ΝΙΜΤΣ: Παραχωρεί στο ΕΣΥ 50 κλίνες μετά την έξαρση του κορωνοϊού

ΝΙΜΤΣ: Παραχωρεί στο ΕΣΥ 50 κλίνες μετά την έξαρση του κορωνοϊού

Ποιες αποφάσεις πήρε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση πήρε απόφαση να χρησιμοποιήσει κλίνες του ΝΙΜΤΣ προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ταυτόχρονα την αύξηση νοσηλειών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν οι υφυπουργοί Οικονομίας, Άμυνας και Υγείας, κ.κ. Πετραλιάς, Κεφαλογιάννης και Θεμιστοκλέους, παραχωρούνται στο ΕΣΥ 50 κλίνες νοσηλείας και κλίνες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2023. Επιπλέον, το νοσοκομείο εντάσσεται στις εφημερίες του ΕΣΥ. Στις κλίνες που παραχωρούνται στο ΕΣΥ θα διακομίζονται ασθενείς που δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχή επί των νοσηλίων. Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Το ΕΚΑΒ θα είναι υπεύθυνο συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε τμήματα νοσηλείας ή και θαλάμους με κλίνες αυξημένης φροντίδας στο ΝΙΜΤΣ.

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε.) αναλαμβάνει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης των προς διάθεση κλινών του ΝΙΜΤΣ και διαθέτει στο νοσοκομείο το απαιτούμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό) και ιατροφαρμακευτικό υλικό, εφόσον απαιτηθεί. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας δύναται να μετακινείται προσωπικό που εργάζεται με οιαδήποτε σχέση εργασίας στις δομές της 1ης Υ.Πε., για τις ανάγκες λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, η χώρα μας προμηθεύεται 35.000 επιπλέον θεραπευτικές αγωγές αντιιικού φαρμάκου, το οποίο χορηγείται σε ασθενείς για την αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID-19.

ΠΗΓΗ: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δώστε τα όλα! Ξεπούλημα ενόπλων δυνάμεων... ειδικό μισθολόγιο και μπιχλιμπίδια στους ιθαγενείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόστρατοι όπως καταλαβαίνετε το νοσοκομείο κάνει φτερά απο την πίσω πόρτα όπως έχει δρομολογηθεί πρίν αρκετό καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι απόστρατοι; Εδώ έχουν χαθεί πλέον όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Εκδίδονται διαταγές ότι οι εν ενεργεία είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία και περιμένουν αιώνες για μια επέμβαση (που δεν μπορούν να κάνουν σε εξωτερικά νοσοκομεία) και προηγούνται άλλοι με δικαίωμα ΕΟΠΥΥ που θα μπορούσαν να κάνουν επέμβαση οπουδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή