Σημαντικό για εφάπαξ Στρατιωτικών ΣΞ: Επαναφορά κράτησης 2% επί αμυντικών δαπανών υπέρ ΕΛΟΑΣ

Σημαντικό για εφάπαξ Στρατιωτικών ΣΞ: Επαναφορά κράτησης 2% επί αμυντικών δαπανών υπέρ ΕΛΟΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΣ 08/03/2024:

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εκφράζει την ικανοποίησή της για την επαναφορά της κράτησης 2% επί των αμυντικών δαπανών, στο υπό επικείμενη διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

Η προ εικοσαετίας κατάργηση της κράτησης 2%, επιλεκτικά και μόνον από τις δαπάνες του Στρατού Ξηράς, κόστισε στον ΕΛΟΑΣ την απώλεια 200 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.

Οι διαχρονικές προσπάθειες της ΕΑΑΣ, που εντάθηκαν την τελευταία τετραετία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του τέως Α/ΓΕΕΘΑ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου, επιτέλους δικαιώνονται και αναμένεται η επιτυχής έκβασή τους με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων και την οριστική επαναφορά του 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Σημείωση ότι είχε κοπεί μόνο στον ελοασ και όχι στα άλλα ταμεία των εδ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από προτάσεις έχουμε βαρεθεί, θα το δούμε να υλοποιείται από την κυβέρνηση άραγε? Αλήθεια ακόμη και αν εγκριθεί από την κυβέρνηση, σε ποια εξοπλιστικά του ΣΞ θα μπει η υπόψη κράτηση, αφού αγοράζουμε από ΗΠΑ μεριά και αυτά μεταχειρισμένα? Για καινούργια βλέπουμε αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αν ...., δηλαδή ποτέ! Στο φινάλε να δώσω στα αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ και καμιά πετσέτα να σκουπίζουν τον ιδρώτα από την προσπάθεια να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μελών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε τα εσείς που τα ξέρετε γιατί μερικοί παλλιοι έχουν πληρώσει 40χρονια στα τα ταμεία και περνούν 150

      Διαγραφή
    2. Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 1:03:00 μ.μ Λέγε χαζομάρες. Θα σου δώσουν 0,60 αύξηση.

      Διαγραφή
  3. Ναι…για να πάει σε έξτρα ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ των 100αδων στρατηγών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι; μπλα μπλα...ευρωεκλογές κοντά....μπλα μπλα και ειδικά για αυτό "με την υποστήριξη του τέως Α/ΓΕΕΘΑ"....γελούν και οι πέτρες.. για την σκοπιμότητα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν τον αφορά τον τέως και όλους τους τέως γενικά? Αυτοί εξασφαλίστηκαν... Εμείς που θα βγούμε σε 20-30 χρόνια δεν θα βρούμε τίποτα..

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά αντιλαμβάνομαι, 10:45 πμ, εσύ αντιλήφτηκες καμιά σκοπιμότητα κανένα γλύψιμο στην ανακοίνωση της εαασ;

      Διαγραφή
  5. Έπρεπε να χτυπήσει σχεδόν χρεοκοπία ο ΕΛΟΑΣ (μη καταβολή προκαταβολών, καταβολή ΕΦΑΠΑΞ μετά από 10 μήνες κλπ) για να το επαναφέρουν? Και πάλι με τη ζημιά που έχει υποστεί και η επαναφορά του 2% δεν λύνει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια αξίζουν στην ΕΑΑΣ, η οποία ανέδειξε πολλάκις το εν λόγω θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή