Εκδόθηκε η Υπ. Απόφαση Μιχαηλίδου για μεταφορά της αργίας Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Εκδόθηκε η Υπ. Απόφαση Μιχαηλίδου για μεταφορά της αργίας Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Την Τρίτη 7 Μαΐου μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Μπραβο ρε υπουργαρα
  Ετσι, να ασχολεισαι με τα μείζονα προβλήματα και οχι με τις χαζομαρες οπως την ασφάλεια των εργαζομένων, τις ακατάλληλες εγκαταστασεις και την μαυρη εργασια στις ΕΔ.
  Συγχαρητήρια.
  Πρότυπο
  Μοριο
  Μπράβο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εε παιδιά λέτε να είναι κομουνιστρια αυτή
  Βλέπω αυξηση συντάξεων δώρα να έρχονται εας σε ετοιμ.οτητα
  Για πρόσεξε λίγο ρε κουλή
  Για κάνε καμμια έρευνα μην έχει σφυροδρεπανα
  Στο σπίτι
  Για δώσε εντολή στο Μιχάλη τον αετό για ψάξιμο.ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω αν έχει σφυροδρέπανα, πάντως ακόμα κοιμάται με το κουκλάκι της..η ίδια το έχει πει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βρε κουλή που το βρήκες αυτό το σουρβελο μήπως στα γαριδάκια η σε κανένα σακουλάκι του απορρυπαντικου ΚΛΙΝ. Το να χάσετε την διακυβέρνηση είναι το λιγωτερο γιατί εκτός από τις σαπίλες ντομάτες γιαούρτια και κλουβιά αυγά υπάρχουν και χειρότερα. Απεύχομαι να γίνω μάντης κακών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή