Στεφανής: Παρέστη στην προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες» στο Πολεμικό Μουσείο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στεφανής: Παρέστη στην προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες» στο Πολεμικό Μουσείο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία ΥΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες» στο Πολεμικό Μουσείο

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη χθες, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στην πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες» που παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Μουσείο, την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό και το Μουσείο Φιλελληνισμού. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Μουσείου Φιλελληνισμού κ. Κωνσταντίνος Βελέντζας, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, της Μολδαβίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Φιλανδίας.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να πάω αρκετά χρόνια πίσω, όταν το 1829 η Δ΄ Εθνοσυνέλευση της Πατρίδας αποφάσισε να συγκροτήσει το Ελληνικό Κράτος και να θεμελιώσει κάποιες βασικές μορφές ύπαρξής του.

Μία από τις αποφάσεις τότε στο Άργος, ήταν ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα Μνημείο, το οποίο το οποίο θα αποτελεί τιμή σε όλους που θυσιάστηκαν για να ελευθερωθεί η Πατρίδα μας.

Διακόσια χρόνια μετά, δυστυχώς τέτοιο Μνημείο δεν έχουμε στην Ελλάδα. Τώρα λοιπόν μετά από προσπάθειες του Προέδρου του Συλλόγου Φιλελλήνων κ. Κωνσταντίνου Βελέντζα, του Πολεμικού Μουσείου και βεβαίως του Υπουργείου, κατασκευάζεται το Μνημείο αυτό και θα τοποθετηθεί έξω από το υπέροχο αυτό Μουσείο, έτσι ώστε να το βλέπουν όλοι οι Αθηναίοι και να αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που μας βοήθησαν να είμαστε ελεύθεροι σήμερα. Επιπλέον δράσεις που γίνονται, είναι η ταινία για τους Φιλέλληνες, αλλά και ένα λεύκωμα με δύο χιλιάδες Φιλέλληνες οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα.

Πολύ σημαντικό να τιμάς ως χώρα ανθρώπους οι οποίοι βοήθησαν να είσαι ελεύθερος.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια