Ο Στρατάρχης του Γ΄ Σώματος Στρατού στον Καστορίας Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)

Ο Στρατάρχης του Γ΄ Σώματος Στρατού στον Καστορίας Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το πρωί, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο ο Στρατάρχης του Γ’ Σώματος Στρατού πού εδρεύει στην Θεσσαλονίκη Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Συντάγματος Καστοριάς Αντισυνταγματάρχη κ. Θωμά Γεωργιάδη, από τον Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Κοζάνης Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Σμαλιό και άλλους αξιωματικούς και στρατιωτικούς.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Στρατάρχη στο μνημείο του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη, όπου και τα οστά του θρυλικού Μητροπολίτη, στο μνημείο του Παύλου Μελά και στον Ναό των Ταξιαρχών, όπου είναι θαμμένος μαζί με την σύζυγό του Ναταλία.

Επίσης ξενάγησε τον κ. Στρατάρχη στο κτίριο Ταβιθά, όπου οι εθελόντριες γυναίκες της Καστοριάς μαγειρεύουν συσσίτιο για 270 άτομα καθημερινά.

Ο Στρατάρχης και ο Σεβασμιώτατος είχαν συζήτηση για διάφορα θέματα της Επαρχίας και ιστορικά θέματα, μεταξύ των οποίων για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, πού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα ΛΟΚ και μάλιστα στην Επαρχία Καστοριάς, και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Για σου Στρατηγέ μου λεβέντη. Ο καλύτερος Στρατηγός και καλύτερος Άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Να σε έχει ο Θεός καλά. Και εις ανώτερα με υγεία. Ενας υφιστάμενος σου. Χαιρομαι να σε βλέπω ακόμα και σε φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατάρχης είναι ο διοικητής ομάδας στρατιών μη γράφουμε ότι μας κατέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο αρθρογράφος να boostαρει τον στρατηγό μπας και ανέλθει του χρόνου, αλλα το παράκανε.
      Τι να πει ο παττον ή ο Αϊζενχάουερ. Θα τρίζουν τα λείψανα τους.

      Διαγραφή
    2. Κάποιος έχει βαρύ οικογενειακό boost μέσα στην ΝΔκλαδική αποστράτων και στον υπηρεσιακό υεθα, συν όσοι ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις, οι οποίοι είναι οι καλυτεροτεροι αξιωματικοί της μπαλκανικής χερσονήσου μη σου πω και της αβρούπας μαζί με τις βόρειες ακτές της άφρικα!

      Διαγραφή
  3. Ο Στρατάρχης (Στχης) είναι ο ανώτατος δυνατός Στρατιωτικός Βαθμός, Στο ΝΑΤΟ θεωρείται βαθμός 5 αστέρων με κωδικό OF-10, Τον οποίο έφεραν σε διάφορες χρονικές περιόδους της ιστορίας διακεκριμένοι στρατηγοί, Στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος Βαθμός χρησιμοποιήθηκε τελευταία από τον Κωνσταντίνο Β' ως την οριστική κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα το 1974. Ο βαθμός στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατάρχης ο στρατηγός του γ σσ.
    Με υφιστάμενο προσωπικο δυναμεως επιπέδου ταξιαρχιας. Ο α γεεθα πώς θα αποκαλείται άραγε. Η ο α γεεθα των usa 🇺🇸? Αρχιαρχιαρχιπολυχρομενεμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή