Ο Μητροπολίτης Σύρου χειροτόνησε Διάκονο τον Ταξίαρχο (MX) ε.α. Γεώργιο Φιλιππαίο (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Σύρου χειροτόνησε Διάκονο τον Ταξίαρχο (MX) ε.α. Γεώργιο Φιλιππαίο (ΦΩΤΟ)

Ι.Μ.Σύρου: Τον ευλαβέστατο Ταξίαρχο (ΜX) εν αποστρατεία Γεώργιο Φιλιππαίο χειροτόνησε Διάκονο, κατά την τέλεση της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στη Χώρα της Κύθνου…

Ο νεόφυτος Διάκονος στην χειροτονητήριο προσλαλιά του αναφέρθηκε στον παιδιόθεν πόθο του για την ιερωσύνη και ευχαρίστησε τους Ιερείς της Κύθνου για την πνευματική καθοδήγησή τους και την οικογένειά του για τη στήριξή της.

Ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους της Κύθνου, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη λειτουργική του Κατήχηση, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «…Απεκδύθης τη λαμπρά στολή του Έλληνος Αξιωματικού και ενεδύθης την αιγλήεσσα αμφίεση του Διακόνου! Απεστρατεύθης από τις τάξεις του ενδόξου Ελληνικού Στρατού και επεστρατεύθης στην τρισένδοξη χορεία του ιερού Κλήρου της Εκκλησίας, που διακονεί το λαό του Θεού και θεραπεύει τις πνευματικές του ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Καθώς σήμερα, με όσα βλέπουμε, ακούμε και διαπιστώνουμε, η κοινωνία μας τείνει να οδηγηθεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που ανατρέπουν το αξιακό της σύστημα και τις πολυαιώνιες παραδόσεις της, και, όπως φαίνεται, η Εκκλησία αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι η μοναδική εγγύηση για το μέλλον της Πατρίδας μας, έχουμε όλοι οι Κληρικοί μεγάλη ευθύνη έναντι του Θεού και των ανθρώπων.

Αναλαμβάνουμε το χρέος να στηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε το λαό και να του δώσουμε ελπίδα και εμπιστοσύνη, με την ζωή και το παράδειγμά μας!

Έσο, λοιπόν, έτοιμος να στηρίξεις και να βοηθήσεις τους ανθρώπους με την άγια ζωή και τα καλά σου έργα!»

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

 1. Μα καλά είναι ο άνθρωπος; στα 60 έτη θέλησε να γίνει διάκονος;
  Μάλλον έχει πρόβλημα ο τύπος άσε νέους ανθρώπους που ξεκινάνε τη ζωή τους να γίνουν ιερομενοι, εσύ μεγάλε μου 2000 ευρω παίρνεις κάθε μήνα. Έλεος πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο νους σου στη θεσουλα στο δημόσιο 4:21:00, έτσι;

   Διαγραφή
  2. Εγινε αμισθος ιερεας, εισοδημα του ειναι μονον η συνταξη του ως ε.α.

   Στο παρελθον ειχαν γινει αναλογες χειροτονιες...

   Διαγραφή
 2. Θα μπορούσε να γίνει εμμισθος ιερέας και αμισθος αποστρατος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρητικα ναι...
   Αν εργασθεις περικοπτεται λιγο η συνταξη...
   Αλλου ειναι το προβλημα.
   Οι ιερεις οι οποιο χειροτονουνται τα τελευταια 9μετα το 2009) χρονια , σε ποσοστο 95 % ΔΕΝ μισθοδοτουνται απο το κρατος, καθοσον το κρατος δεν κανει προσληψεις κρατικων υπαλληλων.
   Αναλαμβανει τη μισθοδοσια τους η Μητροπολη στην οποια ανηκουν.
   Δεν επιβαρυνουν με τη μισθοδοσια τους τον κρατικο προυπολογισμο.

   Διαγραφή
 3. Μπράβο πολλοί από τους τώρα στρατιωτικους θα είναι σε παρόμοια θέση μετά την αποστρατεία τους πιστεύω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή