Χαλκίδα: Αλλαγή στην Διοίκηση της Σχολής Πεζικού (ΦΩΤΟ)

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λύσανδρος Ξηρογιάννης παρέδωσε στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Τακόπουλο

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής Διοικήσεως στην αίθουσα Τιμών της Σχολής.

Ο απερχόμενος Διοικητής Αντιστράτηγος ε.α. Λύσανδρος Ξηρογιάννης παρέδωσε στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Τακόπουλο με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υποστρατήγου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ, καθώς και εκπροσώπων Στρατιωτικών και Πολιτικών φορέων της περιοχής μας.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τους Βαρυτιμίδη Μιχαήλ, πρόεδρο, Δεσίπρη Γεώργιο, αντιπρόεδρο, Μητράκη Κωνσταντίνο, γραμματέα και Βαρυτιμίδη Αναστάσιο, μέλος του Δ.Σ..

Ο Σύνδεσμος πρόσφερε μια γκραβούρα της Χαλκίδας στον απερχόμενο Διοικητή Αντιστράτηγο ε.α. Λύσανδρο Ξηρογιάννη ως ελάχιστο δείγμα της άριστης και αγαστής συνεργασίας, που είχαν.

Κλικ για μεγέθυνση:

Παράλληλα, ευχήθηκε στον παραλαμβάνοντα Διοικητή Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Τακόπουλο υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.

ΠΗΓΗ: eviathema.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Σουπερ τέλεια!!!
    Μπορεί να σας φαίνονται λίγα τα 2 € την ώρα της υπερωρίας σας, αλλά θα φτιαχτούν όλες οι... μπασκέτες και τα δοκάρια τερμάτων της ΣΠΖ!!!
    Άξιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι κοσμικοί, χωρίς τις ευλογίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, δεν υπήρχε περίπτωση να "στεριώσει" ο νέος σχολάρχης των πεζικαρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε, κύριε; Φυσικά και απαιτείται η ευλογία του τοπικού δεσπότη για να επιτύχει στο έργο του ο κάθε διοικητής! Δεν αρκεί να είναι εργατικός, δίκαιος, οξυδερκής - πρέπει να είναι και πιστός στις επιταγές της εκκλησίας. Δηλαδή, αν τον πάρει τηλέφωνο ο Μητροπολίτης και του πει "Κε διοικητά, ο στρτης Πιστόπουλος είναι τέκνον ευλαβούς οικογενείας της ενορίας μας και διακονεί κάθε Κυριακή στη λειτουργία του ναού της Κάτω Καλλιθέας ως ιεροψάλτης. Δεν πιστεύω να τον χρειάζεστε τα Σαββατοκύριακα για τα ποταπά καθήκοντα σκοπού, θαλαμοφύλακα, μαγειρίων κλπ - θα τον βγάζετε εξοδούχο, έτσι; Μην φτάσουν στο ΓΕΣ τίποτα φήμες ότι δεν συνεργάζεστε με τους τοπικούς άρχοντες και περιφρονείτε την εκκλησία", πρέπει να απαντήσει "Σεβασμιώτατε, τιμή μου να επιτρέψω σε ένα εκλεκτό μέλος του ποιμνίου σας να συνεχίζει να ζει εν Χριστώ! Θα βρω άλλα κορό.... ε,,,, στρτες να βάλω σκοπιά. Την ευχή σας...". BTW, ας τους πει κάποιος εκεί στο eviathema ότι ο υποστράτηγος είναι ακόμα εν ενεργεία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα ακόμα και αν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η αποστρατεία του. Εν αποστρατεία, δεν μπορεί να είναι διοικητής και, άρα, ούτε να παραδώσει την διοίκηση.

      Διαγραφή
  3. Εσείς που κοροϊδεύετε τον νέο διοικητή της σχολής, να ξέρετε ένα πράγμα.
    Ότι όταν βάζει κάτι στο μυαλό του, το πραγματοποιεί.
    Ρωτήστε και αυτούς στη Λήμνο, από όπου μας ήρθε ο στρατηγός.
    Την παρέδωσε διαμάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή