Επίδομα Πάσχα: Nέο «παράθυρο» για έκτακτη ενίσχυση πολιτών–Τι δήλωσε ο ΥΦΟΙΚ Χ. Θεοχάρης

Επίδομα Πάσχα: Nέο «παράθυρο» για έκτακτη ενίσχυση πολιτών–Τι δήλωσε ο ΥΦΟΙΚ Χ. Θεοχάρης

«Παράθυρο» ενίσχυσης των πολιτών με επίδομα Πάσχα άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας χθες (14.4.2024) στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα στο MEGA.

Ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως αν και επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη να δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα Πάσχα στους πολίτες, αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί την κατάσταση.

«Είμαστε κοντά στον πολίτη, όταν υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες το επιτρέπουν και το έχουμε αποδείξει την τελευταία πενταετία» είπε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση να δοθεί κάποια ενίσχυση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε την κατάσταση».

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα και από τις δύο πλευρές, θέλοντας να δει τον προϋπολογισμό να εκτελείται, αφού περάσουν 3-4 μήνες, καθώς ο προϋπολογισμός των πρώτων δύο μηνών, είναι τα έσοδα που προσμετρούνται από τις τελευταίες δόσεις των φόρων του προηγούμενου έτους.

Πάντως υπενθύμισε πως η χώρα βρίσκεται ακόμα σε δημοσιονομική προσαρμογή και δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε αποφάσεις με ψηφοθηρικούς σχεδιασμούς.

«Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι. Δεν έχει κανένα νόημα να μην πιάσουμε τους στόχους μας και να αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα μετά τις εκλογές. Δηλαδή πριν τις εκλογές, το Πάσχα, να είμαστε καλοί και να έρθουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και να πάρουμε μέτρα για να συμμαζέψουμε τη χαλάρωση», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Εκει μας καταντησαν.Πρωτα μας εξαθλιωσαν οικονομικα και μετα μας διδουν επιδοματα για να ζησουμε.ολα εχουν γινει με σχεδιο εκοψαν τα δωρα και περιμενουμε ενα χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτυπάει σανό για τα Ζά να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ΝΔ αμ δε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χωρα εχει βγει (υποτιθεται) απο τα μνημονια αλλα ειναι σε ...¨δημοσιονομικη προσαρμογη¨ ομως η ευαισθητη κυβερνηση παρακολουθει.... Ο Χαρης σε παλιοτερη συνεντευξη ειχε δηλωσει οτι ΄΄ο ΦΠΑ στα τροφιμα ειναι περιπου 2,8 δις. Το market pass της κυβερνησης διευρυμενο... φτανει περιπου τα 600 εκατομ. ευρω. Αρα την διαφορα την πληρωνουν οι ευποροι.΄΄!!! Ιδου με τη λογικη
    του λαδοξυδου που κατατασσει τους συνταξιουχους. Απο τις καλυτερες μεταγραφες της ΝΔ ο ποταμισιος και εκλεκτος του Τομσεν,που εφτασε στο σημειο να βαλει βετο οταν ο Χαρης αποπεμφθηκε απο το ΥΠΟΙΚ. Τυχαιο; Δηλαδη οταν οι τιμες διπλασιαζονται δεν πληρωνουμε διπλασιο ΦΠΑ; Η επιβαρυνση απο τους εμμεσους φορους ως ποσοστο του εισοδηματος δεν ειναι μεγαλυτερη για τα χαμηλα και μεσαια στρωματα; Απο που εισεπραξαν το 2022 περιπου 4δις παραπανω σε σχεση με το 2021; Παντως αργοτερα ο Χαρης παραδεχθηκε οτι οι εμμεσοι φοροι πληττουν κυριως τους φτωχους και τους μικρομεσαιους. Καλοσυνη του και καμμια σχεση η παραδοχη με ψηφοθηρια.... Το δειχνουν καθαρα και τα χαμογελα των παπαγαλων που συνεντευξιαζονται με τον Χαρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελαει ο πουθενας... Γελαει..
    Μπεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοναδικες οι ικανοτητες του πρωην Ποταμισιου στο ξεζουμισμα (ληστεια) των εισοδηματων εργαζομενων, συνταξιουχων, ελευθ. επαγγελματιων κλπ. σαν εκλεκτος της Τροικας και επικεφαλης της αρμοδιας διευθυνσης του ΥΠΟΙΚ. Τωρα αιφνης τον επιασαν οι αγαπες και αφηνει υπονοουμενα με νοημα και παραθυρα... Χαρη κλειστο γιατι μπαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιδομα μόνο στους καραβαναδες. Είναι η πιο εξαθλιωμενη και αδύναμη εργασιακή ομάδα (αποδεδειγμένα έχουμε την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη).Πιο εξαθλιωμενοι και από ΑφροΑσιατες Μετανάστες, όπου με τα επιδόματα και τα δωρεάν σπίτια που τους παρέχουν έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από μας. Πολλά στελέχη δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν,τώρα για Πάσχα, στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δημόσιο χρέος ως μερίδιο του ΑΕΠ έχει σκαρφαλώσει στο 168% το 2023, από 126% που ήταν το 2010. Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Αφού είχαμε μέτρα! Κόψατε δώρα στους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους κόψατε μισθούς και συντάξεις, τριπλασιάσατε το ρεύμα και το νερό, βάλατε φόρους και εξαθλιώσατε έναν λαό που σταμάτησε να χαμογελά και να ζεί με το ερώτημα εάν θα βγάλει το μήνα ή εάν θα πεινάσει. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ; Κατεβείτε στη γη και ακούστε τον κόσμο πριν να είναι αργά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή