Για πρώτη φορά εν ενεργεία Αξιωματικός στο «τιμόνι» της ΓΔAEE/YΠEΘA – Ποιος αναλαμβάνει

Για πρώτη φορά εν ενεργεία Αξιωματικός στο «τιμόνι» της ΓΔAEE/YΠEΘA – Ποιος αναλαμβάνει

Νέος «άνεμος» πνέει στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τον ορισμό του Υποστράτηγου Ιωάννη Μπούρα στο «τιμόνι» της υπηρεσίας.

Του Γ. Κατσιάνη

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, αν και ο κ. Μπούρας προορίζονταν αρχικά για τη θέση του προέδρου του νεοσύστατου Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) - θέση που ανατέθηκε τελικά στον Αντιναύαρχο ε.α., Παναγιώτη Λυμπέρη -, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας έκρινε σκόπιμη την μετακίνηση του στην ΓΔΑΕΕ.

Άλλωστε, η πρότερη θητεία του ανώτατου αξιωματικού των Διαβιβάσεων στην διεύθυνση αμυντικών προγραμμάτων και κυρίων συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ) που έχει ως αντικείμενο τον χειρισμό θεμάτων σχετικών με την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέχρι την ολοκλήρωση τους, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ως γενικού διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων.

Έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του κ. Μπούρα εγγυάται την στενότερη συνεργασία της ΓΔΑΕΕ με τα επιτελεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διακλαδικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει και η παρουσία του έμπειρου, αναπληρωτή γενικού διευθυντή, Μισαήλ Παπαδάκη, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αξιωματικός ορίζεται γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: thesseconomy.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Άριστη επιλογή, πλην όμως πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχαν περάσει έξι χρόνια από το προηγούμενο πέρασμα του από την ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ, όπως η νομοθεσία ορίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι σαν τις χαρτοπετσέτες στο εστιατόριο. Ο Κότζακ είναι υπεράνω νόμων μέχρι να τον καθαρίσει ο Μητσοτάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχει χάσει τον έλεγχο του υπουργείου λόγω συγκρουσιακής τακτικής και χαρακτήρα. Τσακώνεται με όλο τον κόσμο και προσπαθεί να επιβληθεί με σιδηρά πειθαρχία. Θα κάνει ζημιά και θα φύγει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν αληθεύει, τώρα (έτσι) εξηγείτε η μούγκα του ναυάρχου στο ξεφτίλισμα που του έκαναν, ρεντίκολο για μια θεσούλα; !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο διορισμός εν ενεργεία αξιωματικού φανερώνει την απαίτηση τυφλής υπακοής και πειθαρχίας που δεν ήταν μάλλον δεδομένα με τους προηγούμενους. Στήνει δικό του σύστημα και μηχανισμούς με νομιμοφάνεια. Εδώ χρησιμοποίησε όλες τις ένοπλες δυνάμεις ως παράρτημα της νέας δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, στην διεύθυνση εξοπλισμών θα κόλλαγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή