Mισθολογική αναβάθμιση Aξκων EMΘ: Τα χρυσά κουτάλια και το κουλούρι χωρίς σουσάμι

Mισθολογική αναβάθμιση Aξκων EMΘ: Τα χρυσά κουτάλια και το κουλούρι χωρίς σουσάμι

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Διαβάσαμε την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών για τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και των λοιπών κατηγοριών προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Φυσικά τέτοιες αναφορές δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες.

Η απάντηση σας κύριε Υπουργέ πόσα χρόνια είναι στον υπολογιστή του Υπουργείου; Αλλάξτε το κείμενο τουλάχιστον. Δείτε ας πούμε την απάντηση από 27 Δεκ 2021 του τότε Υπουργού! Και πόσες άλλες. Όλες ίδιες είναι. Προσέξτε το.

Όμως ας το δούμε τι λέει το επι της ουσίας το κείμενο:

1. Ξεκινά ο κύριος Υπουργός λοιπόν με την λέξη αίτημα. Υποχρέωση της πολιτείας είναι κύριε Υπουργέ ΟΧΙ αίτημα το οποίο προκύπτει λόγω της βαθμολογικής προαγωγής τους στο βαθμό του Υπολοχαγού.

Εσείς π.χ που αναβαθμιστήκατε από Γ. Γραμματέας σε Υφυπουργός δεν άλλαξε η μισθοδοσία σας; Γιατί δεν συνεχίζεται να αμείβεστε με την προηγούμενη κλίμακα; Γιατί για σας υπάρχει πρόβλεψη;

2. Αναφέρεται επίσης την κυβερνητική πολιτική. Αν δεν είναι μέσα σε αυτή απλά διευκρινίστε το.!

3. Αναφέρεται την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Είμαστε τόσο χάλια που δεν φτάνουν τα κονδύλια πάντα και μόνο για τα στελέχη των ΕΔ; Διευκρινίστε το.!

4. Αναφέρεται τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Αν δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι να το αναφέρετε ως οφείλετε. Υπουργός Οικονομικών όχι ο μπακάλης της γειτονιάς!

5. Αναφέρεται συνεχώς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Είμαστε ακόμη εντός μνημονίων και αυστηρών κανόνων; Πως γίνεται να το επικαλείστε διαχρονικά στο Υπουργείο Οικονομικών πάντα και μόνο όταν πρόκειται για τα οικονομικά των στελεχών των ΕΔ;

ΑΛΛΑ

Μήπως γνωρίζετε κύριε Υπουργέ πως το τελευταίο πρόσφατο Μισθολόγιο των Ανθλγών ΕΜΘ δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα μισθολόγιο κουλουριού ημέρας χωρίς σουσάμι μάλιστα ή ενός λίτρου ελαιόλαδου ανά μήνα;

Γνωρίζετε μήπως πως τα 30 ευρώ το μήνα μικτά (15-16 ευρώ καθαρά) στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού δόθηκαν μετά από (3) χρόνια μελετών, εισηγήσεων και αλλεπάλληλων πήγαινε έλα μεταξύ των Υπουργείων;

Γνωρίζετε μήπως πως η χορήγηση του παραπάνω ευτελέστατου μηνιαίου ποσού (κουλουριού) δόθηκε χωρίς αναδρομικότητα όχι από την ημερομηνία που προήχθησαν τα στελέχη όπως έπρεπε, αλλά από την 1-1-2022 γενικά και οριζόντια για όλους; Τα «κουλούρια» των δύο προηγουμένων ετών που οφείλονται που πήγαν;

Στην επόμενη λοιπόν έγγραφη απάντησή σας να είστε καλύτερα διαβασμένος πιο σαφής και πιο προσεκτικός με τα υπάρχοντα κείμενα στον υπολογιστή σας.

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Ωραία. Ξανακάντε τους Αρχιλοχιες να τελειώνει η μιρλα. Εκεί που ήταν η αρχική σας σύμβαση με το κράτος. Καλά ρε εσεις δεν λέγατε μόνο για βαθμό? Αλλά έτσι είναι. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Απλά μην νομίζετε ότι θα κερδίσετε κάτι άλλο. Και πολύ σας είναι ο βαθμός του Υπολοχαγου. Φυσικά κάτι ανέκδοτα για προαγωγή σας σε ανώτερο βαθμό Ταγματαρχη μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξίδι ή ξύδι είναι όξινο υγρό που προέρχεται από τη ζύμωση της αιθανόλης του κρασιού σε αιθανικό οξύ, μετά από χρόνια, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και με τη βοήθεια κάποιων χρήσιμων βακτηρίων. Η αντίδραση που σχηματίζεται είναι η εξής: CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O. Το pH του ξιδιού διαφέρει από ξίδι σε ξίδι και κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 2,4 έως 3,4. Υπάρχουν διάφορα είδη ξιδιού, όπως το βαλσάμικο, το κόκκινο και το άσπρο. Το ξίδι χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην Ανατολίτικη και Μεσογειακή κουζίνα και σαν όχι τόσο βασικό συστατικό στην Ευρωπαϊκή

      Διαγραφή
    2. Ανθστής με αποδοχές Λοχαγού...έγραφε η σύμβαση!!! Μετά έγινε Ανθστής με αποδοχές 1/3 Σμχου και κατέληξε Λοχαγός με αποδοχές Ανθστή!!! ΝΑΙ ανώνυμε χιουμορίστα....ότι γράφει η σύμβαση....ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις...ΑΜΕΣΑ (Β) κατηγορία και αποδοχές σύμφωνα με τον βαθμό!! Φτάνει .... να τελειώνει το ανέκδοτο

      Διαγραφή
    3. Κατ αρχήν εμείς δεν θέλαμε να πάρουμε βαθμό. Ανθυπασπιστές θέλαμε να μείνουμε αλλά να πληρωνόμαστε σύμφωνα με το καθεστώς με το οποίο εισαχθηκαμε στο όπλο. Αυτό που θέλαμε είναι να πληρωνόμαστε με τον τρόπο που γνωρίζαμε.
      Από τη στιγμή που το κράτος άλλαξε τις τριετίες, έπρεπε να μας πληρώνει αναλόγως.
      Για αυτό προσέξτε τι και πως σχολιάζετε για την βασική ραχοκοκαλιά των ενόπλων δυνάμεων, που έχει βοηθήσει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς.

      Διαγραφή
    4. 8:45:00 μπήκες στο στρατό μ' ένα τενεκέ τυρί,κι ο στρατός σ' έκανε άνθρωπο,που έμαθες τι είναι και το ξύδι. Πιθανό να μην ήξερες.

      Διαγραφή
    5. 9:20:00 ναι, μόνο που η ραχοκοκαλιά..... τρίζει λίγο..!!!

      Διαγραφή
    6. 9:20:00 πλέον,η ραχοκοκαλιά έχει αλλάξει χέρια συναδέρφε μου.

      Διαγραφή
  2. Απ' τις καλύτερες αναλύσεις Συγχαρητήρια..Μήπως να τ στέλνατε και στον κ Μητσοτάκη.γιατι έχω τη .εντύπωση ότι δεν έχει εικόνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι. Για τα ΕΠΥ ο λόγος,που ξεκίνησαν όχι σαν αξιωματικοί, αλλά ούτε καν σαν οπλίτες,και που τώρα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φαίνεται να έχεις την ίδια ευαισθησία για τις εθελόντριες και τους εθελοντές.

      Διαγραφή
    2. Ανέβηκε και στο κρεβάτι ανώνυμε φίλε....αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

      Διαγραφή
  4. Μιλάνε τα επυ,που έχουν παροπλιστεί στις μονάδες τους και που άλλοι βγάζουν το μerοκαματό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα. Όσο πιο λίγη είναι, τόσο περισσότερο την απλώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που το πάτε που το φέρνετε, πάλι για τενεκέδες λάδι φέρατε την κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι που δεν αγωνίζεσθαι για μεγαλύτερες αυξήσεις για όλους. Ενωμένοι. Την εκάστοτε κυβέρνηση την βολεύει απίστευτα αυτή η συμπεριφορά. Φυσικά δεν ζήσατε τις εποχές που ο μισθός ήταν συνδεδεμένος με το φέροντα βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή σας, να τρώγονται τα στελέχη μεταξύ τους, ΝΤΡΟΠΉ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To οτι μιαλτε για ντενεκεδες τυρι που μπηκαν οι ΕΠΥ με ξεπερναει. μιλανε οι αξιωματικοι να υποθεσω απο σχολη υπαξιωματικων? μιλανε οι αξιωματικοι που εισάχθηκαν στις στρατιωτικες σχολες υπαξιωματικων πριν το 93 με ιδια μεθοδο μη πω χειροτερη των ΕΠΥ? ( ο αδερφος μου ΣΤΥΑ δεκαετια 80 στα δεκαεξι του χρονια γυμνασιοπαιδο τοτε ) αυτα σας πειραξαν κομπλεξαρες? ξυδι οπως λενε οι παραπανω για σας τους <>...... μη αφοδεύσω.
    για τους υπολοιπους θα πω οτι συμφωνω στο να αγωνιστουμε για ολους, αλλα χωρις αυτα τα παρατραγουδα που χωριζονται σε αριστου και μη. εχω δει στα 30 χρονια υπηρεσιας ρεμαλια εμθ αλλα εχω δει και κατι ρεμαλια παραγωγικους αστα βραστα. οποτε παντου υπαρχουν βρωμιες αρκει να τις καθαρισουμε οι υπολοιποι.
    Αυξήσεις λοιπον σε ΟΛΟΥΣ μας χρωστανε δωρα που εχουν δωσει σε καποιους αλλους μας χρωστανε που κανουμε την δουλεια της πολιτικης προστασιας και ΟΧΙ ΜΟΝΟ και απο λογια φουσκωσαμε. απλα ας δουν λιγο τις βαθμολογιες στις παραγωγικεσ σχολες που επεσαν και που θα πανε σε λιγα χρονια. ( η υπαξιωματικων με ιδιο βαθμο μπαιναν και οι επυ βρε αλανια πιο πανω. τι θαμας λεγατε μετα εσεις και εμεις????? ΑΙΝΤΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πήγαινες κι εσύ αγαπητέ,να σε τρέχανε δυό χρόνια αίμα και μετά ας μιλούσες!! Τώρα μιλάς εκ του ασφαλούς και από θέση μειονεκτική,αλλά που δεν σου δίνει το δίκαιο.

      Διαγραφή
  10. Να μην πηγαινατε στις σχολες,για να μην σας τρεχουν 2 3 4 χρονια,να πηγαινατε επυ μετα εμθ η εποπ,και απο την πρωτη μερα να γραφετε μεροκαματο,ασφαλιση,και τελος μηνα το μηνιατικο,ολα αυτα τα περνετε οταν αποφοιτησετε,ας γινετε και στρατηγοι,ποσως με ενδιαφερει,αν δεν ηταν οι επυ εμθ εποπ,θα κανατε 15 υπηρεσιες τον μηνα+ εβδομαδιαιες,σας βγαλαμε το φιδι απο την τρυπα,και μας την λετε απο πανω,επρεπε να ντρεπεστε,απο συναδελφικοτητα μηδεν ειστε ολοι των σχολων,μονο η δουλεια σας να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια ζωή είσαστε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και όχι να γίνει κάτι καλύτερο για όλους να μπορεί ο κάθε ένας να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια.εχετε καταφέρει να προαγοσαστε παραπάνω και από τους δόκιμους από σχολή Αξιωματικών οι μοναδικοί στον κόσμο που το έχετε κατάφερει και ασχολείστε με τους εμθ . Αλλά το πρόβλημα δεν είσαστε εσείς το λάθος είναι των ανωτάτων επιτελείων που δεν σας τερματίζουν σημαιοφόρους να στρώσετε χαρακτήρα λες και βγάλατε το πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. κοιτάξτε αν θα φύγετε που το πτυχίο σας δεν αναγνωρίζεται πουθενά ισάξιο με ΕΠΑΛ μάλλον και αφήστε τις φέτες και τα λάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν τερματίζουν αυτοί σημαιοφόροι, εσύ τί θα έπρεπε να τερματίσεις;

      Διαγραφή
  12. Αυτό άστο να το γνωρίζω εγώ και όχι εσύ το ότι αναφέρεσαι ατομικά και όχι γενικά όπως οι περισσότεροι δείχνει το μικρό της ηλικίας σου και τον κομπλεξισμο μάθε να συνεργάζεσαι με τους συναδέλφους να μην τους κρίνεις γιατί μάλλον είσαι από αυτούς που πίνει καφέ με τους επυ εμθ ΕΠΟΠ ζητάς σκατζες από αυτούς χαρές και άλλα πολλά και από πίσω τους βλέπεις σαν σκουπίδια καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή