Ανοιχτή επιστολή Αξιωματικού ε.α. προς ΥΕΘΑ – Τι αφορά

Ανοιχτή επιστολή Αξιωματικού ε.α. προς ΥΕΘΑ – Τι αφορά

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝ

Ανοιχτή επιστολή

Προς
τον αξιότιμο Υπουργό, έγκριτο νομικό,
κ.κ. Νικόλαο - Γεώργιο Δένδια

Πρόσφατα κ. Υπουργέ Σας κατέθεσα Αίτηση Θεραπείας, η οποία έχει να κάνει με μια πλημμελή εισήγηση του ΔΚΒ΄/ΓΕΝ προς το ΑΝΣ και με αποτέλεσμα να απολυθώ από το ΠΝ.

Γνωρίζοντας τη μη σύννομη απόλυσή μου από το 2012, είχα αιτηθεί αρμοδίως τα διαδικαστικά έγγραφα που συνετέλεσαν την απόλυσή μου, πλην όμως η διοίκηση δεν μου χορηγούσε και αναγκαζόμουν να τα αιτούμαι Στον κ. Εισαγγελέα να παραγγείλει την χορήγησης τους.

Η όλη αυτή καθυστέρηση που προφανώς ήταν παρεμπόδιση εκ μέρους της διοικήσεως στην αποκάλυψη της αληθείας, είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή η Αίτηση Αναστολής και εν συνεχεία η Ακύρωση της Πράξης.

Πεπεισμένος όμως για την αδικία που βάναυσα υπέστην προσέφυγα σε Εσάς, καθώς έχω κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλω για την ευθυκρισία της διοικήσεως απέναντί μου, λόγω του ότι συχνά αναφέρομαι στα φαινόμενα της κακοδιαχείρισης και μη σύννομης συμπεριφοράς της σε πλείστα θέματα, διάκειται δυσμενώς και μεροληπτικά απέναντι μου.

Προσέφυγα εκ νέου σε Εσάς προσκομίζοντας και επικαλούμενος αδιάσειστα και κρίσιμα νέα στοιχεία για όσα είχαν διαδραματιστεί στην μη νόμιμη εισήγηση καθώς και στην επακόλουθη απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης καθώς αδυνατώ να κατανοήσω τα λογικά άλματα, το κεκαλυμμένο νομικίστικο ύφος και νομικισμούς, που μέχρι και σήμερα έχει επιδείξει η διοίκηση στην υπόθεση μου και μάλιστα δεν κατανοώ την έμμονή της στην συνεχιζόμενη αδικία, η οποία πλέον αποκτά τα γνήσια χαρακτηριστικά του δόλου.

Τούτων δοθέντων, προκαλεί ιδιαιτέρα δυσάρεστη εντύπωση ή όλη ανήκεστη συμπεριφορά και εκφράζω την έντονη αποδοκιμασία στην αδόκητη, απρεπή αμετροέπεια με την οποία μέχρι και σήμερα μου έχει συμπεριφερθεί η διοίκηση του ΓΕΝ, που ως αξιωματικός, η συνεχής προβολή της υπόθεσής μου ήταν αμερόληπτη, ευθαρσής, βασιζόμενη πάντα στην αντικειμενική πραγματικότητα και διατυπωμένη με τη δέουσα ευπρέπεια.

Βαναύσως και κατά τρόπον ακρότατο πλήττονται τα βασικά και «εκ των ων ουκ άνευ» δικαιώματα μου, ενός φιλήσυχου, νομοταγούς και συνεπούς στις υποχρεώσεις του αξιωματικού, ενώ, προφανέστατα, εκτίθεται βαρύτατα η «φύσει και θέσει» της διοίκησης.

Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας.

Το υψηλό επίπεδο θεσμικής λειτουργίας που έχει επιτύχει διαχρονικά το Πολεμικό Ναυτικό, πρέπει εμμόνως να διατηρείται ασκίαστο και να μην επιτρέπει ούτε καν σε επίπεδο υποψίας και ενδεχομένου σκέψεις περί του ότι «άλλα τα φαινόμενα και τα λεγόμενα, άλλα τα νοούμενα και τα βλεπόμενα».

Η αρχή της νομιμότητας συνεπάγεται την συμμόρφωση της Διοίκησης γενικά στις επιταγές του Δικαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι γενικώς παραδεδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, οι γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου και οι νομολογιακοί κανόνες.

Η αρχή της χρηστής Διοίκησης επιβάλλει στα διοικητικά όργανα να ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με τις αρχές της καλόπιστης και της χρηστής Διοίκησης, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς ή και δογματικές ερμηνείες.

Η αρχή της καλής λειτουργίας της Διοίκησης, επιβάλλει την άσκηση της δραστηριότητας των διοικητικών οργάνων σύμφωνα όχι μόνο με τους κανόνες δικαίου που καθορίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και κατά τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης και τα δεδομένα της κοινής πείρας και την αρχή της καλής πίστης που είναι σχετικά με τη δραστηριότητα αυτή.

Κατόπιν όλων αυτών έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία Σας και στην νομική Σας αρτιότητα.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ προφορική ακρόαση κ.κ. ΥΕΘΑ προς συμπλήρωση και επεξήγηση όλων των διαδραματισθέντων, καθώς ορισμένα από αυτά καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ.

Με Εκτίμηση
Παναγιώτης Δ. Σταμάτης
Πλωτάρχης ΠΝ ε.α.
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Όσο τα ανώτατα συμβούλια περιβάλλονται από το "απόρρητο" (σωστά αλλά το μέτρο καταστρατηγείται και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα σφάλματα και τις παραλήψεις των στελεχών που απαρτίζουν κάθε φορά τα συμβούλια) και την "αυτοδιόρθωση" κατά το δοκούν λόγω "συναδελφικότητας", όσο δεν ισχύει η προσωπική αποζημίωση σε βαρος των παραπάνω στελεχών για την οικονομική και άλλη ζημιά προς το δημόσιο λόγω αποστρατεία ικανότατων και μετεκπαιδευθέντων στελεχών, ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΘΕΣΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ , ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΣΙ , ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ-ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΦΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή