Ανακοίνωση ΕΛΟΑΣ επί αιτημάτων Χορήγησης Συμπληρωματικών Εφάπαξ Βοηθημάτων

Ανακοίνωση ΕΛΟΑΣ επί αιτημάτων Χορήγησης Συμπληρωματικών Εφάπαξ Βοηθημάτων

Το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΟΑΣ έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού αιτήσεων χορήγησης συμπληρωματικού εφάπαξ με βάση τις αποδοχές του προϊσχύοντος μισθολογίου του Ν.3205/2003 και επίκληση της υπ’ αρίθμ.: 258/2018 Απόφασης της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., από ε.α. και ε.ε. στελέχη που εισέπραξαν εφάπαξ χρηματικό βοήθημα μετά την 1-1-2017.

Ενημερώνονται τα ε.ε. και ε.α. στελέχη που έχουν αποστρατευθεί μετά την 01-01-2017, ότι το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που εισέπραξαν δεν έχει υπολογιστεί βάσει των Ν.4093/2012 και Ν.4307/2014, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί, αλλά σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον Ν.4472/2017 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), με τον οποίο καθορίστηκε το νέο μισθολόγιο των ΕΔ. Κατά συνέπεια η χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος βάσει διατάξεων που έχουν καταργηθεί δεν είναι νόμιμη και δεν δύναται να πραγματοποιηθεί.

Η παρούσα ανακοίνωση επέχει θέση απάντησης επί των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν μελλοντικά για τον εν λόγω θέμα στον Ειδικό Λογαριασμό.

Αθήνα, 16 Ιουν 2023

–Ο–

Διευθυντής του ΕΛΟΑΣ
Ανχης (Ο) Αχιλλέας Νασιάδης

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Για τον εν λόγω θέμα...η προχειρότητα της σύνταξης των ανακοινώσεων καμιά φορά αντανακλά την προχειρότητα προσέγγισης των προβλημάτων. Ο ΕΛΟΑΣ δυστυχώς έχει μείνει πολύ πίσω σε πολλά θέματα και πρέπει να τρέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά έκανε ο ΕΛΟΑΣ και ενημέρωσε τους απόστρατους
      Πρόκειται για μια κοροϊδία ενός δικηγορικού γραφείου, το οποίο δυστυχώς παρέσυρε πολλούς συναδέλφους

      Διαγραφή
  2. Για αυτούς που έφυγαν 2012-2016 που έχει κριθεί παράνομο που είναι το συμπληρωματικό εφάπαξ; Προτιμάτε να δίνεται τόκο σε όσους προσέφυγαν δικαστικά παρά να το δώσετε σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ελοας και οι υπόλοιποι φορείς του υεθα, έχουν καταντήσει γραφείο απαντήσεων και δεν εξυπηρετούν την ουσία της υπαΡξης τους. Άνθρωποι υποφέρουν ΜΕ ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ και τους δίνουν το πολύ 5-6K ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΕΩΣ ΤΟ 2010, ΈΠΑΙΡΝΑΝ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30K.
    ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΟΛΎ ΆΝΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ. ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν κάνω λάθος ακριβώς ίδια δήλωση έχει γίνει κι απ' τον ΕΛΟΟΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή