Πρόβλημα με την Χορήγηση ποσού έναντι Εφάπαξ από ΜΤΑ

Πρόβλημα με την Χορήγηση ποσού έναντι Εφάπαξ από ΜΤΑ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.) έγινε αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι είναι δικαιούχοι χορήγησης ποσού έναντι εφάπαξ έως 10.000,00 € από το ΜΤΑ και απογοήτευσης ως προς τους όρους χορήγησης αυτού.

Συγκεκριμένα για την είσπραξη του συγκεκριμένου ποσού απαιτείται η προσκόμιση στο ΜΤΑ φορολογική ενημερότητα μη οφειλής προς το Δημόσιο. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε οφειλή προς το Δημόσιο βάζει φρένο στην εκταμίευση του ανωτέρου ποσού ή μέρος αυτού από το ΜΤΑ, ακόμη και αν το οφειλόμενο ποσό τελεί σε καθεστώς ρύθμισης και είναι εξυπηρετούμενο.

Απόρροια των παραπάνω είναι οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα να μην τους δίνεται η ευκαιρία να τα επιλύσουν μέσω του έντοκου δανεισμού μέρους του εφάπαξ τους.

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό και συγκεκριμένα με το αρ. 12 και §5 του Ν. 4174/2013 δύνανται τυχόν εξαιρέσεις από την υποχρέωση προσκόμισής της φορολογικής ενημερότητας όπως και οποιαδήποτε αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής του, οι οποίες ορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Φορολογικής Διοίκησης.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την εξέταση χορήγησης του ανωτέρου ποσού χωρίς να απαιτείται φορολογική ενημερότητα, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Φορολογική Διοίκηση, εφόσον βάσει του ως άνω σχετικού υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ευελπιστούμε στο κοινωνικό πρόσωπο της υπηρεσίας που εγκύπτει στα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το προσωπικό διότι με την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού και σοβαρού προβλήματος θα δοθεί ανάσα στους συναδέλφους που βρίσκονται σε απόγνωση και αδιέξοδο.

Η σχετική επιστολή της ΕΣΠΕΕΦ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Δεν χρειαζεται φορολογικη ενημερότητα!!!! Παιρνεις μια βεβαιωση ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,το ΜΤΑ εξοφλει την οφειλη σου στην εφορια και σου δινει το υπολοιπο της προκαταβολης!!!! Ετσι εκανα εγω στην προηγουμενη προκαταβολη που δωθηκε .Και η εφορια μου εξοφληθηκε και το υπολοιπο ποσο μπηκε στο λογαριασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν θέλεις να τα πάρεις αλλά να συνεχίσεις να χρωστάς;

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς!!!αυτή είναι η διαδικασία. Την εχω χρησιμοποιήσει την εν λόγω βεβαίωση και έγινε παρά κράτηση του ποσού για την εφορία και μου αποδόθηκε το υπόλοιπο ποσό!!!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ, αυτή είναι η σωστή διαδικασία!!!!
      Έτσι έγινε και σε εμένα σε προηγούμενη προκαταβολή Εφάπαξ.

      Διαγραφή
    4. Ισχύει και για τελική χορήγηση εφάπαξ 35 ετίας; Ή πρέπει να έχουν εξοφληθεί όλα τα χρέη προηγουμένως;

      Διαγραφή
  2. Έκανα τη διαδικασία και μου ζητήθηκε η φορολογική ενημερότητα την οποία αναζήτησα ηλεκτρονικά απο τη εφορία της περιοχής μου.Καθώς περνούσαν οι μέρες και τελείωνε η προθεσμία αναγκάστηκα να πάω ο ίδιος στην εφορία και να παρακαλέσω να μου εκδόσουν το χαρτί το οποίο έλεγε πώς έχω οφειλή 600 ευρώ και θα γινόταν παρακράτηση του ποσου και το υπόλοιπο θα έμπαινε στο λογαριασμό μου! Το αστείο στη υπόθεση ειναι πως πως τα 600 ευρω που ανακάλυψαν οτι οφείλω ειναι σε διακανονισμό (υπόλοιπο) εδω και 3 χρόνια και πληρώνεται κανονικά η δόση!! Όχι μόνο δε πήρε η εφορία το ποσό που ζήτησε για να βγεί η βεβαιωση και να μηδενισει η οφειλή μου αλλά συνεχίζει το διακανονισμό που μου έκανε και το ποσό που παρακρατήθηκε εμφανίζεται στο πεδίο επιστροφές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα δεν ηταν σε διακανονισμο και το μηδενιστηκε η οφειλη.

      Διαγραφή
  3. Και για την τελική χορήγηση εφάπαξ 35ετίας.Θα σου εξοφληθει το χρεος στην εφορια και θα παρεις το υπολοιπο ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μόσχαροι το γράφει ρητά ο νόμος, εάν έχεις να λαμβάνεις από οποιαδήποτε πηγή και χρωστάς στο Δημόσιο, πρώτα εισπράττει το Δημόσιο, κουτοπόνηροι μια ζωή στο πλαίσιο του κοινωνικού προσώπου της υπηρεσίες και τρίχες και εσείς γιατί χρωστάτε ρε ούγκανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή