Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Αυτή είναι η νέα τροπολογία για ψήφιση μέχρι τη διάλυση της Βουλής λόγω προκήρυξης εκλογών

Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Αυτή είναι η νέα τροπολογία για ψήφιση μέχρι τη διάλυση της Βουλής λόγω προκήρυξης εκλογών

Η ΠΟΕΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ, που αφορά το Ασφαλιστικό–Συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ, με το οποίο προτείνει, με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος, να κατατεθεί η παρακάτω τροπολογία σε κάποιο εκ των νομοσχεδίων που προγραμματίζεται να έρθουν προς ψήφιση, μέχρι τη διάλυση της Βουλής λόγω προκήρυξης εκλογών:

«Άρθρο...
Συνταξιοδοτικό Επαγγελματιών Οπλιτών

1. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες για τους οποίους προβλέπεται αυτεπάγγελτη αποστρατεία άνευ κρίσης λόγω κατάληψης των ηλικιακών ορίων ηλικίας του άρθρου 39 του ΝΔ 445/1973 (ΦΕΚ Α΄ 160), δύνανται να παραμείνουν στις ΕΔ κατόπιν αιτήσεώς τους η οποία υποβάλλεται το αργότερο έξι (6) μήνες πριν την κατάληψη των ανωτέρω ορίων. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες που θα παραμείνουν στις ΕΔ εξελίσσονται κανονικά σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166).

2. Το αίτημα της πρώτης παραγράφου μεταβιβάζεται στην αρμόδια αρχή αμελλητί και δύναται να απορριφθεί μόνο για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους στο πλαίσιο των ν.2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166) και 3850/2010 (ΦΕΚ Α΄ 84) καθώς και του ΠΔ 11/2014 (ΦΕΚ Α΄ 17).

3. Για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που καταλαμβάνουν το 60ό έτος της ηλικίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 20 του ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α΄ 120) και δεν έχουν συμπληρώσει 40 έτη εργάσιμου βίου, παρέχεται κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα αναγνώρισης ως πραγματική υπηρεσία των πέντε (5) ετών του άρθρου 23 ν. 4997/2022 (ΦΕΚ Α΄ 219) υπό τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν, πέραν της πρόβλεψης της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167).»

Επιπρόσθετα προτείνεται η τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 9 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (π.δ. 169/2007) ως εξής:

«Ο διπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο γίνεται μόνον εφόσον αυτοί συμπλήρωσαν πραγματική στρατιωτική υπηρεσία είκοσι πέντε (25) ετών. Η προϋπόθεση δεν ισχύει για όσους αποστρατεύτηκαν λόγω κατάληψης των ηλικιακών ορίων του άρθρου 39 του ΝΔ 445/1974 (ΦΕΚ Α΄ 160).»

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΠΟΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Με ποιο δικαίωμα ασχολείστυ για θέματα που αφορούν ΕΠΟΠΝ.Η ζήλια σας θας μας κάψει και εσείς νομίζετε πως μας βοηθάτε.Ποιος είναι αυτός Κύριοι της ΠΟΕΣ η οποίος συμβιβάζεται με τις απόψεις τους που θα μπορέσει να μείνει Υπξκος μέχρι τα 60 κάνοντας 4 ,5 υπηρεσίες τον μήνα γυρνώντας την Ελλάδα και με απαιτήσεις από τους Άξιους που κάθε μέρα μεγαλώνουν. Θα μας τρελάνετε ρε ...που υπηρετείτε;
    Και πείτε μας τι θα γίνει με εκείνους που θέλουν να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που θέλουν να μείνουν είναι οι βολεμενοι. Αμεταθετοι επειδή είναι τριτεκνοι, πολύτεκνοι και τζάμπα σπίτια. Αυτονων ο λόγος μετράει.

      Διαγραφή
    2. Όλα τα λέει ,αλά αστυνομίας. Τέλος πάντων,κάτι είναι κι αυτό. Μάλλον τόση είναι η προσοχή που δίνουν οι ηγεσίες (πολιτική κ' στρατιωτική) στο θεσμό....

      Διαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω πάντως πιο είναι το τόσο φοβερό κόλλημα στο να νομοθετήσουν για τους ΕΠΟΠ ενώ το έχουν κάνει για όλους τους άλλους θεσμούς.ειναι απλό,όποιος θέλει να φύγει λόγω ηλικίας να φεύγει και οι άλλοι να φτάνουν μέχρι ανθυπασπιστές.αφου όλοι πήραν βαθμούς δώσε έναν τουλάχιστον ακόμα και σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που νομίζεις ότι ζεις?? Εδώ είναι γιουνανιστάν..

      Διαγραφή
    2. Τίποτα από αυτά που λες δεν ισχύει. Δεν υπάρχει θεσμός που αν θέλεις φεύγεις λόγω ορίου ηλικίας ή αν θέλεις μένεις. Επίσης εκτός από τους ΕΠΥ κανείς άλλος δεν πήρε επιπλέον βαθμό.

      Διαγραφή
    3. Τα επυ ούτε στο καλύτερο τους όνειρο δε θα γινόταν υπολοχαγοί

      Διαγραφή
    4. Στην Ελλάδα είμαστε,όλα γίνονται με λίγη...προσπάθεια!!::)))

      Διαγραφή
  3. 60 χρονων; παρελαση αγηματα ορχο. Τι να πω. Μαλλον αυτοι που σκεφτονται αυτες τις προτασεις ειναι στον ελβετικο στρατο. Και το καλυτερο απο ολα παρελαση 60 χρονων μπροστα στην βουλη. Αφηστε μας να φυγουμε στα 50.. Οποιος θελει να παραμεινει. Οποιος θελει να φυγει. Τι πιο καλυτερο και δημοκρατικοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει αυτό. Απλά θα είναι μειωμένο το ποσό που θα παίρνεις.

      Διαγραφή
    2. Εγώ λέω όποιος θέλει να μένει, όποιος θέλει να φεύγει και όποιος θέλει να ξανάρχεται.

      Διαγραφή
    3. Εγώ λέω όποιος θέλει να φεύγει, όποιος θέλει να μένει και όποιος θέλει να ξανάρχεται.

      Διαγραφή
  4. Δν θέλουμε να παραμείνουμε,θέλουμε αποστρατεία .ποιοι είστε εσείς που θέλετε αλλαγή της νομοθεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε λεπτό παραπάνω...... μακριά από ένα τσαρδάκι που ευνοούνται οι απόστρατοι, οι μεγάλοι, κι όσοι κι όσες κουνιούνται ωραία, ευνοούνται αυτοί που πουλάνε τρέλα και δουλεύουν αυτοί που έχουν ήθος και επαγγελματισμό, επιβιώνουν αυτοί που έχουν μπάρμπα και χώνονται στα γραφεία και δεν χωράς να μπεις μέσα για να εξυπηρετηθείς, είναι καλά αυτοί που βγαίνουν μέσω μπάρμπα ελαφράς και περνάν ζωή και κότα. Εάν θέλουν όλοι αυτοί να μείνουν, καλώς, εγώ σας σιχαθηκα τόσα χρόνια, μου προκαλείτε αηδία, μπορείτε να μείνετε μέχρι τα 100 αν θέλετε να γλειφετε αυτούς που σας βολεύουν, μπορείτε να κουνιέστε όσο πιο καλλιτεχνικά μπορείτε στις άκρες σας μέχρι τα 150 χάρισμα σας, καλή συνέχεια, εμείς την θητεία μας την κάναμε...... τέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή για 600 άτομα κάθε χρόνο που θα φεύγουν θα πρέπει να εγκλωβίστουν όλοι οι ΕΠΟΠ; Θα προσληφθούν πολύ περισσότεροι έτσι κι αλλιώς! Στα 50 δρόμο γιατί δε παλεύεται υπαξιωματικός μια ζωή και ξέρετε ότι βαθμό να πάρουν μαθηματικά δε γίνεται! Οπότε αφήστε τον κόσμο να φύγει χωρίς πλέον μεταθέσεις ασκήσεις και τα λοιπά! Είστε τραγικοί με το να λέτε 20000 σε μια νύχτα για μόνο 600 άτομα το χρόνο. Η λύση είναι μία και θα γίνει πράξη το 2024 για να έρθει η λύτρωση των ΕΠΟΠ στα 50 θα δούνε επιτέλους τα σπίτια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή