Τέλος στην αγωνία στελεχών ΕΔ – Επισπεύδεται η διαδικασία κοινοποίησης των μεταθέσεων

Τέλος στην αγωνία στελεχών ΕΔ – Επισπεύδεται η διαδικασία κοινοποίησης των μεταθέσεων

Αγωνία υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους, για τις ετήσιες μεταθέσεις, αφού φέτος λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων, έμειναν πολύ πίσω.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του staratalogia.gr, όλοι οι φάκελοι με τις μεταθέσεις Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ, έχουν ήδη ξεκινήσει να υπογράφονται από Α/ΓΕΕΘΑ - ΥΕΘΑ και αναμένεται η κοινοποίησή τους στους Σχηματισμούς-Μονάδες.

Τονίζεται ότι, φέτος για πρώτη φορά, λόγω της καθυστέρησης έκδοσης των ΦΕΚ με τον καθορισμό αρμοδιοτήτων στους ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά και Γιάννη Κεφαλογιάννη, όλες οι μεταθέσεις θα υπογραφούν από τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια και τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Όλα δείχνουν, ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα μπει τέλος στην αγωνία των στελεχών ΕΔ, αφού θα κοινοποιούνται οι πρώτες μεταθέσεις και καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας, θα υπάρχει συνεχή ροή, με τις μεταθέσεις σε όλους τους βαθμούς.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνουμε άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. Μπράβο στο κύριο Υπουργό. Επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να δούμε τι ''ομορφιές'' υπέγραψε και μετά τον επαινείς.

      Διαγραφή
  2. Νωρίς νωρίς.
    Να δούμε τι σαράβαλο + πανάκριβο σπίτι θα βρούμε τέλη Ιουλίου. Και πως θα μετακομίσουμε μέσα λίγες μέρες.
    Ευχαριστούμε για την μέριμνα, όπως πάντα μας υποχρεωσατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή από 22/23 Μαΐου που είχαν την δυνατότητα να να τις ανακοινώσουν, άργησαν 2 μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται και θέλουν και ευχαριστώ?? Δε ντρέπεστε λίγο λέω εγώ. Αυτή είναι η μέριμνα: από Απρίλιο 23,μειώσεις 0,3 και 3% στους μισθούς, τέλος η προκαταβολή ελοας, μεταθέσεις με ρυθμό χελώνας, κάτω μανίκια, λάθος μόρια, ψίχουλα νυχτερινά, απλήρωτες υπηρεσίες σε ποτάμι και στις μονάδες, αποζημιώσεις μεταθέσεων κολλημένες εδώ και 20 έτη, απλήρωτες δαπάνες και τόσα ακόμα που θα έρθουν. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Αρχηγέ. Διάταξτε επιτέλους να κοινοποιηθουν οι μεταθεσεις μας άμεσα. Ακόμα και σήμερα απόγευμα η μέσα στο Σαββατοκύριακο δώστε την διαταγή σαν για να μας τις προωθήσουν. Δεν μπορεί να τραβήξει άλλο αυτό το θέμα μας. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε τρέξε τώρα, Ιούλιο μήνα,που όλος ο κόσμος απολαμβάνει τις διακοπές του να μετακομίσεις μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας με 2 παιδιά στο γυμνάσιο στου δ....λου τη μάνα και φτου από την αρχή.Δεν αντέχεται πλέον ο Στρατός μας έχουν αρρωστήσει.Αμεσα επαναφορά της 25ετιας δεν βγαίνουν 35-40 χρόνια με αυτές τις συνθήκες.Φωναζει όλος ο κόσμος....τι δεν καταλαβαίνετε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε.
      Δεν υφίσταται επάγγελμα όπου άνθρωποι στα 40+ κάθε 3 ετη είναι υπο μετάθεση από το ένα ακρο της Ελλάδος στο άλλο.
      Ο σωματικος και ψυχολογικος φόρτος που προκαλεί αυτή η κατάσταση είναι αιτία δημιουργίας ανιατων και αυτοανοσον ασθενειών. Δυστυχώς δεν θα αλλάξει η κατάσταση καθώς από την ηγεσία ακολουθείται πιστά το μέρος του όρκου που αναφέρει "μέχρι τελευταίας ρανιδος ......". Ανακοίνωση μεταθέσεων από 10 Ιουλίου +5νθημερο προσφυγων +απάντηση προσφυγων ....Χορήγηση Φπ από τέλος Ιουλίου. ..Ευχαριστούμε
      .
      .

      Διαγραφή
  6. Ο υπουργός μάλλον θα προτιμήσει τις προγραμματικες δηλώσεις και το μπισμπιζεε στην βουλή πάρα το να υπογράψει μεταθέσεις.
    Μεσοβδόμαδα και βλέπουμε. Εάν δν έχει κάποιο ταξίδι για να τσεπώσει τα εκτός έδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι και το 2010 οι μεταθέσεις είχαν κοινοποιηθεί ως τον Μάρτιο βαριά Απρίλιο .Τώρα με τους υπολογιστές και την τεχνολογία βγαίνουν την τελευταία στιγμή ..Επίσης γιατί να μην υπάρχει ένα πλάνο 20ετιας ώστε να ξέρουν και τα στελέχη που θα πάνε και πότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας φορέσουμε κανένα μπλουζάκι...δεν πάει άλλο.... ημαρτον... πέστε κάτω από την ζέστη...για να μας ακούσουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή και μόνο ντροπή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να τα λέμε όλα κύριοι. Ο νέος κύριος Υπουργός μας, έδειξε ανθρώπινα αντανακλαστικα και μπράβο του. Ασφαλώς και δεν φταίει αυτός για την ολιγωρία των προηγούμενων. Μπράβο σας και πάλι κύριε Υπουργέ. Καλορίζικος. Είμαι σίγουρος ότι θα διαπρέψει σε σχέση με όλους τους προηγούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Νίκο εσύ; με τα ανθρώπινα αντανακλαστικά σου! Η σιγουριά σου μας εμπνέει.

      Διαγραφή
  11. Γκοοοολλλλ!!!.... το κάρφωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μετά αναρωτιούνται γιατί φεύγουν κι οι μικροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίγα χρόνια μας έμειναν να φύγουμε ύπομονη .Το επάγγελμα στρατιωτικού για της επόμενες γενιές είναι πλέον για τους άποτυχυμενους στην ζωή τους ανεξαρτητου από ποια σχολή τάξη καθεστώς προέρχονται έιναι μελλοντική καταστροφή για τους ίδιους καιτης οικογένειές τους που θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις,έχω 26 χρόνια υπηρεσίας και αν είχα εικόνα στα 18 μου που πέρασα ΣΜΥ τι θα μου συνέβαινε στα επόμενα χρόνια της ζωής μου το στρατό θα τον είχα προτελευταία επιλογή με τελευταία επιλογή το πεζοδρόμιο!!! Λεφτά ούτε για 10 μέρες, οικογένεια προβληματική, διαμονή, περιβάλλον εργασίας και άλλα πολλά που ούτε καν τα συζητώ....

      Διαγραφή
    2. Πόνεσαν τα μάτια μας

      Διαγραφή
  14. Ωραίος τίτλος... τέλος στην αγωνία των στρατιωτικών....Τώρα ξεκινάει η αγωνία αγαπητέ συντάκτη, τώρα ξεκινάει το μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να μετακινηθεί η οικογένεια σε όποια χαβούζα τη πέταξε ο κάθε χειριστής οικογένεια με σύζυγο που είναι στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να παρατήσει τη δουλειά του η να τη συνεχίσει αναγκάζοντας την οικογένεια να κοπεί στα δύο συντηρώντας 2σπιτια ενώ δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε 1 πλέον.Κοψτε αυτή την μάστιγα των μεταθέσεων μετά τα 25 χρόνια η επαναφέρετε την 25ετια να σηκωθούμε να φύγουμε....δεν αντέχουμε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Στρατός Ξηράς μετά την βίαιη και χωρίς προειδοποίηση και μεριμνά υιοθέτηση 40 ετών υπηρεσίας εν μια νυκτί από 25 έτη, είναι μόνο για ειδικές κατηγορίες στελεχών και μόνο.Εαν η σύζυγος δεν δουλεύει ή δεν είσαι στεγασμένος σε ΣΟΑ-ΣΟΜΥ η κατάσταση είναι τραγική το οποίο έχει άμεσες συνέπειες και στην υγεία του στελέχους και κατά επέκταση στην απόδοση του και στην οικογένεια του.Αμρσα να διενεργηθούν μελέτες και να εφαρμοστούν μέτρα υπέρ μέριμνας προσωπικού όλων των κατηγοριών με έμφαση στην επαναφορά της 25ετιας ή εάν αυτή παραμεινει με εφαρμογή αμετάθετου μετά το πέρας αυτής για να υπάρχει πραγματιό κίνητρο στελέχη με εμπειρία να μπορούν να προσφέρουν.Καλη η φυσική κατάσταση των στελεχών και τα έτη άθλησης και υγείας αλλά πρώτα η υπηρεσία να φροντίσει για τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών και έπειτα για την σωματική τους βελτίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 10 Ιουλίου και τίποτα ακόμα. Ντροπή σας. αλλά τι σας νοιάζει εσείς μετακομιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για αυτό το χάλι δεν ευθύνεται ο νέος κύριος Υπουργός. Πρέπει όμως από του χρόνου κύριε Υπουργέ να μεριμνησετε έτσι ώστε το πολύ αρχές με μεσα Μαΐου, όλες οι μεταθεσεις να έχουν γίνει γνωστές στους ενδιαφερόμενους. Σκεφτείτε φέτος ένα στέλεχος να πρέπει να πάρει μετάθεση π.χ. στην Χίο. Δεν πρέπει να υποβάλει αναφορά ότι επιθυμεί στεγαστει σε ΣΟΑ η ΣΟΜΥ? Θα υποβάλει. Μετά θα περιμένει έγκριση στέγασης. Μάλιστα. Και αν δωθει καλώς, που και πάλι υπάρχουν προβλήματα. Αν δεν στεγαστεί όμως? Τότε βγάλε εισητηρια αν βρεις και πόσο θα τα βρεις και πότε θα τα βρεις. Πάνε στο νησί, αρχινα να ψάχνεις. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις σπίτια χάλια με ενοίκια στο Θεό που θα θέλουν ένα σκασμό επιδιόρθωσεις, βαψιματα, και άγιος ο Θεός συν ότι θα σου ζητήσουν δυο μην πω και τρία ενοίκια εγγύηση. Βρες φορτηγό για μεταφορά οικοσκευής, μίλα στα παιδιά σου για να τα προετοιμάσεις ψυχολογικά. Βρες τα νέα σχολια που θα πάνε και κάνε εγγραφές, βρες στη συζηγο δουλειά ή κάνε ενέργειες για συνυπηρετηση Οποιος περνει παιδιά φέτος μετάθεση του εύχομαι καλό κουράγιο. Ίσως είμαι βέβαια και εγώ μέσα σε αυτούς. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κος υπουργός και ο κος υπουργός, κεριά και λιβάνια ρε, αυτός δεν ήταν στην κυβέρνηση; γιαυτό τους έκανε κυκλική αλλαγή; για να ξεπλυθούν οι "αμαρτίες" τους και να τους λιβανίζετε μερικοί ακόμη και τώρα που είσαστε οικογενειακώς στα κάγκελα;

      Διαγραφή
  18. Να γυρίσει ο κ Υπουργός σπο την συνοδο και μετά διαβάζω σε γνωστο σαιτ.
    Δηλ Παρασκευή η την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των μεταθέσεων. Θα τρέχουμε μέσα στον καύσωνα για σπίτια κλπ. Τα ΦΠ ποτε άραγε? Ας είναι καλά τα νοσοκομεία.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι ενώσεις μόνο θα μας δώσουνε.θα πάμε εμείς παιδιά τις μεταθέσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή