Κοινή Ανακοίνωση ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ για Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας της ΕΑΑΣ – Τι αναφέρει

Κοινή Ανακοίνωση ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ για Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας της ΕΑΑΣ – Τι αναφέρει

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ (13 Μαρτίου 2023)

ΘΕΜΑ: Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας ΕΑΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε όπως και εμείς πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 22 Μαρτίου 2023 έξω από το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΝ & ΕΑΑΑ), δηλώνουν ότι δεν μετέχουν της διαμαρτυρίας, διότι:

Η απόφαση αυτή είναι καθαρά πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ, παρακάμπτοντας το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα αναγραφόμενα αιτήματα στην προκήρυξη του συλλαλητηρίου είναι άκρως διχαστικά, στρέφονται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά των συμφερόντων των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου κατά βάση έχουν σχέση με την λειτουργία και το νομοθετικό πλαίσιο των Μετοχικών μας ταμείων, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης.

ΔΕΝ επιθυμούμε να εμπλακούμε σε ένα αντισυναδελφικό παιχνίδι. Η ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ, καλό θα ήταν να επιλύσουν πρώτα τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα, που οι ίδιοι με την διαχείριση τους δημιούργησαν στο Μετοχικό τους Ταμείο και στην συνέχεια να συζητήσουμε μέσω του Συντονιστικού Συμβουλίου, όποια άλλα κοινά θέματα μας απασχολούν, με διαδικασίες που θα σέβονται θεσμούς και συναδέλφους.

Για τα ΔΣ

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
Ανχος εα Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ
Απτχος (Ι) εα Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Και πολύ ευγενικά τα λέτε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο που ό καθένας πρόεδρος (ΕΑΑΣ) κάνει ότι νομίζει αυτός, και τελικά ήμαστε μόνοι; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση για να υπάρχει και πίεση στην κυβέρνηση. Τελικά θα πάμε για καφέ στην Αθήνα και μια από τά ίδια. Πόσο πίσω είμαστε οι τού στρατού ξηράς;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα, οι ίδιοι με την διαχείριση τους δημιούργησαν στο Μετοχικό τους Ταμείο και να τα λυσουν μονοι τους οχι να στρεφονται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ εναντιον ΘΕΣΜΩΝ και συναδελφων τους.ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ την στιγμη που σε συναδελφους ΠΝ-ΠΑ τους ειχαν περικοπει κατα 60%ξεχωρα τα ΔΑΝΕΙΑ που ελαβαν απο κρατικη επιχορηγηση οταν τα ΜΤΝ-ΜΤΑ δεν απασχολησαν κανεναν.ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ...ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και να σκεφτουμε οτι αυτα τα ατομα του ΜΤΣ υπηρξαν Δικοικητες μοναδων.ΑΙΣΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με ποια εξουσιοδοτηση κυριοι της ΕΑΑΣ στρεφονται κατα συναδελφων της ΠΑ και του ΠΝ;Μας ρωτησατε ενας;Ουτε ενας εα του ΣΞ να μη συμμετεχει στα καραγκιοζιλικια της ΕΑΑΣ που διχαζουν και μας φερνουν σε αντιθεση με τους συναδελφους μας Μια χουντοπαρεα που αποτελει το ΔΣ της ΕΑΑΣ δεν την αφηνουμε να μας διχαζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή