ΓΕΣ: Αναδρομικές Κρατήσεις στις Αποδοχές Στρατιωτικών από 01 Απρ 23 με μισθοδοσία Αυγ 23–Τι αφορά (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΓΕΣ: Αναδρομικές Κρατήσεις στις Αποδοχές Στρατιωτικών από 01 Απρ 23 με μισθοδοσία Αυγ 23–Τι αφορά (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ/ΔΟΙ που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ:

ΘΕΜΑ: Κρατήσεις στις Αποδοχές Στρατιωτικού Προσωπικού [Παρακράτηση Εισφοράς Υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Πρόνοιας Στρατού Ξηράς (ΕΛΠΣΞ)]

ΣΧΕΤ.: α. Ν.5018/2023 (ΦΕΚ Α'25) «Μέριμνα Υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, Εξορθολογισμός της Νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Οργάνωση της Εθνοφυλακής και Άλλες Διατάξεις.», β. Φ 841.6/13/1252838/Σ.1512/14 Μαρ 23/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4 (ΟΣΟ)

1. Σας γνωρίζουμε ότι με τα άρθρα 3 και 4 του (α) σχετικού νόμου, συστάθηκε στο Μετοχικό Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) ο ΕΛΠΣΞ, με σκοπό την οργάνωση και την ενάσκηση αλληλοβοήθειας στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) και των Κοινών Σωμάτων (ΚΣ). καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

2. Συναφώς, με το άρθρο 6 του (α) σχετικού νόμου, καθορίζεται η παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς, από τη μισθοδοσία του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού του ΣΞ και των ΚΣ, όπως παρακάτω:

α. Στις τακτικές αποδοχές, από 01 Απρ 23, μηδέν κόμμα τρία τοις εκατό (0,3%) επί του εκάστοτε Μισθολογικού Κλιμακίου (ΜΚ).

β. Στις αποδοχές εξωτερικού:

(1) Έως τρία τοις εκατό (3%) επί της καταβαλλόμενης ημερήσιας αποζημίωσης εξωτερικού, καθώς και επί του επιδόματος αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσαυξήσεων.

(2) Η ημερομηνία έναρξης παρακράτησης της ανωτέρω εισφοράς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 6, θα καθοριστεί με νεότερη δγη. μετά την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) της παρ. 1 του άρθρου 95 του (α) σχετικού.

3. Με το (β) σχετικό, εκδόθηκαν οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους φορείς, για την έναρξη της διενέργειας της κράτησης της παραγράφου 2α του παρόντος, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μισθοδοσία μηνός Αυγ 23 αναδρομικά από 01 Απρ 23.

Το σχετικό έγγραφο του ΓΕΣ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Εννοείται με τη μισθοδοσία που θα πάει ο κόσμος καλοκαίρι στον τόπο του θα γίνουν αναδρομικές κρατήσεις για ένα ακόμη καραγκιοζιλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμος ψηφισμένος από Φεβρουάριο και περίμεναν να περάσουν οι εκλογές για να βγάλουν οδηγίες. Μπράβο τα θαύματα κρατάνε πόσες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε παιδιά τι είναι3 ευρώ στο χιλιάρικο, με τις υγείες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χιλιάρικο είναι 30€. Αλλά με ψηφοφόρους σαν εσένα βλέπουμε αυτά που βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ήταν το λεγόμενο νομοσχέδιο μέριμνας προσωπικού και το αποτέλεσμα μετά των εκλογών της αύξησης των μισθών του Μητσοτάκη. Α ρε πρόβατα.... Δεν βάζετε μυαλό!

      Διαγραφή
    3. 0.3 είναι 3 ευρώ στο χιλιαρικο

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΛΕΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ 41 ΤΑ ΕΚΑΤΟ. ΜΟΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε τι αποσκοπεί η δημιουργία ενός νέου ταμείου; Δεν καλύπτονται από τα υπάρχοντα ταμεία; Γιατί πρέπει να γίνονται επιπλέον κρατήσεις από το στρατιωτικό προσωπικό και όχι από προμήθειες του Σ.Ξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απόλυτη κουτοπονηριά. Να περάσουν οι εκλογές και το βγάζουμε μετά. ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με Ημερομηνία εκδοσης την 26 Ιουνίου.....
    Ρε αι σιχτιρ.
    Δηλαδή μας λένε στα μούτρα μας ότι ειμαστε χαζοί.
    Δεν έχουν άδικο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώσε πόνο Κυριάκο στα χάπατα!!Με τις υγείες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις επόμενες εκλογές........ δώστε του 81%. Χομο ερεκτους. Μιλάμε είστε εντελώς βόδια όσοι τον ψηφίσατε. Κορνμπιφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε καθίστε καλά.
    Θα ξεχάσουμε και τα μαθηματικά που ξέρουμε.
    0,3%χ1000=3 ευρώ.
    Που τα βρήκε ο άλλος τα τριάντα;
    Τι μισθό παίρνει ο ανχης και του έγιναν 35 κρατήσεις;
    Για να έχει 35 ευρώ πρέπει να παίρνει 12000 περίπου.
    Μην γράφετε ότι θέλει ο καθένας χωρίς να το ελέγξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναδρομικά τόσο είναι οικονομολόγε! Επίσης στα επιδόματα εξωτερικού πέφτει μεγάλο τσεκούρι 3%...
      Τί ψηφίσατε ρε μ#€#@ς;;!

      Διαγραφή
  11. Τι 3€, τι 33€, σημασία έχει το πως και το πότε ανακοινώνουν ότι σου τα παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουτοπονηριές από το ΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεταθεσεις δεν ανακοινώνουν και έφτασε 30 Ιουνίου. Στις περικοπές όμως και στους φόρους ρεεεεεεεε? Αμέσως οι ζημιά. Πληρώστε όλοι κοροιδααααα. Και εγώ πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κολλήσατε στην κράτηση του 0.3%, που είναι μερικά ευρώ το μήνα. Αυτό που ΔΕΝ παρατηρήσατε γιατί δεν το διαλαλούν, είναι ΑΠΟ ΠΟΤΕ υποτίθεται ότι μπορείς να πάρεις τις ενισχύσεις του ειδικού λογαριασμού και, το κυριότερο, ΠΟΙΟΙ και με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ θα τις παίρνουν. Για την ΠΑ, ο λογαρισμός θα αρχίσει να πληρώνει από το ...2025, που σημαίνει φάτε πρώτα τις κρατήσεις και αν έχετε ανάγκη, βλέπουμε σε κανα-δυο χρόνια. Α, και αν ζητήσετε πρόσθετη αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οδοντιατρικές εργασίες, φροντίστε έγκαιρα να γλύψετε τα αρμόδια στελέχη του Μετοχικού σας γιατί τα κριτήρια είναι εντελώς αδιαφανή και τα χρήματα του λογαρισμού πιθανώς θα έχουν ήδη φύγει σε κολλητούς τους, ως "δάνειο για ενίσχυση σε έκτακτα γεγονότα". Σάμπως δεν τα έχουμε ξαναδεί; Κάποιοι πήρανε πλήρες ΒΟΕΑ για 2 παιδιά έχοντας πληρώσει εισφορές μόνο επί 2-3 χρόνια, άλλοι εισπράττουν κανονικά μέρισμα ΕΚΟΕΜ* χωρίς να έχουν δώσει ποτέ εισφορές! Τα Μετοχικά Ταμεία έχουν εξελιχθεί σε κέντρα αναδιανομής εισοδήματος από τα πολλά κορόιδα στους λίγους εκλεκτούς. Ο υποτιθέμενος οικονομικός έλεγχος ασκείται από τον εκάστοτε ΥΕΘΑ ο οποίος υπογράφει αβέρτα τις εισηγήσεις του οικείου ΓΕ, αφού "ίδια έσοδα του Ταμείου είναι κ. υπουργέ, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό - υπογράψτε τώρα γιατί ο κόσμος περιμένει να εισπράξει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή