Προσοχή κ. Υπουργέ ΜΗΝ τους ενοχλείτε...!

Αναγνώστης του ιστολογίου μας staratalogia.gr, μας πληροφόρησε τα παρακάτω:

Ο πρώην ΥΕΘΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διεκδίκησε το ρόλο του Αρχάγγελου της Κάθαρσης των Εξοπλιστικών προγραμμάτων, που υπογράφηκαν και υλοποιήθηκαν επί των προηγουμένων «αμαρτωλών» Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Για το λόγο αυτό συγκρότησε τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ). Κάποιους από τους Αξιωματικούς της ΜΕΕ, με βάση το Νόμο 4022/11, ο τότε ΥΕΘΑ, τους όρισε ως «Ειδικούς Επιστήμονες» και τους απέσπασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, για να συνδράμουν, με τις «Ειδικές Γνώσεις τους», το έργο της.

Με βάση τις προβλέψεις του Νόμου 4022/11 αυτοί έπρεπε να διαθέτουν Ειδικές Τεχνικές γνώσεις και έπρεπε να ολοκληρώσουν το έργο τους, το πολύ εντός έξι (6) μηνών από τον ορισμό τους.

Κατά τη διάρκεια όμως πρόσφατης δίκης εξοπλιστικού προγράμματος, διαπιστώθηκε ότι την εποχή του ορισμού των Ειδικών Επιστημόνων, υπήρχαν 65 Αξιωματικοί του Οικονομικού που διέθεταν Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών και 7 Αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει σε αντίστοιχες θέσεις Προμηθειών Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

Κανένας όμως από τους παραπάνω δεν ήταν ικανός για τον τότε ΥΕΘΑ, ως «Ειδικός Επιστήμονας». Αντίθετα ορίστηκαν σαν «Ειδικοί Επιστήμονες» Αξιωματικοί, που δεν είχαν καμιά γνώση και καμιά εμπειρία ως προς τα Εξοπλιστικά προγράμματα. Δηλαδή Αξιωματικοί που δεν είχαν τα απαιτούμενα, από το Νόμο, προσόντα. Γιατί άραγε;

Με αφορμή τις εκθέσεις αυτών των «Ειδικών Επιστημόνων» πολλά άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Μεταξύ αυτών και εκατοντάδες συνάδελφοι τους, που απλά εκείνη την εποχή έτυχε να ασχολούνται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και απλά έκαναν τη δουλειά τους.

Απόδειξη της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ αυτών που χρησιμοποιήθηκαν ως «Ειδικοί Επιστήμονες» είναι ότι για ΟΛΕΣ αυτές τις υποθέσεις υπήρξαν μέχρι σήμερα ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ποια είναι όμως σήμερα η ευθύνη του νυν ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου;

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, από το 2019, κατάλαβε τον ρόλο της ΜΕΕ και την κατήργησε δηλώνοντας ότι «η υπηρεσία είχε συσταθεί με μόνο στόχο να ασκεί διώξεις» και ότι «άλλο υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Άμυνας και άλλο Στρατιωτική Οικονομική Εισαγγελία που δημιούργησε ο κ. Καμμένος».

Κατάργησε λοιπόν ο κ. Παναγιωτόπουλος την ΜΕΕ, αλλά άφησε τους ανθρώπους της ΜΕΕ, να συνεχίζουν την δουλειά τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ακόμη και σήμερα αυτοί οι «Ειδικοί Επιστήμονες» συνεχίζουν το έργο τους. Συνεχίζουν να δημιουργούν κατηγορούμενους, απολαμβάνοντας της προστασίας του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου.

Αυτή η προστασία, κ. Υπουργέ, αποθρασύνει αυτούς τους «Ειδικούς Επιστήμονες» με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να δηλώσει πρόσφατα σε δίκη ότι: «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και μάλιστα ο κ. ΥΕΘΑ δεν τον τιμώρησε, παρά το γεγονός ότι εννέα (9) Αξιωματικοί του έκαναν αναφορά».

Επίσης το γέλιο προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο «Ειδικός Επιστήμονας» σε ερώτηση της Προέδρου της έδρας: «Πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν το 2006 τη σύμβαση, αφού πιο πριν δηλαδή μεταξύ 2001 και 2005 αυτοί οι άνθρωποι ήταν απόστρατοι»; Και ο «Ειδικός Επιστήμονας» απάντησε ότι: «κάτι θα μπορούσαν να κάνουν! Εξάλλου κάθε Τρίτη οι απόστρατοι έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στο ΓΕΣ και συνεπώς κάτι μπορούσαν να κάνουν». Αφήνω την απάντηση στην κρίση σας!

Αλήθεια κ. Υπουργέ, μπορείτε να μας πείτε:

Ποιος και σε ποιο στάδιο αξιολογεί τους Ειδικούς Επιστήμονες;

Ποιος είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί κάποιος Αξιωματικός να παραμείνει αποσπασμένος;

Για πόσο χρόνο, με βάση το Νόμο ορισμού τους, μπορούν να εργάζονται, για κάθε υπόθεση, οι «Ειδικοί Επιστήμονες»;

Επίσης φαίνεται κ. Υπουργέ ότι αυτοί οι «Ειδικοί Επιστήμονες» έχουν ειδικές τεχνικές γνώσεις και είναι παντογνώστες! Οι ίδιοι Αξιωματικοί ορίζονται ως «Ειδικοί Επιστήμονες» ανεξάρτητα αν η προς έλεγχο υπόθεση αφορά Αεροσκάφη, Ελικόπτερα, άρματα, πυραύλους, ασυρμάτους, και οτιδήποτε άλλο.

Το Μάιο 2021 σας υποβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η υπ’ αριθμ 6754 ερώτηση που αφορά τη ΜΕΕ και τους Ειδικούς Επιστήμονες. Στην ερώτηση αυτή απαντήσατε το Αύγουστο 2021. Για την ώρα, στέκομαι ΜΟΝΟ στην κατάληξη αυτής της απάντησης σας. Καταλήγοντας λέτε κ. Υπουργέ ότι: «… ενώ η αξιολόγηση της αποδοτικότητάς τους (δηλαδή των Ειδικών Επιστημόνων) γίνεται από τους εποπτεύοντες Εισαγγελείς».

Όποιος περνάει την πύλη της Μεσογείων γνωρίζει κ. Υπουργέ ότι ΠΟΤΕ κανένας Εισαγγελέας δεν μπορεί να αξιολογήσει έναν Αξιωματικό. Είδατε τους φακέλους αξιολόγησης αυτών των «Ειδικών Επιστημόνων» κ. Υπουργέ, πριν απαντήσετε στη Βουλή;

Γιατί τόσο μεγάλη ανακρίβεια κ. Υπουργέ; Ποιους θέλετε να προστατέψετε, τους «Ειδικούς Επιστήμονες», αυτόν που τους όρισε ή κάποιον άλλον;

Η προστασία σας κ. Υπουργέ είναι που τους κάνει να λένε ότι θέλουν. Να κατηγορούν ασύστολα συναδέλφους τους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συνάδελφοι τους.

Η προστασία σας κ. Υπουργέ είναι που τους κάνει να παραμένουν ακόμη στη θέση τους παρέχοντας ακόμη τις υπηρεσίες τους ως «Ειδικούς Επιστήμονες» ή αναβαθμίζοντας τους.

Η αναξιοκρατία κ. Υπουργέ φταίει για πολλά δεινά στον τόπο μας και είναι αυτή που πρόσφατα βύθισε όλη την Ελλάδα στο πένθος!

Πραγματικά κ Υπουργέ να τους χαίρεστε!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μα ακόμη ασχολείστε με τον πιο άχρηστο, τον πιο ανίκανο, τον πιο τίποτα και τον πιο ανύπαρκτο ΥΕΘΑ από υπάρξεως του υπουργείου; Ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις "σφαλιάρες" του αρχηγού και είναι ζαλισμενο το παιδί, αφήστε τον στην κοσμάρα του να κάνει προεκλογικά σουβλακοτσιμπούσια στο Παγγαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυπαρκτος ειναι. Ανικανοι δυστυχως περασαν αρκετοι αλλα πιο αχρηστος απο τον Καμμενο δεν εχει περασει απο το ΥΕΘΑ.

      Διαγραφή
  2. Ο Κυριος ΥΕΘΑ ,"Μη μου τους κυκλους ταραττε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή