ΓEEΘA: Σύντομα επισκέψιμο το Μνημείο των Aθανάτων του Έθνους (ΦΩΤΟ)

ΓEEΘA: Σύντομα επισκέψιμο το Μνημείο των Aθανάτων του Έθνους (ΦΩΤΟ)

Δεδομένων των πολλών ερωτημάτων και τηλεφωνημάτων τα οποία δέχεται το ΓΕΕΘΑ από την 29 Νοεμβρίου 2023, ημέρα εγκαινίων του Μνημείου των Αθανάτων, περί της επισκεψιμότητας του Μνημείου από μη στρατιωτικό προσωπικό, ανακοινώνονται τα εξής:

α. Βραχυπρόθεσμα

Ι. Το Μνημείο των Αθανάτων, όπου αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους, πολύ σύντομα θα καταστεί επισκέψιμος χώρος για στρατιωτικούς και πολίτες που δεν υπηρετούν στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».

ΙΙ. Το ΓΕΕΘΑ προσανατολίζεται κατά τις εργάσιμες ημέρες να δέχεται σχολεία, σχολές κλπ, ενώ κατά τις αργίες και τα σαββατοκύριακα να είναι ανοιχτό για λοιπούς πολίτες που θα θέλουν να το επισκεφθούν.

ΙΙΙ. Θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ (banner) με πληροφορίες αποκλειστικά για το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους.

ΙV. Θα υπάρξει δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) περιήγησης μέσα από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ με σκοπό την γνωριμία με το Μνημείο μέσω διαδραστικών τρόπων [εικονική (virtual) ξενάγηση].

β. Μεσοπρόθεσμα

Ι. Κατάρτιση και εκτύπωση μικρού ενημερωτικού φυλλαδίου με τα στοιχεία «ταυτότητος» και τους συμβολισμούς του Μνημείου, προς διανομή στους επισκέπτες.

ΙΙ. Παροχή εξειδικευμένης ξενάγησης με απαραίτητες πληροφορίες στα ελληνικά, με δυνατότητα ακρόασης της ξενάγησης και σε άλλες γλώσσες μέσω εφαρμογής σε τηλέφωνα σύγχρονης τεχνολογίας (smartphone).

ΙΙΙ. Δημιουργία ηχογραφήματος (podcast) για το Μνημείο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΕΘΑ.

ΙV. Αργότερα και κατόπιν χωροταξικής μελέτης του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου, εξετάζεται η κατασκευή καλαίσθητου καταστήματος δώρων (gift shop) και πιθανόν μικρού κυλικείου για προμήθεια νερού.

Τέλος, προ της ενάρξεως επισκέψεων του κοινού έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις όλων των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Φυσικά και οι Αθάνατοι του Έθνους, πρέπει να τιμώνται. Αν δεν κάνω λάθος στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αυτός είναι άλλος; Άλλοι τιμώνται στο ένα και άλλοι στο άλλο; Γιατί έπρεπε ο Φλώρος να κάνει όλα αυτά τα έξοδα; Αμφιβάλω αν έφτασαν τα 500000 της δωρεάς του αείμνηστου Τσούνη. Δεν μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν αλλιώς (πχ για είδη προστασίας μαχητή); Αν ήθελαν να αναδείξουν τα ονόματα το μόνο που χρειάζονταν θα ήταν να τύπωναν έναν καλαίσθητο τόμο και να τον στείλουν σε κάθε σχολείο και κάθε βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και όπου υπάρχουν Έλληνες. Τόσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη αμερικανια αντιγραφή του μνημείου πεσόντων αμερικανικών στο ΒΙΕΤΝΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή