Τελευταίο «αντίο» στην 40χρονη Ευαγγελία Ανδρεαδάκη–Υπηρέτησε μέχρι τέλους την ΠΑ (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Τελευταίο «αντίο» στην 40χρονη Ευαγγελία Ανδρεαδάκη–Υπηρέτησε μέχρι τέλους την ΠΑ (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Το τελευταίο αντίο στην 40χρονη Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ, Εύη Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στο τραγικό τροχαίο στη Λιβύη όπου είχε πάει ως μέλος της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου στην Αθήνα. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική Σημαία, ενώ στην τελετή παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, o Α/ΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΑ και αποδόθηκαν τιμές από αγήματα στην νοσηλεύτρια του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκε στις πληγείσες, από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό και έμελλε να «σβήσει», μαζί με ακόμη τέσσερις Έλληνες. Η 40χρονη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας. Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού, είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, στις 23 Μαΐου 1980, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

«Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία, πριν ακόμη γεννηθώ»

Με μια συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020, η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη δήλωνε πως ανέκαθεν ένιωθε προορισμένη να υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία. «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», έγραφε. «Ευκλεής» έμελλε τελικά να είναι ο θάνατος και της ίδιας, αφού σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος, της προσφοράς στον συνάνθρωπο…

Κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: creta24.gr - ΦΩΤΟ: Πηγή από το FB

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια