ΥΦΕΘΑ: Κατασκευή 700 κατοικιών στελεχών ΕΔ σε νησιά Αιγαίου και Έβρο–Το 15% θα δοθεί για στέγαση εκπαιδευτικών και γιατρών

ΥΦΕΘΑ: Κατασκευή 700 κατοικιών στελεχών ΕΔ σε νησιά Αιγαίου και Έβρο–Το 15% θα δοθεί για στέγαση εκπαιδευτικών και γιατρών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στην 3η Σύνοδο Κορυφής του Economist για το Δημογραφικό, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στο Καβούρι.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι μια σοβαρή πολιτική για το δημογραφικό και κατ’ επέκταση τη γεωπολιτική ενίσχυση της χώρας μας πρέπει να κινηθεί στους άξονες της παροχής οικονομικών κινήτρων σε νέα ζευγάρια και νέους γονείς, της στοχευμένης μεταναστευτικής πολιτικής, της ενίσχυσης του ρόλου της ελληνικής διασποράς, καθώς και του πληθυσμού των νησιών μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξειδίκευσε τις δράσεις που θα αντισταθμίσουν την αδυναμία των ποσοτικών χαρακτηριστικών της ελληνικής δημογραφίας με ποιοτικά δεδομένα.

Από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εδαφικής κυριαρχίας της πατρίδας μας, ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η σημασία των ακριτικών νησιών είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθός τους. Γι’ αυτό και ο ρόλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε αυτές τις περιοχές είναι πολυδιάστατος: Πέρα από την αμυντική θωράκιση, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους ακρίτες είναι σήμερα ιδιαίτερα εμφανής σε μια σειρά από τομείς, όπως η βελτίωση ζωτικών υποδομών, η πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αλλά και η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σε αυτά θα πρέπει να γίνει αναφορά και στο στεγαστικό πρόγραμμα που εκπονείται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πρώτη φάση του οποίου αφορά την κατασκευή 700 περίπου κατοικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο. Ένα 15% αυτών θα δοθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλους φορείς του δημοσίου τομέα και καλύπτουν βασικές ανάγκες των περιοχών, όπως εκπαιδευτικοί και γιατροί.

Όλος ο χαιρετισμός του ο ΥΦΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Σε πρώτη φάση μόνο 700; έτσι καμία αλλιώς ούτε 70 δεν θα προλάβουν μέχρι να λήξει η θητεία της κυβέρνησης! Καλά για τον υφεθα δεν μιλάμε, αμφιβάλω εάν θα δει και 7 έτοιμα χτισμένα νέα, όχι από πρίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τουλάχιστον τραγικοί.... Αυτό δεν λέγεται μέριμνα προσωπικού αλλά εξευτελισμός! Να μένει εκτός ο στρατιωτικός που κάθε δύο και τρία χρόνια παίρνει πόδι σαν τον γύφτο και να μπαίνει στα ΣΟΑ ο γιατρός με μισθό τουλάχιστον διπλάσιο με τις υπερωρίες κτλ..
    Εύχομαι να συνεχίσουν οι παραιτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ ετοιμάζομαι να χαιρετίσω

      Διαγραφή
    2. Αν θες ενίσχυση στο εισόδημα σου να στείλεις τη γυναίκα σου να δουλέψει σεζόν.Κ γιατρός και ο δάσκαλος χρειάζεται στο νησί και για εσένα και την οικογένειά σου και δεν δηλώνουν να πάνε γιατί δεν βρίσκουν σπίτι.Μια χαρά μέτρο είναι.Τα αντίστοιχα υπουργεία τους δεν έχουν αντίστοιχες δράσεις όπως ο στρατός γι'αυτό και αυτό είναι μια καλή λύση(μέσω άλλου υπουργείου).Πρέπει να σκεφτόμαστε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι την πάρτη μας μονο

      Διαγραφή
  3. Και γιατι να δοθουν σε γιατρους και δασκαλους ?.Μηπως τα υπουργεια τους δεν εχουν κονδυλια?Να εξασφαλιστουν ΟΛΑ τα στελεχη των ΕΔ και αν περισσεψει ας το δωσουν με προυποθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ προτείνω να δώσουμε και το μισό μας εφάπαξ και μέρος του μισθού μας στις ανωτέρω κατηγορίες!
    Τουλάχιστον υποτιμητικό αυτό το μέτρο και εις βάρος των στρατιωτικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης προτείνω τα διαμερίσματα που θα δίνονται να είναι αυτά των Δκτων και Υπδκων Σχηματισμών οι οποίοι εκφέρουν άποψη μόνο όταν συνταξιοδοτούνται!!!
    Πιο πριν η ουρά κάτω από τα σκέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 23 12:42, μεγάλο ταλέντο είσαι, κατευθείαν για τη ΓΔΟΣΥ (πρώην ΕΠΥΕΘΑ)!!!

      Διαγραφή
  6. Ούτως ή άλλως το 80% που στεγάζονται είναι των ασει. Είτε γιατί είναι αξιωματικοί είτε ανώτεροι αξιωματικοί ή διοικητές ή συνταγματάρχες κλπ κλπ αφήνουν και ένα 20% μερικούς κακομοίρηδες των ασσυ και εμθ για να τους κάνουν τις βρώμικες δουλειές στα σπιτάκια τους.
    Α φτιάχνουν και μερικές τρύπες ονόματι Σόνυ ή σοεποπ για ξεκαρφωμα.των 30 τ.μ με στοιβαγμένες τις οικογένειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα μέτρο στη σωστή κατεύθυνση ανάσχεσης των παραιτήσεων( ειρωνικό)....ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή!! Ζήτω οι πληβείοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ΣΟΑ θα τα φτιάξει η Νέα Δικτατορία όπως θα φτιάξει και το νοσοκομείο στην Ουκρανία;! (μαιευτήριο στη Μαριούπολη εξήγγειλε ο Μητσοτάκης τον Μάιο 22 για οσουν έχουν ήδη ξεχάσει!) Χάχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατός Ξηράς: Η πιο πλεμπα κατηγορία εργαζομένων στην Ελλάδα με τεράστια διαφορά από τη 2η χειρότερη. Φτώχεια,Διαμονή σε τρωγλες και στα πιο άθλια μέρη της Χώρας ,τοξικό περιβάλλον,ανέχεια,μη θεσμοθετημενη υπερωριακή απασχόληση(ούτε στο Μπαγκλαντές δεν γίνεται αυτό), 24ωρη υπηρεσία για μόλις 10€ ,κακομοιριά,διακοπές σε άθλια ΚΑΑΥ....Μπορώ να γράφω για ώρες. Μακριά τα νέα παιδιά από Στρ. σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε, έστω και ένας πιτσιρικάς να σωθεί αξίζει αυτό που έγραψες

      Διαγραφή
    2. @ 23 7:56, ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα στσυλιά δεμένα, που έλεγε ένας Κρητικός συμμαθητής μου! Αμόλα, αν δεν σού αρέσει!

      Διαγραφή
    3. 7:39:00, τα επιχειρήματά σου είναι το ένα καλύτερο από το άλλο

      Διαγραφή
    4. @ 24, 2024 1:41:00 μ.μ Εσυ γιατί δεν φεύγεις να σωθείς και το λες για τους άλλους;

      Διαγραφή
  11. Κεφαλογιάννης... Σ ένα χρόνο δεν θα θυμάται καν που πέφτει η είσοδος για το Παπάγου, αν ξέρει φυσικά ότι το λένε έτσι!!
    Ακόμα δεν το είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε ! Κλασικός Έλληνας πολιτικός, η ψηφοθηρία ζει κ βασιλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Εδω βρήκας να κάνεις πολιτικό σχόλιο. Αμφιβάλλω αν έχεις σχέση με τις ΕΔ

      Διαγραφή
    2. @Παρασκευή, Ιανουαρίου 26, 2024 5:40:00 μ.μ.
      ναι μάστορα εδώ, τόσο καραβανέας είσαι που θεωρείς το πολιτικό; σχόλιο απαγορευτικό; Τώρα τι ακριβώς σε ενόχλησε είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
  13. Τα σχολια γινονται σε πολιτικα κειμενα και δεν μπορει παρα να ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Οι εχοντες σχεση με τις Ενοπλες Δυναμεις δεν ειναι πολιτικα οντα, δεν εχουν πολιτικη κριση, αλλιως σε ποια κατηγορια ΠΟΛΙΤΩΝ ανηκουν; Η κατασκευη κατοικιων για τα στελεχη ειναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ βασικο που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ως εργαζομενοι με ιδιαιτεροτητες δυσκολες στο δημοσιο και ιδιωτικο βιο. Και ειναι απο τα χρηματα που ΑΓΡΙΩΣ φορολογουνται, δηλ. τα ΔΙΚΑ τους. Καποιοι εχουν συνηθισει σε χάρες και υποσχεσεις πολιτηκαντηδων που χαιδευουν αυτια
    και δεν μπορουν να αντιληφθουν τα προφανη μεταξυ του α υ τ ο ν ο η τ ο υ της πραγματικοτητας και της χρονιας π α ρ α μ υ θ α ς που αφειδως τους σερβιρεται. Γιαυτο και η α φ ε λ ε ι α

    ΑπάντησηΔιαγραφή