Εγκαίνια ανακαινισμένων εγκαταστάσεων ΣΣΕ: Αίθουσας Διασκεδάσεως-Εστιατορίων-Μαγειρείων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαίνια ανακαινισμένων εγκαταστάσεων ΣΣΕ: Αίθουσας Διασκεδάσεως-Εστιατορίων-Μαγειρείων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της Αίθουσας Διασκεδάσεως, των Εστιατορίων και των Μαγειρείων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), που αποτελούν δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Δένδια, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πριν την τελετή ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και πρώην Διοικητή της Σχολής Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη, του Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Επιτελάρχη ΓΕΣ Αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου, επίσης διατελέσαντος Διοικητή της Σχολής, καθώς και του σημερινού Διοικητή της Υποστράτηγου Αναστάσιου Πολύχρονου, όπως επίσης και μελών του διδακτικού προσωπικού της Σχολής.

Η ανακαίνιση των προαναφερθεισών εγκαταστάσεων της Σχολής αποτελεί δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, γιου του πρώην διοικητή της Σχολής Ευελπίδων και Ιερολοχίτη Αντιστρατήγου Όθωνος Κυριακόπουλου.

Ο ΥΕΘΑ, στον χαιρετισμό που απηύθηνε στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…ζούμε στην εποχή που οι εξελίξεις στην περιοχή, οι προκλήσεις ασφάλειας, δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Σχολή αυτή επιτελεί το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της απαραίτητης προετοιμασίας.

Ξέρουμε όλοι, όπως ξέρουν και οι αντίπαλοί μας, ότι οι αμυντικές μας δυνατότητες βασίζονται πρώτιστα στο έμψυχο δυναμικό μας. Αυτό αποτελεί τον κύριο πολλαπλασιαστή της ισχύος μας. Κύρια επιδίωξη και συνταγματική υποχρέωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι η εξασφάλιση σύγχρονης και πιλοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές της Σχολής. Αλλά, βέβαια, αυτονόητα, και η βελτίωση των υποδομών στις οποίες διαβιούν.

Σήμερα, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της συνολικής δυνατότητας διαβίωσης και εκπαίδευσης των Ευελπίδων.

Η δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, γιου Ιερολοχίτη, του Στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, πρώην Διοικητή της Σχολής, αποτελεί απόδειξη του διαχρονικού πνεύματος πατριωτισμού, της αναγνώρισης του απαραίτητου ζωτικού ρόλου που διαδραματίζει το εκπαιδευτικό αυτό Ίδρυμα στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Η αίθουσα ψυχαγωγίας, στην οποία βρισκόμαστε και τα εστιατόρια της Σχολής, δεν είναι απλώς σύνολο συναρμοσμένων δομικών υλικών. Είναι κάτι ευρύτερο από αυτό. Είναι η απόδειξη της δέσμευσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελλοντικών ηγετών μας.

Βέβαια, σήμερα, η σκέψη μας οφείλει, συγχρόνως, να βρίσκεται στους κατοίκους του Βόλου και της υπόλοιπης Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όμως, κυρίες και κύριοι, αυτό δεν μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη σημασία της σημερινής τελετής, η οποία υποδηλώνει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και οι εξ αυτής δυνάμεις, αντιλαμβάνονται πλήρως τον κεντρικό ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας για τη λειτουργία της κοινωνίας και την επιβίωση του έθνους και του λαού. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ωραία λοιπόν αλλάξανε καρέκλες και αλατοπιπερα; Τους λοχαγούς που φέρονται σαν δεσμοφύλακες να αλλάξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή