ΣΕΘΑ: Ημερίδα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάνης: 100 έτη μετά την υπογραφή της» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΘΑ: Ημερίδα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάνης: 100 έτη μετά την υπογραφή της» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών, η Ημερίδα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάνης: 100 έτη μετά την υπογραφή της», η οποία διοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), και τίμησε με την παρουσία του ως εισηγητής, η Α.Ε. τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας και σε αυτή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και το σύνολο των Σπουδαστών της ΣΕΘΑ.

Κατά την Ημερίδα αναπτύχθηκαν οι επιμέρους θεματικές ενότητες «Η Συνθήκη της Λωζάνης ως ορόσημο στην περιφερειακή και διεθνή πολιτική» και «Η εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης: 100 έτη μετά την υπογραφή της», με συντονιστές τον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Μαγγηριάδη και την Καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, και εισηγητές:

• Τον Διευθυντή του Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού (ΚΕΙΝΕ) κ. Σωτήριο Ριζά.
• Τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Πέτρο Λιάκουρα.
• Τους Καθηγητές Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΣΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Κολιόπουλο, κ. Ειρήνη Χειλά και κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου.
• Τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Αθανάσιο Πλατιά.
• Τον Πρέσβη ε.τ. και πρώην Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Γεννηματά.
• Τον Πρέσβη ε.τ. κ. Δημήτριο Καραϊτίδη.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια