Στρατηγός Λαλούσης: Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ αναλαμβάνει υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στρατηγός Λαλούσης: Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ αναλαμβάνει υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, o τέως και επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός εν αποστρατεία, Χαράλαμπος Λαλούσης, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ως υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τον κ. Θεοδωρικάκο.

Το «προφίλ» του

Ο Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήλθε το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Ουλαμαγού και του Διοικητή Ίλης.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του. Παράλληλα δε, έχει παρακολουθήσει το Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών.

Το 1995 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στην ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞ. ΙΠΠ – ΠΙΝΔΟΣ», ενώ το 2001 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στην 7 ΕΜΑ.

Την ίδια χρονιά (2001) του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της 12 ΕΜΑ, ενώ το 2002 του Διοικητή της 5 ΕΜΑ, στην Κύπρο.

Ακολούθως υπηρέτησε ως επιτελής στην 95 ΑΔΤΕ και στο ΓΕΣ – ΓΕΕΘΑ, όπου του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2009, φοίτησε στη Σχολή Άμυνας του ΝΑΤΟ (NADEFCOL), στην Ιταλία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων (ΚΕΧΕΙΚ), ενώ το 2011 τοποθετείται Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ».

Το 2012 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΣ αρχικά ως Δντης ΔΙΣΧΕΑ και στη συνέχεια ως Επιτελάρχης του ΓΕΠΣ.

Το 2014 του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ«ΜΥΚΑΛΗ» , με έδρα τη Σάμο.

Το 2015 τοποθετείται στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΔΕΠΙΧ και του ΔΑ΄Κ.

Το 2016 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται Διοικητής στη ΧVI M/K MΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» και στη συνέχεια Διοικητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Την 29 Ιανουαρίου 2019 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 18 Ιαν 2020 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 16 Ιανουαρίου 2023 αποστρατεύεται και προάγεται στο βαθμό του  Στρατηγού ε.α., ενώ του απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ

Στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.

Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

 1. Με τις μεταθέσεις μας κρεμασατε τόσες οικογένειες. Ντροπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν οι μεταθέσεις?Πρέπει να περιμένουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου?Είναι σίγουρο αυτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ Αποστολή να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να υπογράψει. Καμία διοικητική πράξη. Εκτός πού ειναι απίθανο, να έχει γίνει, να τις έχει υπογράψει ο υεθα εδώ και καιρο με ημερομηνία πχ 21-22/5 .. και να τις ανακοινώσουν, για επιπλεον ψηφαλάκια, ως έκπληξη. Όλα ειναι πιθανα στο ελλαδισταν.

   Διαγραφή
  2. Ναι, στην καλύτερη περίπτωση και αν είναι όλα έτοιμα.

   Διαγραφή
 3. Μετά το 40% τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 2:37 θα τις ανακοινώσουν 3-4 μέρες πριν τις εκλογές της 25 Ιουνίου. Απλά θα έχουν ημερομηνία αυτής της εβδομάδας που διανύουμε για να ειναι νόμιμες. Και έτσι θα τσιμπήσουν ψηφους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο το παιδί, αλλά θα ήταν προτιμότερο να είχε κάποιο πτυχίο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε 24 06:00, το πτυχίο αυτό που λες το έχει ήδη, καθώς ανελίχθηκε στη θέση του Α/ΓΕΣ, διοικώντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Τα άλλα όλα είναι για κάτι χλιμ@ντζ@υρες που προσλαμβάνονται από τις κάθε λογής εταιρίες ή οργανισμούς (βλέπε ΟΣΕ)! Εκτιμώ ότι δεν είσαι στρατιωτικός. Αν είναι λάθος η εκτίμησή μου, δεν έχεις καταλάβει πού βρίσκεσαι, τρέξε και εσύ άμεσα για ετησία! Και το τεστ προσωπικότητας κανονικά αυτή τη φορά, όχι copy paste!

   Διαγραφή
  2. Ποιο "παιδί" ρε κακόψυχε; Και τι να το κάνει το "πτυχίο"; Ενώ οι αρχηγοί της αστυνομίας είναι "τίγκα" στα προσόντα και τα μεταπτυχιακά, να υποθέσω; Κάτι σαν σεμινάριο στο ΙΚΑ και πάει λέγοντας; Ο επίτιμος κος Αρχηγός είναι από τους πλέον άριστους, ακέραιους και τίμιους ανθρώπους που πέρασαν από τις ΕΔ. Αν και δεν σημαίνει τίποτα η θέση, εντούτοις δεικνύει την αμέριστη εμπιστοσύνη του κου ΠΘ και του κου ΥΠΕΘΑ, στο πρόσωπο του. Και πάλι συγχαρητήρια στον Κο Λαλούση!

   Διαγραφή
  3. 2023 9:18:00 μ.μ.Ώπα γιατί τα μπλέκουμε όλα και τα βάζουμε ΟΛΑ στο ίδιο καζάνι. Άλλη η ποιότητα της αστυνομίας κι αυτά τα οποία πρέπει να γνωρίζει ως εφόδια,και άλλη των αξιών του στρατού.Ας έμπαιναν κι αυτοί στην αστυνομία αν μπορούσαν

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε 10:43, για πες μας λίγο τα προσόντα που απέκτησες από τη σχολή αστυνομίας και από τον βίο σου στην ΕΛΑΣ, για να συγκριθούμε και να δούμε πόσο αξίζεις και σύ για υπουργός! Η νεολαία προτιμά τη σχολή αστυνομίας από τα ΑΣΕΙ, διότι πρώτο της κριτήριο είναι η καλοζωία και αποφυγή των μεταθέσεων στις γωνιές της Ελλάδος και έτερον ουδέν.

   Διαγραφή
 6. Τόσο δύσκολο ήταν να ανακοινωθούν οι μεταθεσεις? Τον Ιούλιο είναι πολύ αργά. Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στα στελέχη, όσο και στις οικογένειες με παιδιά. Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τους νοιάζει. Μόνο που και πως θα επιστρέψει ο άριστος τους ενδιαφέρει

   Διαγραφή
  2. Δεν βλέπω κάποιος να εκφράζει με την ψήφο του την δυσαρέσκειά για την αδιαφορία τους για το προσωπικο. Πήρε στην καβάλα 32k ο υεθα. Πού ειναι η διαμαρτυρία για όλα που δεν έγιναν αυτα τα χρονια??? Οπότε γιατί να βιαστεί πχ για τις μεταθέσεις? Αφού είμαστε σίγουροι ψήφοι.
   Ο άλλος στις Σέρρες 35k και τον έχουν σαν Σωτήρα. Ψηφίστε κάτι άλλο αφου δεν εχει προκοπή από πουθενά. Όλοι αδιάφοροι είναι. Ρίξτε την σε μικρά κόμματα

   Διαγραφή
 7. Αν είναι μάγκας ο Στεφανής ας υπογράψει μεταθέσεις και να δώσει τις αργίες των προηγουμένων ετών...όλα τα άλλα είναι κουραφεξαλα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή