Κουράσατε κ. Υπουργέ: Εκτός θέματος η απάντησή σας για Νυχτερινά και Αποζημίωση Περιπόλων στον Έβρο–Τι είπε ο ΥΕΘΑ

Κουράσατε κ. Υπουργέ: Εκτός θέματος η απάντησή σας για Νυχτερινά και Αποζημίωση Περιπόλων στον Έβρο–Τι είπε ο ΥΕΘΑ

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΕΝΣ:

Η απάντηση του ΥΕΘΑ, στα πλαίσια ερώτησης που είχε κατατεθεί στην ΒτΕ από τον Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ. Παπαδάκη με θέμα «Αμοιβή νυχτερινών υπηρεσιών και επίδομα περιπόλων αποτροπής μεταναστευτικών ροών», ΔΕΝ διευκρινίζει τίποτα σχετικά με την δίκαιη αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας, ούτε και για τις απλήρωτες περιπολίες στα σύνορα του Έβρου από τον Ιούλιο του 2020.

Επίσης, οι συνεχείς απαντήσεις που αναφέρονται διαρκώς στην εφαρμογή του Κρατικού προϋπολογισμού και τις δημοσιονομικές συνθήκες, έχουν κουράσει τους συναδέλφους μας. Έντονα και συνεχώς αυξανόμενα είναι τα παράπονα που δέχεται η Ομοσπονδία μας από χιλιάδες μέλη - συναδέλφους μας, ότι η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει ως πολίτες 2ης κατηγορίας, ενώ στις δύσκολες στιγμές είμαστε πάντα στην 1η γραμμή.

Οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ… ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ...!!!!!!

Ιδού η απάντηση του κ. ΥΕΘΑ για Νυχτερινά και Αποζημίωση Περιπόλων στον Έβρο:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η εν γένει πολιτική για τις καταβαλλόμενες αποδοχές-αποζημιώσεις του προσωπικού των ΕΔ, ως προς το χρόνο και το ύψος αυτών, καθορίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε συνδυασμό με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανά Γενικό Επιτελείο (ΓΕ), και τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΓΕ εφαρμόζουν στο ακέραιο το νομικό πλαίσιο όπως ισχύει, ενώ καταβάλλουν το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις θέματος στο δικαιούμενο προσωπικό, κατόπιν προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ενδεικτικά, στα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων, τα οποία εκτελούν Επιχείρηση Προστασίας νήσων Ανατολικού Αιγαίου, καταβάλλεται η προσαύξηση του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών Εργασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο Β άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄74) και στην κυα Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας (Β΄1425).

Τέλος, πρόθεση της πολιτικής Ηγεσίας αποτελεί η εκ νέου μελέτη του μισθολογίου των στελεχών με στόχο την ορθολογικότερη αποκατάσταση υφιστάμενων αδικιών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μάλιστα ο στρατιωτικός υπηρετεί στο γραφείο του προϊσταμένου του, αυτό δείχνει τη διάλυσή του στρατεύματος και της πειθαρχίας.

      Διαγραφή
    2. Με αυτές τις απόψεις σου σε χουν κακομοίρη δεδομένο.

      Διαγραφή
    3. αντε βρε άσχετε. Το τζάμπα πέθανε. ξύπνα

      Διαγραφή
    4. Ποιος ακριβώς είναι ο προϊστάμενος είπαμε; προϊστάμενος αχαχούχα, ανέκδοτο στο υπεθα μιας λέξης! Στο υπεθα γενικά έχουμε "συνεργάτες", ούτε επιτελείς, ούτε βαθμούς, είναι bulling, γι'αυτό και όλα επιτρέπονται, δεν βλέπετε που έχουμε μαζέψει όλα τα ορφανά από τις διευθύνσεις και πέριξ της Μεσογείων από τα φανάρια;

      Διαγραφή
    5. Είναι άλλοι οκ ρόλοι των δύο,δεν είναι προσωπικό. Ωστόσο, εσύ συνάδελφε μου υπηρετείς ανάμεσα μας,και δεν έχεις ξεχωρίσει το προσωπικό με το επαγγελματικό. Μια δουλειά είναι όπως όλες.

      Διαγραφή