Δένδιας: Τι είπε στην Επιτροπή Άμυνας για μισθολογικά Ανθυπολοχαγών και την παραχώρηση 300 τ.μ. από ΜΤΣ για «ΕΛΚΑΚ» (BINTEO)

Δένδιας: Τι είπε στην Επιτροπή Άμυνας για μισθολογικά Ανθυπολοχαγών και την παραχώρηση 300 τ.μ. από ΜΤΣ για «ΕΛΚΑΚ» (BINTEO)

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, μιλώντας, σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε αναλυτικά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Υπάρχει μια διάταξη που αφορά το επίδομα στόλου, για την οποία είμαστε όλοι σύμφωνοι. Όλοι είμαστε σύμφωνοι και το έχουμε συζητήσει ως αδικία που προήλθε εκ νομοτεχνικού λάθους σε προηγούμενη ρύθμιση. Και να σας πω από τώρα ότι θα φέρω, εάν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, και μια διάταξη για τα μισθολογικά των Ανθυπολοχαγών ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων, γιατί είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των εισερχομένων για να υπάρχει κινητροδότηση.

Και βεβαίως το τελευταίο που περιμέναμε Ναύαρχε (σ.σ. Ευάγγελος Αποστολάκης) είναι παρατήρηση επί των θεμάτων του Μετοχικού Ταμείου. Μας λέτε ότι «στερούμε δικαιώματα του Μετοχικού Ταμείου». Υπήρξατε στο Υπουργείο. Πόσα έδωσε, Ναύαρχε, το Υπουργείο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού πέρυσι; 19,1 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Πόσα έδωσε στη δεκαετία; 161 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, όχι από κρατήσεις. Γιατί να θέλουμε να στερήσουμε κάτι από το Μετοχικό Ταμείο; Και αναπτύσσεται στο δημόσιο διάλογο ένα απίστευτο γαϊτανάκι παρατηρήσεων γιατί το νομοθέτημα ζητάει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού 300 τετραγωνικά για να στεγασθεί το «ΕΛΚΑΚ», το οποίο θα επισκευάσει, θα συντηρήσει, θα αναπτύξει και θα δημιουργήσει προγράμματα, από το οποίο το Μετοχικό Ταμείο τελικά θα έχει έσοδα, γιατί υπάρχουν παρακρατήσεις από τα εξοπλιστικά. Και αυτό το καταλογίζετε ως αρνητικό; Και άλλαξα τη διατύπωση ακριβώς για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία, όταν το Μετοχικό Ταμείο – εγώ έτρεχα να διεξάγω την υπόθεση κατά της Τράπεζας Πειραιώς που διπλασιάστηκε το μίσθιο του Attica από τα 7 εκατομμύρια στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ -, και δεν νοιαζόμαστε πραγματικά για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού; Πώς λέγονται αυτά τα πράγματα;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ Σημεία ομιλίας του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δημοσίευση σχολίου

40 Σχόλια

  1. Να σε καψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LoL, γρήγορα να ζητήσετε συγνώμη γονατιστοί ραγιαδες γκιαουρηδες, από τον πολυχρονεμενο φαλάκρα-μπέη για τα όσα τον κατηγορήσατε! Πως κάνετε έτσι για καμμιά 300αριά τ.μ. αν το άλλο με τα χρήματα του φορολογούμενου λαουτζίκου, πως αλλιώς; Διότι όλοι αυτοί που χρόνια καταστρέφουν την χώρα ΔΕΝ φορτώνονται στην κυριολεξία στον φορολογούμενο λαουτζίκο; όχι τα παίρνουν από την μάνα τους και τα υπόλοιπα τους τα χρωστούν οι ραγιάδες για την ασφάλεια και την υγεία και την παιδεία και την άμυνα που προσφέρουν αφιλοκερδώς στην πλέμπα! Αχάριστοι ε αχάριστοι ραγιάδες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι επικίνδυνος... Όχι άσχετος... Επικίνδυνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως τι έδωσε πέρυσι 19,1 εκατομμύρια ως δάνειο ως βοήθεια ως παρακρατήσεις από δαπάνες ; Απάντηση κε όχι αόριστα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντασθείται τι τολμάει και λέει. "Επειδή εμένα έτσι με συμφέρει και μου αρέσει, παραχωρώ την περιουσία του άλλου, χωρίς να τον ρωτήσω, για στέγαση και εκμετάλλευση τρίτου". Αυτά ούτε στην Κορέα δεν γίνονται. Υπουργός σου λέει. Τυρανίσκος. Πλησιάζει η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "για τα μισθολογικά των Ανθυπολοχαγών ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων,γιατί είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των εισερχομένων για να υπάρχει κινητροδότηση." και τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές και με μεγαλύτερη ενδεχομένως βαθμολογία εισαγωγής (σε ορισμένες σχολές), αλλά χωρίς να τους το κοινοποιήται προ φοιτήσεως τους γραπτώς για να λαμβάνουν γνώση προ της αναγκαστικής διαγραφής τους από ΑΕΙ που ενδέχεται να φοιτούσαν ή θα μπορούσαν να επιλέξουν για φοίτηση , σε αυτά τα παιδιά ΚΑΜΙΑ μισθολογική βελτίωση και αναφορά; γιατί τόση απαξίωση στις ΑΣΣΥ; ποιοί σας συμβουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 17 10:28, δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό το πόσο αδικημένοι είναι οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ, που σχεδόν εξομοιώθηκαν με όλους τους υπόλοιπους; Εσύ γιατί δεν επέλεξες ΑΣΕΙ; Να στο πω εγώ: τα καλά και συμφέροντα, όλοι ίσοι στα δικαιώματα, αλλά στις υποχρεώσεις μπροστά οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ και οι υπόλοιποι κρυφτούλι!

      Διαγραφή
    2. στις υποχρεωσεις μπροστα οι ασει λεει το αλλο το οργιο,ετσι παραμυθιαζουν τον κοσμο για να δικαιολογησουν οτι μονο για αυτους θα ειναι οι οποιες αυξησης,κανενας νεος να μην πατηση στις σχολες ασσυ,αν δεν θελουν να δυστυχισουν

      Διαγραφή
  7. Είναι πλέον ολοφάνερο και προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ (ΥΕΘΑ,ΥΦΕΘΑ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ),πρέπει να αντικατασταθούν "τάχυστα".Τώρα ο'σον αφορά τον αξιότιμο κ.Α/ΓΕΕΘΑ "Άς θυμάται ότι τα 2 τέκνα του είναι στελέχη των ΕΔ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτο δικιο οσον αφορα τους τρεις της πολιτικης ηγεσιας.

      Διαγραφή
  8. Τόση απαξίωση και περιφρόνηση δεν έχω ξαναδεί. Μας την είπε γιατί τολμήσαμε να κάνουμε 9.000 σχόλια για θέματα που αφορούν το προσωπικό και αυτός ασχολείται μόνο με την καινοτομία. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όλοι εμείς οι 9.000+ μαζί με χιλιάδες άλλους γράφουμε τον εμονικό φαλάκρα χασοδικη στα μέζεα μας, όπως έλεγε και ένας ακαδημαϊκός! Η σφαλιάρα στις εκλογές θα αφήσει αποτύπωμα!

      Διαγραφή
  9. Πως τους τα έχωσες έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9 Ιουνίου μπορείτε να τους δείξετε τι πιστεύετε για αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψηφίστε τα τομάρια της ΝΔ... Ιδού τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ έρχεσαι σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέμτα των Ε.Δ να κάνεις πολιτική σπέκουλα εν όψει Ευροεκλογών. Ούστ.

      Διαγραφή
  12. Φαιδρός, είπε μαζί τα φάγαμε για το ΜΤΣ όταν ξέρει καλά ότι οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ έσπρωξαν το ΜΤΣ στα χρέη . Διορίζεται το ΔΣ κάνουν λαμογιές όπως το κέντρο καινοτομίας και μετά τολμά και μιλά για χρέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν μας έλεγε πόσα έχουν εισπράξει και τα άλλα δύο μετοχικά ταμεία
    Και αν μας εξηγούσε γιατί αυτά παρέχουν διπλάσιο μέρισμα θα
    καταλαβαίναμε και εμείς οι χαζοί του στρατού ξηράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειδικά οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ πρέπει μαζικά να αποχωρήσουμε από ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, ΛΟΙΠΟΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και όλα τα "δήθεν" και χωρίς απολύτως κανένα νόημα συνδικάτα. Οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι από παντού ριγμένοι. Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα. Υ.Γ. Αυτοί οι Σύλλογοι Αποστράτων ΣΜΥΝ - ΣΜΥ και ΣΤΥΑ θα ασχοληθούν ποτέ με το τι συμβαίνει στις Σχολές και στους Απόφοιτους ή μόνο για φωτογραφίες από κοπή πίτας είναι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά λίγο θα ήταν οι μόνοι αμεταθετοι

      Διαγραφή
    2. Μιλάνε και οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ με τις ελάχιστες ευθύνες και μεταθέσεις σε σύγκριση με αυτές των ΑΣΕΙ. Μήπως θέλουν να γίνουν και στρατηγοί;

      Διαγραφή
  15. Καταρχάς οι μισθοί των στρατιωτικών έχουν σαν βάση το ποσό που αντιστοιχεί στο βαθμό του ανθυπολοχαγού πολλαπλασιαζόμενο με διάφορους συντελεστές έτσι ώστε αν αυξηθεί θα συμπαρασύρει όλους. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να έχει δοθεί σωστός αξιοπρεπής μισθός στα σώματα ασφαλείας εδώ και δεκαετίες και να σταματήσει η καραμέλα του υπουργείου οικονομικών. Δεν είναι ότι δεν έρχονται νέοι στο στρατό είναι ότι σιγά σιγά θα φύγουν και οι υπάρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριοι συνάδελφοι μην παραπονιέστε, εσείς τους ψηφίζετε σχεδόν 50 χρόνια και μετά από τα μνημόνια που φέρανε!! Και ζητώ συγνώμη αν κάποιοι εδώ μέσα δεν τους έχουν ψηφίσει ποτέ, δυστυχώς την πατάμε όλοι μαζί!! Όσο για τους υπόλοιπους να δω τι θα ψηφίσετε σε λίγες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφεις...Στις επερχόμενες εκλογές έστω και Ευρωεκλογές, ας δείξουμε επιτέλους την δύναμη μας στέλνοντας ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα, να μην μας θεωρούν δεδομένους, αφού δεν μας υπολογίζουν και μας κοροϊδεύουν συνέχεια με νέα μισθολόγια με αξιοπρεπείς μισθούς και καταθέσεις νομοσχεδίων δήθεν υπέρ προσωπικού αλλά πάντοτε κερδίζουν οι λίγοι οι εκλεκτοί...

      Διαγραφή
  17. Προφανώς μιλώντας για ανθυπολοχαγούς εννοεί τους σπουδαστές ασει για τους οποίους ακόμα να δώσουν αυτά που ταξανε το '22. Για εμάς τα στελέχη το είχε πει πριν λίγο καιρό ότι μέχρι τέλος 25 δεν αναμένεται βελτίωση του μισθού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς που υπάρχει η 3ετία να την κάνουμε με ελαφρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα.
    Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
    που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και μιλάς μεταφορικά, αλλά όντως είναι κρίμα οι νέες γενιές να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό παρά στη χώρα τους. Αρκετά τράβηξε το παραμύθι.Πρεπεί να δημιουργηθούν οπωσδήποτε οι προϋποθέσεις, να μένουν τα παιδιά στον τόπο τους και να προοδεύουν εδώ, αλλιώς σε συνάρτηση με το δημογραφικό ζήτω που καήκαμε

      Διαγραφή
  20. Το ΕΛΚΑΚ θα είναι η κρατική αγελάδα που θα αρμέγουν κολλητοί φίλοι και golden boys. Προς διευκόλυνση τους ζήτησαν γραφεία κοντά στο κέντρο όπου κλείνονται άμεσα οι δουλειές στα καφέ στο Κολωνάκι στην παλιά Βουλή και στα πέριξ.
    Υ.Γ. Άλλα 3 εκ. ευρώ στην ΕΑΒ για το Αρχύτας. Το νέο ΔΣ θέλει άνεση κινήσεων και η αγελάδα να είναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να γίνει αυτό υπουργέ πρέπει ο απόφοιτος ανθυπολοχαγός να μην εξοιμειώνεται με όλους τους άλλους θεσμούς αξκων και επίσης θα πρέπει να υπάρχει αισθητή διαφορά στη μισθοδοσία
    Ο ανθυπολοχαγός περνάει στα λεφτά τον ΕΠΟΠ μετά τα 10-15 χρόνια καριέρας. Και με ένα από ΣΜΥ σε όλη τη θητεία η διαφορά είναι στα 50-100ευρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε κοιτα να μεινει η σσε στα 10000 μορια καθυστερημενε που θελεις και αισθητη διαφορα,ντουγανι

      Διαγραφή
  22. Πάρτε παράδειγμα την Κύπρο
    Ο ανθυπολοχαγός έχει διαφορά στη μισθοδοσία αισθητή με τον απόφοιτο λοχία
    Και ναι υπάρχει σώμα υπξκων εκεί και δουλευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω τουλάχιστον το αίτημα να είναι η αύξηση του αξιωματικού κι όχι η μείωση του υπαξιωματικού. Αυτό μακάρι να γίνει κι ο ένας να τραβάει τον άλλο προς τα πάνω κι όχι το αντίθετο

      Διαγραφή
  23. Για να γίνουν τα παιδιά λυκείου ανθυπολοχαγόι θα πρέπει να σταματήσετε να απαξιώνεται τον θέσμο του άξκου .
    Όλοι γίνονται αξκοι και περνούν κ τους βαθμούς αέρα πατέρα. Να βγάλεις ΑΣΕΙ ματώνεις πολλές φορές.
    Συν του ότι τους έχετε όλους απαξιωμενους από τα χρήματα. Ο νέος για να γίνει αξκος θα πάρει να διαφέρει και χρηματικά από τους λοιπούς. Στο ελλαντα περνει σχεδόν τα ίδια χρήματα

    Υπουργέ κόψε την απαξίωση
    Δώσε μεγάλο βασικό αρχικό.
    Και τους να είναι οι μόνοι αξκοι
    Και θα δεις πως θα προσελκύσεις κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολλά σχόλια και όρεξη να έχεις για να απαντήσεις θα επικεντρωθω σε μερικά
    Α. Όταν η Ελλάδα έφτιαξε μη επανδρωμένο η απέναντι δεν ξέρανε τίποτα άλλο εκτός από χαρταετό και αναφέρομαι στο Πήγασο της δεκαετίας του 1990 και σαν σμήνος ή μοίρα την πρώτη δεκαετία του 2000, άλλο που τώρα είναι πολλά τα λεφτά από τα διάφορα προγράμματα της ευρωπαϊκής Ένωσης και το ξεχάσαμε τεχνηέντως.
    Β. Αναφέρεται στον βαθμό του ανθυπολοχαγού μέσα στην σχολή όταν ο αντίστοιχος της ΕΛΑΣ δόκιμος παίρνει βασικό μισθό.
    Γ. Αναφέρεται στα χρήματα που έδωσε το δημόσιο για το ΜΤΣ αλλά δεν αναφέρει πόσες εισφορές δίνει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη για τους χιλιάδες αστυνομικούς που είναι ασφαλισμένοι στο ΜΤΣ και αν έδωσε ποτέ
    Αναφέρεται στα χέρια και τα μυαλά των Ελλήνων σε πανεπιστήμια αλλά δεν ξέρει ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι τις δυνατότητες που έχουν τα εργοστάσια και των τριών κλάδων και αν μπορεί το ένα να καλύψει ανάγκες του άλλου.
    Δ. Αναφέρει τις σχολές ΑΣΕΙ αλλά δεν πήγε ποτέ στις ΑΣΣΥ να δει το έργο που παράγουν και τις δυνατότητες που έχουν ....
    Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να γράψουμε και να πούμε αλλά μη μου τους κύκλους ταρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμεωνίδης ΑλέξανδροςΣάββατο, Μαΐου 18, 2024 4:53:00 μ.μ.

    Όλοι οι "πολιτικοί απαταιώνες" καταπατούν τα δίκαια αιτήματα των Ε.Ε. και Ε.Α στρατιωτικών. Δυστυχώς μας θεωρούν δεδομένους , διότι τρέχουμε στις πόρτες τους ή περιμένουμε κάποιον διορισμό σε φορέα του δημοσίου και πάντα μας έχουν "χαιρετισμένους". Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι ποιό κακοπληρωμένοι στην ΕΕ.
    Συνάδελφοι μαυρίσετε τους άχρηστους της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξοδεύει ασύστολα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να κάνει προεκλογική καμπάνια στο εσωτερικό και συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπλα μπλα μπλα, γαλόνια γαλόνια, μα για την εκπαίδευση και τις ικανότητες σας κανένας δεν μιλά, δεν ενδιαφέρεστε γιαυτό ή σας καλύπτουν τα φοβερά σχολεία που περνάτε. Αντί να ζητάτε καλύτερους μισθούς, αναλώνεστε γιατί δεν δεν παίρνετε περισσότερα από τους υπαξ, ωραίοι, διαφορά να έχετε κι ας είστε κολλημένοι στο χιλιάρικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ντροπή, να βγαίνει στη Βουλή και για την δημιουργία εντυπώσεων να λέει ότι το Υπουργείο έδωσε πέρυσι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού 19,1 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου!
    Αναφέρεται στο σύνολο της κράτησης 4% . Αν θεωρεί ότι παράνομα ή καταχρηστικά πραγματοποιείται, ας νομοθετήσει την κατάργηση της και ας μην παρανομεί υφαρπάζοντας την ακίνητη περιουσία του ΜΤΣ!
    Γιατί δεν δίνει αριθμητικά στοιχεία για τα πολλαπλάσια εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου που έδωσε το Υπουργείο στα άλλα δύο Μετοχικά Ταμεία?
    Γιατί δεν λέει τι έκανε ως Υπουργός, για τα δισεκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου που έφαγε πρώην ΑΓΕΕΘΑ, από μίζες εξοπλιστικών, μνημεία και δωρεές Τσούνη? Καθόταν και τον καμάρωνε?
    Υπουργέ τα αίσχη σου δεν κρύβονται! ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή