A/ΓEEΘA: Έβαλε «τέλος στις μεταθέσεις» λόγω Χρόνου Διοίκησης–Βασικό κριτήριο τα μόρια Στελεχών ΕΔ

A/ΓEEΘA: Έβαλε «τέλος στις μεταθέσεις» λόγω Χρόνου Διοίκησης–Βασικό κριτήριο τα μόρια Στελεχών ΕΔ

Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αγκάλιασε την εισήγηση της ΠΟΜΕΝΣ, να αποτελέσουν βασικό κριτήριο των μεταθέσεων τα μόρια των Στελεχών, κάτι που θα ληφθεί υπ’ όψιν στις φετινές μεταθέσεις του ΓΕΣ, δίνοντας τέλος σε μία ταλαιπωρία και αδικία χρόνων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, πήρε πάνω του ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλάνιζαν χρόνια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας λύση.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στον οποίο εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, υποβάλλοντάς του παράλληλα πρόταση για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που καθορίζει τις θέσεις Xρόνου Διοικήσεως.

Κάτι που όχι μόνο υιοθετήθηκε, αλλά δόθηκαν άμεσα, από τον ίδιο τον Στρατηγό Χούπη, οι απαραίτητες κατευθύνσεις στο ΓΕΣ, ώστε οι φετινές μεταθέσεις να υλοποιηθούν με βασικό κριτήριο τα μόρια που διαθέτουν τα Στελέχη.

Το αποτέλεσμα της θεσμικής αυτής συνάντησης που ανακουφίζει χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, εξορθολογίζει στην πράξη, ένα μέτρο που οδηγούσε σε στρεβλώσεις της ουσίας του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων και υποχρέωνε σε μεταθέσεις εκτός του τόπου επιθυμίας τους, συναδέλφους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι ενώ είχαν τα απαιτούμενα μόρια για παραμονή στον τόπο τους, αναγκάζονταν να μετατεθούν εκτός αυτού, μόνο για την υποχρέωση συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου διοικήσεως.

«Μια τέτοια εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθόσον επιβεβαιώνει ότι η φυσική ηγεσία μας όχι απλά ενστερνίζεται τις θέσεις μας αλλά έχει την βούληση να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές παρεμβάσεις, προς όφελος των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους» αναφέρει η ΠΟΜΕΝΣ σε ανακοίνωσή της, η οποία δεν παραλείπει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Τραγικό!! Για να μην κουνήσουν τον π0π0 τους ορισμένοι... Αυτοί οι συνδικαλιστές έχουν φύγει πέρα από τον όροφο του υπεθα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πού βρήκαν τα μόρια αυτοί της ΠΟΜΕΝΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον 5ο όροφο είχαν κατι χαμένα μόρια και σκόνταψαν οι κυριοι της ΠΟΜΕΝΣ.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Βασιλεύει το βισμα, ιδιαίτερα στις μεταθέσεις εξωτερικού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα λίγο και θα ήταν οι μοναδικοί αμεταθετοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόρια χαχα το Αμύνταιο παίρνει περισσότερα μόρια από τον Έβρο.Αυτοι που είναι μετάθεση στο Αμύνταιο δεν ξέρουν τι θα πει μετάθεση δείτε πόσα χρόνια είναι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας διερευνησει ο κ. Αρχηγος αυτα που γίνονται στο ΓΕΕΘΑ και μετά βλέπει και τις μεταθέσεις https://armyvoice.gr/2024/05/geetha-osmi-skandalou-apostrato-dapanes-eidikou-endiaferontos/?amp=1 ΣΜΠΥΡΟ ΜΟΥ ΑΜΙΣΘΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έχει πάει @@@@ ο Σπύρος και χ€ζ€σαι μην τύχει και μείνει και δεν μπορείς να κάνεις μ@λ@κιες..

      Διαγραφή
    2. Αν ο αρχηγός δεν είχε άποψη θα τον έδιωχνε στις κρίσεις... Για να μην ανέβασε άλλον ή κάνει καλά τη δουλειά του ή οι άλλοι είναι χειρότεροι..

      Διαγραφή

    3. Κυριακή, Μαΐου 19, 2024 8:10:00 μ.μ. Πόσο δίκιο έχεις? Κανέναν δεν αφήνει ο Σμπύρος να κάνει λαλακίες τις κάνει όλες μόνες του. Αν ισχύουν έστω και λίγο αυτά που ακούγονται - γράφονται είναι για Ρουφ ορισμένοι και μάλιστα από την πλαϊνή πόρτα.

      Διαγραφή
    4. Κυριακή, Μαΐου 19, 2024 9:46:00 μ.μ.
      Αν για κάθε άρθρο μ@λ@κι@ έπεφτε μήνυση, έμπαινε εισαγγελέας και ζητούσε αποδείξεις και ονόματα, τότε θα κερδίζαμε πολύ χρόνο από τραγικούς "δημοσιογράφους" και ακόμη πιο τραγικούς τύπους wannabe χαλιφιδων. Για κανέναν δε βάζεις χέρι στη φωτιά αλλά πρέπει να ζητούνται αποδείξεις..

      Διαγραφή
    5. Πάνω που έλεγα πού βρίσκεσαι και δεν έχεις σχολιάσει κάτι ακόμα για τον μεγάλο σου καημό. Σε έχει φάει η μιζέρια τόσο πολύ που θες να κάτσεις στην καρέκλα μάλλον.

      Διαγραφή
  7. Αυτό με τά μόρια έχει καταντήσει ανέκδοτο... όσο η πολιτική θά εμπλέκεται στο στράτευμα δεν θά υπάρξει ποτέ αντικειμενικότητα... οπότε ις τόν αιώνα τών αιώνων............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αρχηγός ας ψάξει πρώτα γιατί Αξκός του γραφείου του με έκτακτη μετάθεση στο εξωτερικό είναι ακόμα στη θέση του.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι πάνε με το σταυρό στο χέρι υπολογίζονται τα μόρια τους, ή δε λοιποί τα έχουν κανονισμένα με τις έκτακτες μέσω των πολιτικών και μη βυσμάτων!
    Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια για άλλη μια φορά το διεφθαρμένο σύστημα προάγει την μεροληψία υπέρ των γνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν χρειάζεται μα διοικήσει κανείς! Μοδίστρες σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή