Οι νέοι ανθυπολοχαγοί Άννα Κορακάκη και Μίλτος Τεντόγλου

Το δικαιούνται. Υπάρχει νόμος για αυτό, ο νόμος 3507/2010. Τίμησαν την χώρα μας, κατάφεραν να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου ο εθνικός μας ύμνος. Μας έκαναν υπερήφανους και σε περιόδους πόνου, θλίψης και περιορισμών είτε λόγω covid είτε λόγω οικονομικής κρίσεως. Η πολιτεία καθυστέρησε να τους απονείμει τα εύσημα και όλα τα προνόμια που άλλωστε εκ του νόμου τα δικαιούνται. Καλύτερα όμως αργά παρά ποτέ και έτσι με κοινή απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, ανθυποσμηναγού και δοκίμου όλοι οι αθλητές μας που κατάφεραν να πάρουν μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε ολυμπιακούς αγώνες.

Η Άννα Κορακάκη, ο Μίλτος Τεντόγλου και πολλοί άλλοι αθλητές, θα είναι πλέον αξιωματικοί, θα ενταχθούν στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνοντας το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Οι πρώτοι που εντάχθηκαν ήδη, είναι τα 13 μέλη της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που μας έκαναν υπερήφανους. Και αυτοί αμέσως το ανταπόδωσαν με συγκίνηση. Μόλις εκδόθηκε η απόφαση πρόσφεραν μια μπάλα υδατοσφαίρισης με τις υπογραφές των παικτών στους υπουργούς που την υπέγραψαν. Άλλωστε το υπουργείο Άμυνας προ μηνών είχε τιμήσει την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης για το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

«Στα όπλα» λοιπόν καλούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τους αθλητές στους οποίους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του αξιωματικού για τις επιτυχίες τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μια προσπάθεια από τη μια πλευρά να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους στο αθλητικό αντικείμενο και από την άλλη να τεθεί τέρμα σε ένα καθεστώς που χαρακτηριζόταν «λούφα και παραλλαγή». Ήδη όσοι εξ αυτών έχουν τερματίσει την αθλητική καριέρα τους, έχουν κληθεί να δηλώσουν τη φρουρά προτίμησής τους, ενώ έχει ληφθεί ήδη πρόνοια για την αξιοποίησή τους με ανάθεση καθηκόντων συναφών με τον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑτοδότης 17/3/23

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Ειδικη μοριοδοτηση για οσους πρωταθλητες θελουν να γινουν κανονικοι δημοσιοι υπαλληλοι η υποβαθμισμενοι οπως ολοι οι ενστολοι κι οχι απ ευθειας αξιωματικοποιηση και να τα παιρνουν κι απο χορηγους κι απο σωματεια κι απο διεθνες αθλητικες οργανωσεις.κι απο γυμναστηρια που μπορει να κανουν αρπαχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αξκοι διεπονται απο μια παιδεια μια νοοτροπια και απο μια σχολη που δενονται με του λοιπους συναδελφους τους και ορκιζονται για τα ιδανικα της πατριδας
    Αυτος ο νομος πρεπει να αλλαξει. Δεν γινεται τον καθε κουμουνι επειδη νικησε ατους ολοιμοιακους να τους κανεις αξκους. Καντους δημοσιους υπαλληλους
    Τα χαλια της καθε κλελιας που ηταν πλωταρχης χωρις να εχει ιδεα απο πλοια και να χορευει ατη τηλεόραση πρεπει να κοπουν .
    Αν τους κανετε αξκους τερνα ολα και εκπαίδευση στο σωμα με τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά γίνονταν κάποτε μόνο στην πρώην Σοβιετική Ένωση και εδώ. Να τους τιμήσει η Πολιτεία με άλλα ευεργετήματα ή και ένταξη στην αντίστοιχη με την εκπαίδευσή τους κλίμακα του Δ.Υ, αλλά όχι με την ένταξη στο Σώμα του Αξκού όπου άλλοι έχουν "φτύσει το γάλα της μάνας τους¨ για να ενταχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι εγω, εχεις δίκιο.
      Ο νομος αναφέρει ρητα ότι έχουν τα ιδια δικαίωματα και τις ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ με ολους τους αλλους Αξκους, πλην της φοιτησης σε σταδιοδρομικα σχολεία.
      Ποσοι απ αυτους εχουν οριστει 24ωρη ενοπλη υπηρεσια στη Μοναδα που ειναι εγγεγραμμένοι ?

      Διαγραφή
  4. Απαράδεκτο το φαινόμενο . Έλεος ούτε στη πρώην σοβιετική ένωση δεν γίνονται αυτά. Ντροπή μόνο ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε και τον ατεντοκουμπο, που παίρνει δις εκατομμύρια, ντροπή στην Ελλάδα ττων μνημονιων. Κανένα κράτος στον πλανήτη δεν γίνεται αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ πως θα ζήσουν τα καιμένα με τόσα λίγα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατευθείαν ΑΓΕΕΘΑ πως θα ζήσουν με τόσα λίγα!!!!
    Μονό αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ΕΠΟΠ στον δρόμο κ οι πρωταθλητές ανθλοι από την back door.Δεν είμαι καν ΕΠΟΠ για τους κακοπροαίρετους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί σας πειράζει; Τα 2 τελευταία χρόνια έχουν μείνει δεκάδες θέσεις κενές στη ΣΣΕ. Δεν πήραν τη θέση κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί λες ρε άσχετε;;
      Θα ασχοληθούν ποτέ αυτοί με επιχειρησιακα θέματα;; Κηφηνες του δημοσίου θα γίνουν. Μισθός

      Διαγραφή
    2. Μισθός εφορου ζωής... Οι οποίοι ήδη ειναι γόνοι πλουσίων οικογενειών.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  10. Υπάρχουν προνόμιο για τους πρωταθλητές -δευτεραθλητές ολυμπιονίκες, βαλκανιονίκες κοκ.Υπηρχαν από πάντα,και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Υπάρχει μικρή σχεση με τις απλές ΕΔ κ'ΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσο μικρη που ειναι αορατη....!
      Σαν τα τζαμια στην παλια διαφήμιση....

      Διαγραφή