Αναρτήθηκαν τα ENHMEPΩTIKA ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ιαν 2024 – Αναμένονται για ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ

Αναρτήθηκαν τα ENHMEPΩTIKA ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ιαν 2024 – Αναμένονται για ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του έτους 2024 (01-2024) στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «κατεβάσετε» το ενημερωτικό σας σημείωμα εισέρχεσθε (με χρήση κωδικών TAXISNET) κάνοντας κλικ ΕΔΩ: https://apps.efka.gov.gr/ePensionStatementEFKA.

Συνεχίζεται (δεν άλλαξε ακόμη) η αναγραφή των «σωστών» ποσών, αυτών δηλαδή που προκύπτουν μετά την αύξηση 3%, στη στήλη που λέει «Ανάλυση Μηνιαίας Πληρωμής».

Κλικ για μεγέθυνση:

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, ΔΕΝ αναρτήθηκαν ΑΚΟΜΗ τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «κατεβάσετε» τα υπόψη ενημερωτικά (ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ) εισέρχεσθε στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και τον Αριθμό Φακέλου ΜΤΣ (Αναγράφεται στην 2η σελίδα του Ενημ. Σημειώματος Κύριας Σύνταξης ως «ΜΗΤΡΩΟ Φ.Κ.Α.»).

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Κάποιο λάθος έχεις κάνει.
    Οι αυξήσεις με το 3% έχουν περαστεί κανονικά, υπάρχει η αύξηση στην εθνική και στην ανταποδοτική σύνταξη, μόνο που τελικά δεν υπάρχει πραγματική αύξηση διότι μειώνεται η προσωπική διαφορά, οπότε το τελικό πληρωτεο ποσό είναι το ίδιο.
    Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να μηδενίσουμε την προσωπική διαφορά οπότε βλέπουμε.
    Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε καλή χρονιά. Όπως πρόσεξα στο δικό μου εκκαθαριστικό η προσωπική διαφορά έχει παραμείνει η ίδια με το εκκαθαριστικό του Δεκεμβρίου. Δηλαδή το 3% δεν αφαιρέθηκε από την προσωπική διαφορά. Χαμός....

      Διαγραφή
  2. 319 ευρω προσωπικη διαφορα. Πραγματικη αυξηση ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ζητήσεις να σου κόψουν τα 319 που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ για να πάρεις αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ

      Διαγραφή
    2. 319 ευρώ προσωπική διαφορά σημαίνει ότι εδώ και χρόνια έπρεπε να παίρνεις 319ευρω λιγότερα

      Διαγραφή
  3. οταν εχουν εκμηδενισει μεσω του εκμαυλισμου και αλλοτριωσης συνειδησεων καθε σκεψη και σοβαροτητα τοτε το μονο προνομιο που απομενει ειναι η προσωπικη διαφ(θ)ορα... Τοτε τα ψιχουλα και οι λεπτομερειες που απομενουν αποκτουν νοημα ως κανονας επιβιωσης. Τα θυματα θα συνεχισουν ακαθεκτα να αλληλοσκοτωνονται για τα συμφεροντα των λιγων, ξελιγομενοι απο τη βλακεια που τους κατατρεχει, επιρριπτοντας ευθυνες μεσω του κοινωνικου αυτοματισμου στα ομοιοπαθη θυματα!!! Η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε τελευταια, αν δεν εισαι χ α ζ ο χ α ρ ο υ μ ε ν ο ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον Ριζοσπάστη το ξεσήκωσες το κείμενο;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κανέλλο, δεν είμαστε ομοιοπαθη θύματα γιατί δεν είχαμε και δεν έχουμε ίδια δικαιώματα.

      Διαγραφή
  4. Και όπως ήταν αναμενόμενο όλη την αύξηση την πήρε η εισφ. Αλληλεγγύης
    Εσείς οι δημοσιογράφοι τι έχετε να πείτε τώρα
    41 τακατο
    Γραφτε την αλήθεια δεν κοροϊδεύεις άλλο ο κοσμος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άκου 319ευρω προσωπική διάφορα, παίρνει λεφτά που δεν δικαιούται και βγάζει και γλώσσα ότι δεν πήρε αύξηση ελπίζω να διαβάζει κάποιος σοβαρός από την κυβέρνηση τις μπαρουφες σου.Που μάλλον τις διαβάζει γι αυτό και δεν σου δίνει σημασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εσύ που εξανίστασαι σε πληροφορώ ότι συγκεκριμένος πλήρωνε εισφορές για σύνταξη για μισθό 2500 που λάμβανε και όχι για 1300 που πληρώνουν οι σημερινοί. Δηλαδή με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς του έφαγαν τις εισφορές του που τις είχαν παίξει σε ομόλογα, με το λεγόμενο κούρεμα, γιαυτό και κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμάει να πει ή να κάνει κάτι.

      Διαγραφή
    2. Πώς γίνεται φίλε 8:23:00, να παίρνατε 2500 μισθό και να είχατε και κρατήσεις τόσο υψηλές ώστε να πρέπει να έχετε 2000 σύνταξη; Α , και κρατήσεις για 100-120000 εφάπαξ .

      Διαγραφή
    3. Μάλλον 8:23:00 άλλη δουλειά κάνουμε από εσένα. Εσύ μισθό 2500, εμείς 1300. Εσύ σύνταξη για κρατήσεις σε 2500 , εμείς σύνταξη για κρατήσεις σε 1300. Πώς νομίζετε ότι θα σας υποστηρίξουν οι ΕΕ απορώ.

      Διαγραφή
    4. Σε πληροφορώ 10.17.00 έτσι για να ξέρεις τι θα σου συμβεί όταν αποστρατευθείς ότι αυτός που έπαιρνε μισθό 2500 σήμερα με τις διάφορες περικοπές παίρνει σύνταξη 1250 εκ των οποίων τα 250 είναι προσωπική διαφορά και εργάζεται μαύρα για να επιβιώσει. Κατάλαβες. Αλλού πρέπει να αποτανθείς για να βελτιώσεις τις αποδοχές σου και μελλοντικά την σύνταξη που θα πάρεις.

      Διαγραφή
    5. Όσο για εφάπαξ 100-120000 από αρχηγό στρατιάς και άνω . Όχι για κοινούς θνητούς. Οπότε λάβε τα μέτρα σου...

      Διαγραφή
  6. Δεν υπολογίστηκε και η αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 από 9.000.
    Ίδωμεν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ γκρουπάρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)αν μου βρεις το κειμενο στον ριζοσπαστη τοτε θα στοιχειοθετησεις και την κατηγορια. Αν οχι θα πρεπει να εφευρεις εστω και υποθετικα το κατηγορημα στο οποιο αναφερεσαι. Αλλιως δεν ξερεις τι λες αγαπητε μου κυριε. Ομως το βαθυτερο και ουσιαστικοτερο ειναι το προβλημα που εχεις με τη λογικη και την νοοτροπια σου. Απαντηση παντως ως διαφωνια δεν δινεις στα γραφομενα...
    2) τα δικαιωματα στην αστικη δημοκρατια τυπικα συνταγματικως κατοχυρωμενα δεν διαφοροποιουν κατ ελαχιστο την ουσια των αντικειμενικα παραγομενων απο τον τροπο οργανωσης της παραγωγικης διαδικασιας, των δυσβαστακτων
    συνεπειων πολιτικων,κοινωνικων και οικονομικων που παραγει το πολιτικο συστημα και πληρωνουμε ΟΛΟΙ ασφαλως ΟΧΙ το ιδιο, πραγμα απολυτως φυσιολογικο.Τις συνεπειες των ταξικων(τοξικων) αντιθεσεων και ανισοτητων τις μοιραζομαστε ανισομερως με βαση αφενος τις διαβαθμισεις της κοινωνικης ανισοτητας(κοινωνικες ταξεις,οικονομικη δυνατοτητα,περιουσια κλπ) αφετερου τον καταμερισμο της εργασιας ως εξελικτικη κοινωνικη συνθηκη. Και ο Στουρναρας που μας δουλευε αρχες των μνημονιων λεγοντας οτι ξερει τι σημαινει να ζεις με 500ευρω επειδη τοση συνταξη επαιρνε η μητερα του..., ομοιοπαθης ειναι με
    την γενικη εννοια, οχι ως εργαζομενος η συνταξιουχος, αλλα ως γραναζι του συστηματος(golden boy), τυπικα εχει τα ΙΔΙΑ δικαιωματα με ολους.Η ουσία διαφοροποιηση ειναι στο τι θεση εχει στην κλιμακα παραγωγης αγαθων., εξ ου και οι συνεπειες πχ να παρει λιγοτερο bonus εν σχεσει με τους στοχους που του εχουν θεσει τα αφεντικα του η να δωσει κατι λιγοτερο η περισσοτερο στους υφισταμενους αν πιασουν τους στοχους που αυτος τους εχει θεσει και που ειναι οι ΙΔΙΟΙ ακριβως μ αυτους που υπηρετει, αλλα απο αλλη θεση.Καποτε η Πειραικη Πατραικη εδινε μετοχες στους εργατες προσπαθωντας να τους πεισει οτι ειναι μετοχοι... Οταν βαρεσε φαλιμεντο πετωντας τους στο δρομο τους εμειναν τα χαρτια... ως περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις.Oπως απεδειξε και η ιστορικη επιστημη η συνεχως διαφοροποιουμενη κοινωνικη και οικονομικη πολιτικη του συστηματος ως δυναμικη συνθηκη δημιουργει κυκλικες κρισεις διαρκους ανισοκατανομης του εισοδηματος. Τα δικαιωματα ΟΥΔΟΛΩΣ επηρεαζουν τα αποτελεσματα των κρισεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύεις ότι υπάρχει έστω κι ένας που να διάβασε παρακάτω από την πέμπτη γραμμή;

      Διαγραφή
  9. Τέτοια κοροϊδία δεν έγινε από καμία κυβέρνηση στους απόστρατους, σχεδόν κανείς δεν πήρε αύξηση, ότι κρατήσεις θέλουν βάζουν καί όταν πήρα στον εφκα μου απάντησε μία ταναπου ότι τό σύστημα δεν κάνει λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τα γραφόμενα σχόλια λυπάμαι για το λίγο μυαλό που διαθέτουν κάποιοι συνάδελφοι και ειρωνεύονται τον φίλο που κάνει παράπονο για την προσωπική διαφορά που θέσπισε η κυβέρνηση του Τσίπρα και μείωσε τις συντάξεις όλών των στελεχών που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2012. Τέτοιοι μαλάκες που είμαστε καλά μας κάνουν οι κυβερνήσεις και μας μειώνουν και ηθικά και οικονομικά . Δυστυχώς κάποιοι δεν είναι άξιοι να φορούν την στολή του Έλληνα Αξιωματικού είναι μόνο για τα πανηγύρια.Πιστευω ότι η νομοθεσία που υπήρχε πριν το 2016 και έδινε συντάξεις στα στελέχη και σε όλο το δημόσιο δεν είναι αυτή που μας χρεωκοπησε και δεν έφταιγαν οι συνταξιούχοι για την κατάσταση της χώρας.Οι Τράπεζες ήταν η αιτία και αντί να τιμωρηθούν αυτές τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με τις μειώσεις.Αλλα τώρα που υποτίθεται ότι είμαστε στην αποκορύφωση της ανάπτυξης με τα λεγόμενα της κυβέρνησης γιατί δεν επανέρχονται οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009? Γιατί εφόσον υπάρχουν βλήματα στις τάξεις μας που τα βλέπουν αρνητική εξέλιξη καλά μας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Κανέλλο
    Στην αρχαία Αθήνα θα είχες μεγάλη επιτυχία ως δημαγωγός.
    Αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα λένε και οι πολιτικοί για αυτό και εμείς τουλάχιστον οι παλιοί στρατιωτικοί τους έχουμε γραμμένους στα παλιά μας τα παπούτσια.
    Αλλιώς είχαμε μάθει.
    Αυτός που έλεγε κάτι κρατούσε τον λόγο του .
    Δεν χρειάζονταν να επανέλθει δεύτερη φορά.
    Ας αφήσουμε λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα και ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας.
    Για μία ακόμη φορά εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία.
    Τίποτε άλλο.
    Γιατί όποιος έχει την υγεία του τα έχει σχεδόν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητε κ. Κωστα δεν προτιθεμαι να σωσω κανεναν οπως κακως πιστευεις γιατι αφενος δεν πιστευω σε μεταφυσικες διαδικασιες αφετερου ουτε ως διαδικασια ιστορικα η εμπειρικα εξελικτικη πιστευω οτι υφισταται, πολλω δε μαλλον ως τεχνη. Τα σχετικα με την πειθω του ποπολου τα'χει αναλαβει ο λαικισμος μεσω των εκπροσωπων του εθνους και προσιδιαζει στους προτεινοντες μαγικες λυσεις απευθυνομενοι στο συναισθημα και οχι στη λογικη.Οι θεσεις που παραθετω δεν εχουν καμμια σχεση με δημαγωγια
    κοινως ψευτοδιληματα ειμη μονον με επιχειρηματολογια. Η χειραγωγηση των μαζων πηρε αλλη τροπη στην αρχαια Αθηνα μετα τον 5οπχ αιωνα οταν αρχισαν να ανακυπτουν σοβαρα προβληματα στο δημοκρατικο πολιτευμα απο εγγενεις αδυναμιες. Ενα βασικο χαρακτηριστικο της δημαγωγιας ειναι και η επικληση αποδιοπομπαιων τραγων(καλη ωρα) ως υποστηρικτικο αντιβαρο σε προτασεις η επιχειρηματα που απευθυνονται χειριστικα σε παθη η αρνητικα συναισθηματα κατωτερων οικονομικα ταξεων, γιαυτο και οι λυσεις που προτεινονται εχουν σχεση με την α-λογη βια και με την χωρις μετρο και κριση πολιτικη πρακτικη συνηθως κατα παντων. Επισης η κολακεια θεωρειται βασικο προτερημα καθοριστικης σημασιας προς τον επιδιωκομενο σκοπο,που δεν ειναι αλλος απο το ΑΡΧΕΙΝ του ακαθοριστου πληθους. Τετοιες επιδιωξεις δεν ειχα ουτε κατα διανοια, την οποια λιγο αν εξασκουσες λιγο θα μπορουσες ευκολα και απλα να διακρινεις εκτος απο τις παθογενειες του χωρου σου και τα μορφολογικα χαρακτηριστικα που ενω τα καταγγελεις αδυνατεις να τα διακρινεις. Οπως πχ τον κοινωνικο αυτοματισμο (αλληλοφαγωμα) με τον οποιο ειμαι καθετα αντιθετος με συγκεκριμενα επιχειρηματα λογικης φυσεως και για τα οποια απαντησεις δεν βλεπω.Το βασικο σου προβλημα ειναι ο φοβος απεναντι στο λογο γιαυτο και συγχεεις τη δημαγωγια με τη ρητορεια. Η τεχνη της πειθους και η επιστημη του αληθους ειναι αρρηκτα δεμενες αρκει να τις κατανοησεις ως σχεσεις διαλεκτικης. Τους πολιτικους που λες οτι σαν παληος στρατιωτικος τους εχεις γραμμενους και να θες να το πιστεψεις δεν γινεται γιατι σου οριζουν ατομικα και κοινωνικα το στιγμα, οπως σε ολους. Η πολιτικη μας σταση εχει σημασια που αναδεικνυεται απο την πολιτικη σκεψη και αποκαλυπτει ενος εκαστου εξ ημων τα κινητρα και ως πολιτες.Το συλλογικο καλο δεν λυνεται ουτε οριοθετειται ΠΟΤΕ απο συντεχνιακα κινητρα, αλλα απο την κινηση του συλλογικου κοινωνικου γιγνεσθαι. Τουλαχιστον αυτο κατεδειξε μεχρι στιγμης η ιστορικη εξελιξη(μετασχηματισμος) των κοινωνιων. Το ΄΄αλλιως ειχαμε μαθει¨ που ειλικρινα ομολογεις δειχνει και τη δυσκολια προσεγγισης της παρακμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Κανέλλο
    Θα επανέλθω για τελευταία φορά, διότι ο σκοπός μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα συνάδελφο.
    Εξάλλου δεν πρέπει να κάνουμε και κατάχρηση του βήματος που μας δίνει το φιλόξενο # σταρατα λόγια #.
    Εγώ μια ΣΜΥ έχω τελειώσει το μακρινό 1985 .
    Ένα λύκειο και μάλιστα το πρακτικό, όπως το λέγαμε εκείνη την εποχή, τελείωσα οπότε πολλά από τα παραπάνω που γράφεις, τα οποία θέλουν πολύ ανάλυση για να τα καταλάβει κάποιος του επιπέδου μου, είτε τα διαβάζει είτε όχι το ίδιο και το αυτό κάνει.
    Δυστυχώς δεν γίνομαι πιο σοφός.
    Οπότε σε ευχαριστώ πολύ που προσπαθείς να μας διαφωτίσεις αλλά κλείνω εδώ την #συζήτηση # που ανοίξαμε και βάζω τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κοροϊδία η αύξηση 3 %, εμείς που αλλάξαμε κλίμακα ΕΑΣ δεν πήραμε τίποτα διότι διπλασιάστηκε η κράτηση και μάλιστα εμφανίστηκε πάλι η προσωπική διαφορά για να πάρουμε την ίδια σύνταξη πληρωτέα, εδώ και 2 χρόνια δεν είχαμε προσωπική διαφορά ! με τέτοιες κρατήσεις που υπάρχουν και κλίμακες δεν μπορείς να πάρεις καμία αύξηση, απορώ ποιος εφάρμοσε τέτοιους συντελεστές στις κρατήσεις ΕΑΣ, από 3 % να γίνεται 6 % η κράτηση χωρίς ενδιάμεσα κλιμάκια, μιλάμε για λογιστική του ανειδίκευτου, αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αγαπητε κ. Κωστα εκτιμω την διαθεση για επικοινωνια και την ειλικρινεια σου,ομως θεωρω οτι θα πρεπει με εξισου απλα λογια να μιλησουμε και τη γλωσσα της αληθειας ως ουσια φυση και θεση. Αυτης που μας εκθετει ειτε σαν ιστορια, ειτε σαν κοινωνια καθημερινα και διαχρονικα, ανεξαρτητα απο την αντικειμενικη η υποκειμενικη θεωρηση των πραγματων. Θετοντας ερωτηματα και παιρνοντας την ΕΥΘΥΝΗ οχι εκ του ασφαλους και με προταγμα ταπεινα ελαττηρια οπως δυστυχως αναδεικνυεται καθημερινα. Καποια στιγμη θα πρεπει να μαθουμε να παιρνουμε και τα ρισκα. Γιατι οπως σοφα και εξοχα ελεγε ο Ευαγγ. Παπανουτσος, ΄΄..η ευθυνη ειναι ιδιον μονο προσωπικων οντων απο την οποια ο ανθρωπος ΠΟΤΕ δεν θα γλυτωσει..΄΄ Παντως και παλι ευχαριστω για την κατανοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή