 9:20:00 π.μ.

    Εάν αυτό αληθεύει τότε η στολή μειονεκτή διότι εντοπίζεται από τον εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα μανίκια θα ανεβαίνουν το καλοκαίρι; Αυτό να προβλεφθεί από τις προδιαγραφές οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τα σχολια Να. Φροντησουν πρώτα. για. το φαγητό και την διαβιοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θέλω και ξίφος αλά starwars, σε απλά Ελληνικά φωτοσπαθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορεί, ταξιδευτής του χρόνου πρέπει να είναι, από πιο μελλοντικό έτος άραγε μας ήρθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή