Μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων πλέον οι προσλήψεις στην ΕΛΑΣ–Δεν θα προσληφθεί ξανά ειδικός φρουρός

Μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων πλέον οι προσλήψεις στην ΕΛΑΣ–Δεν θα προσληφθεί ξανά ειδικός φρουρός

Αλλάζει ο τρόπος των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται από τη δεξαμενή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές της αστυνομίας.

Μίνα Καραμήτρου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, δεν θα προσληφθεί ξανά ειδικός φρουρός, ενώ όσοι υπάρχουν θα ομογενοποιηθούν.

Ο κ. Μηταράκης είπε ακόμα ότι οι τελευταίες προσλήψεις θα είναι οι 150 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και από εκεί και πέρα όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω των Πανελλαδικών.

Ο κανόνας των προσλήψεων μέσω πανελλαδικών, ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό της αστυνομίας.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ είχαν προκηρυχθεί 60 θέσεις για πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ., η διαδικασία σταμάτησε και ζητήθηκε να αυξηθούν κατά 60 οι θέσεις όσων θα μπουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις στην αστυνομία για να γίνει η πρόσληψή τους μέσω αυτής διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Το πιο σωστό.
    Να γίνει κ στις ΕΔ έτσι. Όλοι από σχολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εξης και οι υποψηφιοι επαγγελματιες οπλιτες να δινουν πανελληνιες εξετασεις αποφοιτων Λυκειων και μετα την συμπληρωση 35ετιας συν την πλασμαιτκη πενταετια...να εχουν αποστρατευτικο βαθμο λοχαγου.Εθελοντες πασης φυσεως....τελος.-

      Διαγραφή
  2. Αυτο σημαινει αξιοκρατια και με πανεπιστημιακα μορια εισαγωγης και πως ολοι οι μαχιμοι αστυφυλακες θα ειναι και ανακριτικοι υπαλληλοι και θα υπαγονται στην Β μισθολογικη κατηγορια.Ειδικοι φρουροι του τριτοτεταρτου μισθολογιου που ειναι σαν ανειδικευτοι εργατες με στολη αγγαρειας....τελος.Ευγε κυριε υπουργε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε και με τους ΕΠΟΠ τα ίδια...Που ο πιο μορφωμένος από από αυτούς έχει διαβάσει μονο Κλικ και το Playboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σειρά, άλλο μορφωμένος, άλλο δισβασμένος. Οι των σχολών βγαίνουν διαβασμένα τα παιδιά,όχι μορφωμένα,μη τα μπλέκεις. Η σχέση μεταξύ των δύο καταστάσεων δεν είναι μικρή όπως θα έλεγε κάποιος, αλλά απλά δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. @ 14 12:39, για ξαναγράψε το μήνυμά σου, μήπως το καταλάβουμε εμείς οι μορφωμένοι ΚΑΙ διαβασμένοι (υπάρχει και αυτή η κατηγορία)!!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνα με εγκυροτατα δημοσιευματα ακολουθουν και οι ΕΠ.ΟΠ που θα εισαγονται κι εκεινοι μεσω πανελληνιων εξετασεων.Αυτο ειναι το σωστο διοτι με 35ετια φθανουν εως τον βαθμο του λοχαγου.Το αδικο αφορα τους αποφοιτους Α.Σ.Σ.Υ τριετους φοιτησεως που θα επρεπε ολοι ανεξαιρετως να φθανουν εως τον βαθμο του συνταγματαρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να γίνει αυτό με τους ΕΠΟΠ από Πανελλήνιες παρά μόνο μέσω ΑΣΕΠ... Δηλαδή θα υπάρχει "παραγωγική σχολή ΕΠΟΠ"; Και θα μπορεί να περνάει ο 20αρης μετά το Λύκειο;;; για να γίνει ΕΠΟΠ;;;; Πολύ "εγκυρότατο" δημοσίευμα... Μάλλον Clickbait δημοσίευμα είναι ως συνήθως... Απλά δεν θα ξαναπάρουν ΕΠΟΠ

      Διαγραφή
    2. 1. Οι ΕΠΟΠ δεν γίνονται λοχαγοί και δεν φτάνουν 35ετια (θα έπρεπε να τους πάρουν στα 15)
      2. Αν οι ΕΠΟΠ μπούνε στις πανελλήνιες αυτόματα θα καταργηθούν και οι σχόλες ΑΣΣΥ αφού δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Ποιος θα κάτσει να γράψει 15-17 (γιατί τόσο θα φτάσουν οι βάσεις) για να μπει ΕΠΟΠ και να φτάνει μέχρι αλχιας και να μην μπει σε σχολή ΑΣΣΥ με τα ίδια μόρια.
      3. Το μέλλον πάντως φαίνεται ζοφερό για τις σχόλες ΑΣΣΥ (η αρχή έγινε με τον πρώην ΑΓΕΣ- Υπουργό Άμυνας), προωθούν ένα νέο μοντέλο με τελικό βαθμό του λοχαγού και την σταδιακή μείωση του έως την ολική κατάργηση αυτών των σχολών.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο! Μόνο σχολές! Εξάλλου ποιος να διαλέξει πλέον ένοπλες Δυνάμεις... Σαν απλός δημόσιος υπάλληλος έχεις περίπου τα ίδια χρήματα (χωρίς μεταθέσεις βραδινά κλπ αλλά και πληρωμή υπερωρίες, βραδινά κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο μόνο από σχολές γιατί έτσι θα ανέβει και το επίπεδο της δουλειάς που πρέπει να ανταποκριθεί κάνεις στον ελληνικό στρατό και να είναι παραγωγικός. Βέβαια μετά ποιος θα κάνει τις υπηρεσίες να δω και τις αποσπάσεις πώς τώρα δεν ήθελε κανείς να πάει και έστελναν μόνο ΕΠΟΠ. Δεν φαντάζομαι κανένας να θες να γράψει πανελλαδικές και να κάνει αυτά που κάνει ένας ΕΠΟΠ βέβαια το σωστό είμαι να αναβαθμιστεί και να φτάνει μέχρι ανώτερος αξιωματικός δηλαδή όσο πάει. Έτσι Ας φύγουνε οι παλιοί ΕΠΟΠ που εδώ και 20 χρόνια παίρνουν αργά τους βαθμούς τους και να ξεκαθαρίσει .το τοπίο παίρνοντας κόσμο μόνο από πανελλαδικές και ας κάτσουνε μέχρι και τα 60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα όνειρο ήταν με της πανελλαδικές ο Μηταράκης παρετηθηκε και 6α ξανά παίρνει Δίας και ειδικούς φρουρούς γιατί βολεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή