Ανέλαβαν καθήκοντα ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και οι νέοι Υφυπουργοί Κεφαλογιάννης-Χαρδαλιάς (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Ανέλαβαν καθήκοντα ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και οι νέοι Υφυπουργοί Κεφαλογιάννης-Χαρδαλιάς (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως και παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον νέο Υπουργό Νικόλαο Δένδια.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι τελετές αναλήψεως καθηκόντων των νέων Υφυπουργών κ.κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νικόλαου Χαρδαλιά.

Ο απερχόμενος υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύθηκαν, τόνισε ότι παρέλαβε το υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο και την περίοδο αυτή διατηρήθηκε το όραμα της αποστολής του, «προσπαθώντας να περάσουμε και νέα στοιχεία», ενώ αναφέρθηκε σύντομα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το υπουργείο.

«Μεγάλη χαρά να παραδίδουμε σε άνθρωπο που έχει ξαναπεράσει από αυτό το πόστο κι επι 4 χρόνια ασχολούταν με τον δεύτερο πυλώνα της εθνικής ασφαλείας, αυτόν του υπουργείου Εξωτερικών», κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τη σειρά του Ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό και καλωσόρισε τον Νίκο Δένδια, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή του.

Ο νέος υπουργός, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Με αίσθημα τιμής και ευθύνης βρίσκομαι σε έναν χώρο γνώριμο κι ελπίζω να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας», ενώ ευχαρίστησε θερμά και τον Αλκιβιάδη Στεφανη, όπως και τον προκάτοχο του, Νίκο Παναγιωτοπουλο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία. «Δεν είναι απλό καθήκον αλλά συνταγματική υποχρέωση η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας, ειδικά σε ένα ασταθές περιβάλλον που η Ελλάδα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο. Επαναλμβανω την πάγια ελληνική θέση ότι επιζητάμε αρμονική σχέση με τις γειτονικές χώρες και ιστορικά κρατάμε κλάδο ελαίας, κρατώντας παράλληλα και ξίφος δικαίου , μην επιτρέποντας την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ειδικά για την Τουρκία θα ήταν καλό να διατηρηθεί η καλή σχέση των τελευταίων μηνών και μόνο ένα ωφεληθούμε έχουμε να διατηρηθεί αυτό. Θα ασκώ τα καθήκοντα μου επιδιώκοντας τη μέγιστη συναίνεση, σε αυτά δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Υπουργέ και κύριοι Υφυπουργοί. Συγχαρητήρια για τα νέα σας καθήκοντα με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε. Θέλω μέσω του Σταρατα λογια να κάνω μια καταγγελία. Είμαι απόφοιτος ΣΜΥ Τάξης 93. Το Φεβρουάριο του 23 ψηφίσατε νόμο με τον οποίο ενταχθηκαμε στον νόμο 2439 το/1996. Θα έπρεπε λοιπόν αναδρομικά το ΓΕΣ/Β1 άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να μας προάγει και μάλιστα αναδρομικά από Οκτώβριο 21 εδώ και δύο σχεδόν χρόνια δηλαδή στον βαθμό του Ταγματάρχη. Και λέω άμεσα διότι νεότεροι μας του Πολεμικού Ναυτικού και τις Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εδώ και μήνες με τον παραπάνω Νόμο προαχθεί. Το ΓΕΣ/Β1 ενεργώντας με χαρακτηριστική καθυστερηση μας έχει στο περίμενε και μαι μεν ίσως τυπικά δεν παρανομη κάπου όμως η παραπάνω καθυστέρηση είναι ανεξήγητη και χωρίς δικαιολογία. Με αυτή την δική τους λογική μπορούν να μας προάγουν το 24 η και αργότερα. Με λίγα λόγια κάνουν ότι θέλουν. Παρακαλούμε την πολιτική μας ιεραρχία να ενεργήσει για το δίκαιο του αιτήματος μας. Μετά τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι ο αναφορακιας.
      Βρε εδώ είναι ενημερωτικό σαητ δεν είναι το 1 γραφείο της μονάδας σου. Μήπως θες και αριθμό πρωτοκόλλου?
      Είπαμε θα γίνεις ταγματάρχης.
      Πάρε και το απολυτήριο λύκειο όμως. Σου έμειναν οι β και γ λυκείου. Καλή επιτυχία ευχομαστε
      σε εσένα κ τα 17χρονα που δεν έχετε βγάλει το λύκειο ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Άστο βρε 6:34:00, αφού δεν το έχεις

      Διαγραφή
  3. Καλή Επιτυχία κ. Υπουργέ. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλαδος ελιας και σπαθι δεν πανε μαζι. Σπαθι δικαιου δεν υπαρχει. Καλη επιτυχια στα καθηκοντα σας επ' αγαθω της φιλτατης πατριδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε γειά. Ο κύκλος έκλεισε. Τώρα μέλος της ΕΑΑΣ και πολύ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο παρκινγκ(το καλυτερο υπουργειο για ξεκουρααη και χαλαρωση φαγητο και χαλαρα ταξειδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι καλή επιτυχία! Ότι θάναι καλύτεροι από τον προηγούμενο ΥΕΘΑ, ούτε λόγος, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό! Ας καταλάβουν, κάποτε κ οι πολιτικοί υπεύθυνοι , του Υπουργείου, ότι Εργαλεία χωρίς ανθρώπους,είναι άχρηστα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ναχετε υπόψη σας, εσείς οι νέοι στο Υπουργείο! Κ τα drones προσωπικό τα χειρίζεται κ τα οδηγεί, η τεχνίτη νοημοσύνη, ακόμα δεν έλαβε τα ηνία! Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα αντιμετωπίσουν το προσωπικό, δηλαδή, σαν τον προηγούμενο, αλλά θα ενδιαφερθούν κάπως!

      Διαγραφή
  7. 08:06. Και απολυτήριο Λυκείου έχω και πτυχίο Πανεπιστημίου. Και είτε το θέλεις είτε όχι θα μας δείτε τις Τάξεις ΣΜΥ 93 94 και 95 Ταγματάρχες με χρυσά αστέρια, χρυσες φλόγες και κλαρες, το ξίφος ήδη υπάρχει και έρχεται και το άλογο. Επίσης εγώ και λόγω πτυχίου Πανεπιστημίου όπως και άλλοι συμμαθητές μου πάλι είτε το θέλεις είτε όχι θα μας δεις και Συνταγματαρχες εν ενέργεια. Απλά το παράνομο-παρατυπο της υπόθεσης μας που δεν βλέπω να σχολιάζεις είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά έχουν προαχθεί νεότεροι μας και όχι απλά λόγω του ότι ανηκουν στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά έχουν προαχθεί οι Τάξεις ΣΜΥΝ και ΣΤΥΑ - ΣΥΔ τάξης εκτός της δικής τους 93 που και πάλι είναι νεότεροι μας, μέχρι και οι Τάξεις 94 που ήταν κατώτεροι μας. Σου εύχομαι λοιπόν εσένα και τους όμοιους σου που σκέφτεστε έτσι στα παιδιά σας και σε εσάς τους ίδιους να βιώνεις αδικία να ζητάς το δίκιο σου από αυτούς που παρανομούν και να σου απαντάνε με αυτόν τον ειρωνικό τρόπο. Που θα πάει κάποτε σε παρόμοια η άλλη περίπτωση θα το βρεις μπροστά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:34 και 7:17 νομίζετε ότι κάτι σαν και εσάς τους φοβαμε? Να είστε σίγουροι πως όχι. Επίσης αυτοί που πρέπει μια μέρα θα με βρουν μπροστά τους. Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει. Κάποτε σε πολύ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ποιο νωρίς από ότι περιμένουν θα βρεθούμε από κοντά με ένα δύο άτομα που σαν και εσάς λένε και κοροϊδεύουν και εκεί στους δέκα πόντους αν μπορούν ας μου πουν τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σεις φτυστ'τα μπούτια σου που απειλεις κιόλας κακομοίρη!

      Διαγραφή
  9. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, σε σοβαρά ζητήματα τουλάχιστον. Όλα τα υπόλοιπα, είναι να 'χαμε να λέγαμε... Τζάμπα τσακώνονται οι μεν με τους δε και χαλάνε οι καρδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κ Πρωθυπουργέ, γιατί εμπιστευτήκατε είκοσι εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς στο νέο σας σχήμα; Δεν μπορούσατε να επιλέξετε από τους 158 που επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του; Μας κάνετε να σκεπτόμαστε ότι αναδείξατε αυτούς που σάς ήταν αρεστοί ή σας τους επέβαλαν. Επίσης, να σας θυμίσω και το 13% των δεξιότερων ψηφοφόρων, τους οποίους χάσατε για πάντα, εξαιτίας της ιδεοληψίας σας με τον προσεταιρισμό των κεντροαριστερών. Απωλέσατε τη μέχρι τώρα έξωθεν καλή μαρτυρία και θα το καταλάβετε στην επόμενη βόλτα στις πιάτσες των ΝΔημοκρατών. Πολλά άλλαξαν εντός του σκληρού πυρήνα της ΝΔ και θα έπρεπε να το προφθάσετε, ως σώφρων που είστε. Πέρα από το σχόλιό μου, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην κυβέρνηση, για το καλό της πατρίδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aνωνυμε 28 Ιουνιου 1:03:00: Μήπως έχεις κάνει λάθος στους αριθμούς? Το ''6:34" και το "7:17" είναι δυο τελείως διαφορετικά σχόλια. Καμμιά σχέση το ένα με το άλλο. Κυρίως ούτε κοροιδεύουν, ούτε ειρωνεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή