Αυτοί είναι οι πίνακες με τους νέους Βασικούς Μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά Βαθμό και Κατηγορία Α-Β-Γ-Δ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Αυτοί είναι οι πίνακες με τους νέους Βασικούς Μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά Βαθμό και Κατηγορία Α-Β-Γ-Δ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ), παρατίθενται αναλυτικά και διευκρινίζονται πλήρως οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνονται από το νέο έτος οι βασικοί μισθοί και ορισμένα επιδόματα υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου (Στρατιωτικοί-Σώματα Ασφαλείας)

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 23/10/2023 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται στην εγκύκλιο, με τα άρθρα 20-42 του ν. 5045/2023 επέρχονται -από την 1η-1-2024- οι ακόλουθες αλλαγές στα μισθολόγια του Δημοσίου – Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας:

Αυξάνεται κατά 70 ευρώ μικτά κάθε βασικός μισθός. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αυξήσεις επί των βασικών μισθών κυμαίνονται από 3,25% έως 8,97% για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους, από 1,67% έως 7,35% για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες, από 6,26% έως και 58,82% για τους δόκιμους αξιωματικούς και τους μαθητές στρατιωτικών σχολών και από 1,69% έως 4,7% για τους δικαστικούς λειτουργούς. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η μηνιαία οικογενειακή παροχή την οποία λαμβάνει το 50,3% των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών (334.000) αυξάνεται κατά 20 έως 50 ευρώ. Από το νέο έτος, αυξάνεται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δύο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Συνεπώς, ένας υπάλληλος με ένα τέκνο θα λάβει επιπλέον αύξηση 20 ευρώ και με δύο και άνω παιδιά επιπλέον 50 ευρώ κ.ο.κ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Το επίδομα θέσης ευθύνης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αυξάνεται κατά 30% (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Αυξάνεται κατά 15 ευρώ το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν παιδιά. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Πρόκειται για ειδικό επίδομα που το λαμβάνουν 112.000 δικαιούχοι. Το εν λόγω επίδομα αναπροσαρμόζεται από 55 σε 70 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα και από 115 σε 130 ευρώ για τους έγγαμους με τέκνα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αυξάνεται κατά 30% και το επίδομα παραμεθορίου. Το επίδομα το οποίο χορηγείται σε 21.200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος αυξάνεται από τα 100 στα 130 ευρώ.

Το ύψος του ανώτατου ορίου αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διαμορφώνεται σε 5.615 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (ποσά σε ευρώ ανάλογα με την κατηγορία, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας) - ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α, Β, Γ, Δ

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Όπως βλέπω στους πίνακες οι αξιωματικοί από έπυ οπυ δεν υπάρχουν πουθενά .Ηθελα νά ξέρω ποιοι βγάζουν τους πινακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είσαι άσχετος ΜΗΝ σχολιάζεις... Κατ' αρχάς δεν υπάρχουν πλέον ΕΠΥ ή ΟΠΥ αλλά ΕΜΘ, που έγιναν Αξκοι το 2019 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΥΕΘΑ Ρήγας). Επομένως οι Αξκοι από ΕΜΘ υπάγονται μισθολογικά στην Κατηγορία Γ. Δες και εδω το τελευταίο ψήφισμα για Αξκους ΕΜΘ: https://www.staratalogia.gr/2023/03/91.html
      ΥΓ. Ως γνωστό οι Κατηγορίες Μισθολογίου ΕΔ-ΣΑ είναι 4 οι Α-Β-Γ-Δ:
      Κατηγορία Α: Για στελέχη που προέρχονται από ΑΣΕΙ ή αντίστοιχες παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος
      Κατηγορία Β: Για υπαξιωματικούς, ανθυπασπιστές και αξιωματικούς που προέρχονται από τις ΑΣΣΥ, για τους υπαξιωματικούς, ανθυπαστυνόμους και αντίστοιχους και αξιωματικούς που προέρχονται από παραγωγικές ή μη σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους αστυφύλακες, πυροσβέστες και λιμενοφύλακες των ίδιων Σωμάτων και για αξιωματικούς ν.δ. 649/1970 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-astynomikos-astynomia/kriseis-proagoges/nomothetiko-diatagma-649-1970-phek-176a-27-8-1970.html).
      Κατηγορία Γ: Για τα στελέχη με προέλευση από ΕΠ.ΟΠ. – Ο.Π.Υ.- Ε.Μ.Θ. – Ε.Π.Υ.
      Κατηγορία Δ: Για Ειδικούς Φρουρούς – Συνοριακούς Φύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.
      ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω τουλάχιστον ναμην περιμένεις να πληρωθείς ως αξκος,και να μην ψηφίζεις κιόλας.Θα έκανες κακό στον ελλ. λαό και στους συναδέλφους σου.

      Διαγραφή
    3. Εσύ τώρα ψηφίζεις?

      Διαγραφή
  2. για δειξε μας λοιπον που γραφει για αξιωματικους προελευσης εμθ οπυ η οπως θες στη Γ κατηγορια γιατι εγω διαβαζω μονο ανθυπασπιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το τώρα, ενημερώθηκε από το ιστολόγιο staratalogia.gr

      Διαγραφή
  3. Ρε φίλε.. στην κατηγορία Γ δεν έχει ανθλγο ΕΜΘ...τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν γίνεται. Δες το τώρα, ενημερώθηκε από το ιστολόγιο staratalogia.gr

      Διαγραφή
    2. Θα πρέπει να αναφέρεται όπως διαβάζεται στην ταυτότητα,πράγμα που δεν το κάνει κανένας τους.

      Διαγραφή
  4. Ας πληρώσουν τα νυχτερινα από το 2017, τα ποτάμια, τις αργίες από υπηρεσίες κλπ και ας κρατήσουν το 50αρικο της αύξησης. Το έχει καταπιεί η ακρίβεια. Και με 2,77 την νυχτερινή ωριαία αποζημίωση με κουτσουρεμενεςτωρες. Και τόσες άλλες κοροιδιες. Καθυστέρηση δαπανών. Αποζημιώσεις που ισχύουν από το 1992 και πόσα άλλα. Με το 50αρικο ίσα θα βάλουμε 30λιτρα πετρέλαιο θέρμανσης. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα έπρεπε να είναι κάθετη η αύξηση γιατί με τις κρατήσεις που έχουν οι υψηλόβαθμοι ψαλιδιζεται κ άλλο η διαφορά από εποπ πχ. Εκεί που ήταν 50 ευρώ θα πέσει και άλλο και με τις υπηρεσίες οι εποπ θα περνούν και περισσότερα από άξιους.
    Πρέπει να είναι βαθμιδοτες οι αυξήσεις. 70 ευρώ στο χαμηλότερο και αύξηση σε κάθε βαθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνουν και καμιά υπηρεσία οι "άξιοι" που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    2. 11:32:00, μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά η αριθμητική για σένα.

      Διαγραφή
  6. Οι πολιτικοί κοροϊδεύουν και οι ανώτατοι σιωπούν μη τυχόν και χάσουν την θεσούλα.
    Καμία εφαρμογή νόμων και μετά έρχονται στις μονάδες και κουνάνε το δάχτυλο και από πάνω. Εφαρμογή νόμων όπως τους βολεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί οι μαθητές σχολών μέσω πανελληνίων πχ Σμυν, σμυα, ΣΜΥ που είναι τρία χρόνια και είναι ΑΣΕΕΙ αμοίβονται λιγότερα από τα σώματα ασφαλείας πχ αστυνομίας. Γιατί τέτοια κατάφωρη αδικία για τα παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το καθε στελεχος θα εισπραξει 1-2 ΜΙΣΘΟΥΣ αναλογα βαθμο -θεση ευθυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις καθαρές αποδοχές ποιες θα είναι οι αυξήσεις οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή