Αναβαθμίζεται το ΚΕΥΠ Λαμίας

Αναβαθμίζεται το ΚΕΥΠ Λαμίας

Περισσότερα από 500 άτομα αναμένονται να παρουσιαστούν με την 2023 Ε΄/ΕΣΣΟ και πολλά από αυτά θα μείνουν για επιπλέον τρεις εβδομάδες για τη βασική τους εκπαίδευση

Από το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (Κ.Ε.Υ.Π.) ή Στρατόπεδο «Αθανασίου Διάκου» - Σχη ΠΖ Κων/νου Τσιάκαλου, δέχεται κατά δεκάδες νεοσύλλεκτους όλων των  Όπλων (πλην ειδικών δυνάμεων) και Σωμάτων (πλην Έρευνας και Πληροφορικής) με την 2023 Ε΄/ΕΣΣΟ.

Από τη συγκεκριμένη ΕΣΣΟ, το ΚΕΥΠ αναβαθμίζεται, αναλαμβάνοντας και πάλι ευθύνες Κέντρου Εκπαιδεύσεως κάτι που σημαίνει, πολλά περισσότερα άτομα και ακόμη περισσότερες εβδομάδες παραμονής στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό του ΓΕΣ, η Λαμία υποδέχτηκε τα προηγούμενα 24ωρα τα νέα παιδιά από Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λάρισα, Τρίκαλα και ακολουθούν μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, Μαγνησία, Ευρυτανία, Καρδίτσα και Σέρρες, με ένα σύνολο νεοσυλλέκτων άνω των 500 ατόμων.

Μάλιστα από 11 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στη Λαμία και όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, που έφτασαν τα 80 άτομα.

Έτσι, υπάρχει αισιοδοξία ότι η συγκεκριμένη σειρά θα έχει παραπάνω από 500 άτομα που θα ορκιστούν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023. Αρκετοί εξ αυτών, ανάλογα την ειδικότητα και τη Μονάδα μετάθεσης, θα παραμείνουν επιπλέον τρεις (3) εβδομάδες για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους (ΥΕΑ και Οπλίτες).

Για την υποδοχή, τη διαμονή και την άρτια εκπαίδευσή τους έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξίαρχο Ευάγγελο Κατσάρα και τους επιτελείς του.

Καλή θητεία σε όλα τα παιδιά!

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια