Χορήγηση Καρτών Ελεύθερης Μετακίνησης Στρατιωτικών στα ΜΜΜ Αττικής λόγω παραχώρησης έκτασης του 401 ΓΣΝΑ στο ΜΕΤΡΟ

Χορήγηση Καρτών Ελεύθερης Μετακίνησης Στρατιωτικών στα ΜΜΜ Αττικής λόγω παραχώρησης έκτασης του 401 ΓΣΝΑ στο ΜΕΤΡΟ

Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.) με επιστολή της προς την ΠΟΕΣ και θέμα την Δωρεάν Μετακίνηση των Στρατιωτικών στα ΜΜΜ αναφέρει τα παρακάτω:

Είναι γνωστό, τουλάχιστον στις/στους στρατιωτικούς ότι, η νοσοκομειακή περίθαλψη των εν ενεργεία στρατιωτικών παρέχεται βάσει νομοθεσίας υποχρεωτικά από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) όπου υφίστανται τέτοια.

Επίσης είναι γνωστό ότι το 401 ΓΣΝΑ και το 251 ΓΝΑ, τα ευρισκόμενα επί της λεωφόρου Κατεχάκη ΣΝ, εξυπηρετούν καθημερινά στελέχη που υπηρετούν είτε στην επαρχία, είτε στην Αττική. Ιδίως το 251 ΓΝΑ εξυπηρετεί όλη την επικράτεια καθόσον είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για τα στελέχη της ΠΑ.

Όσα στελέχη επιλέγουν να μετακινηθούν στα δύο (2) αυτά νοσοκομεία με τα ιδιωτικά τους οχήματα -να σημειωθεί ότι τα μετακινούμενα από την επαρχία στελέχη μετακινούνται αναγκαστικά με τα οχήματά τους-, ελλείψει ικανού αριθμού υπηρεσιακών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών τους, τα οποία στάθμευαν σε περιβάλλοντα χώρο εντός του στρατοπέδου του 401 ΓΣΝΑ, σε χώρο που εξυπηρετούσε και τη στάθμευση του προσωπικού του 401 ΓΣΝΑ.

Η ένωσή μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων που υπηρετούν στο 401 ΓΣΝΑ, με αφορμή την παραχώρηση επτάμιση (7,5) στρεμμάτων από το πάρκινγκ του 401 ΓΣΝΑ στην εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» για εργασίες διάνοιξης νέων γραμμών.

Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται και θεωρούν ότι, παρά τη στασιμότητα των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση του κόστους ζωής και την αύξηση των τιμών των καυσίμων, παρά την έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων για τη μεταφορά τους από και προς το 401 ΓΣΝΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μερίμνησε, τουλάχιστον για όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε, με την παραχώρηση των επτάμιση (7,5) στρεμμάτων ιδιοκτησίας του 401 ΓΣΝΑ στην ως άνω εταιρία, να εξασφαλίσει ανταποδοτικά ωφελήματα για το προσωπικό του 401 ΓΣΝΑ και τα στελέχη εν γένει που μετακινούνται εκεί για την περίθαλψή τους.

Θα μπορούσε, όπως λένε οι συνάδελφοι, να γινόταν μια συμφωνία ανάλογη με τις συμφωνίες που έχουν συνάψει τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για τα στελέχη τους, για χορήγηση καρτών ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αττική. Θεωρούν ότι η προσωρινή (εάν είναι προσωρινή) παραχώρηση της ανωτέρω έκτασης θα καταστεί μόνιμη και ο χώρος θα απολεσθεί για χρήση από τους ασθενείς και επισκέπτες του 401 ΓΣΝΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως αναδείξετε το ανωτέρω θέμα και επαναφέρετε το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης των στρατιωτικών στα ΜΜΜ στην Αττική.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια