«Ψυχρολουσία» στους ΕΜΘ με Μισθολογικό Κλιμάκιο και χορήγηση αναδρομικότητας–Αγνοείται ο βαθμός του Υπολοχαγού

Η ΠΟΕΣ απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ σχετικά με το Μισθολογικό Κλιμάκιο Αξιωματικών ΕΜΘ:

Ειδικότερα:

Κύριοί Υπουργοί.

Τελικώς αποδεικνύεται πως όσο κι αν σας μεταφέρουμε το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στις ΕΔ για πλήθος λόγων, ιδίως όμως για την αντιμετώπιση των στελεχών σε οικονομικό επίπεδο, διαφαίνεται ότι η πολιτική ατζέντα των περικοπών μέριμνας θα πάει ως το τέλος συμφώνως προγράμματος.

Πριν ακόμα προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» για την ΚΥΑ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών και με νωπές τις μνήμες της ΚΥΑ της αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας, της ΚΥΑ των περικοπών στο ΒΟΕΑ του ΣΞ, του απαράδεκτου αποκλεισμού των στελεχών από την οικονομική ενίσχυση των 600 € κλπ, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των μειώσεων επιβράβευσης το περιβόητο μισθολογικό κλιμάκιο για τους Αξιωματικούς ΕΜΘ που βρισκόταν σε εκκρεμότητα επί σχεδόν τέσσερα (4) έτη.

Τελικώς επήλθε ψυχρολουσία, αλλά με μια ακόμα σημαντική καινοτομία που είχαμε θίξει αρχικά με το (β) σχετικό έγγραφό μας όντες βέβαιοι για τη συνέχεια: κυβέρνηση που νομοθέτησε έναν ακόμα διοικητικό βαθμό, φέρνει για την επίλυση της οικονομικής εκκρεμότητας λύση με βάση το θεσμικό πλαίσιο πριν τη δική της νομοθέτηση. Είναι πραγματικά απίστευτο και αδιανόητο!

Απίστευτο και αδιανόητο διότι φέρνετε ρύθμιση για το μισθολογικό κλιμάκιο μέχρι το διοικητικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων), έχοντας νομοθετήσει μόλις πριν δύο (2) μήνες το διοικητικό βαθμό του Υπολοχαγού και (αντιστοίχων). Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αδιαφορίας για τους στρατιωτικούς, των οποίων τις εκκρεμότητες επιλέγετε να επιλύσετε αποσπασματικά, μετακυλίοντας το ίδιο πρόβλημα σε μελλοντικές Διοικήσεις.

Την ίδια στιγμή που καλλιεργήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες των συναδελφισσών και των συναδέλφων ΕΜΘ μια τεράστια σπέκουλα επί της οποίας κάποιοι έταζαν τον ουρανό με τ’ άστρα (ακόμα και την υπερσκέλιση αρχαιότερων ομοιοβάθμων με ίδια έτη υπηρεσίας διά της αυθαίρετης δημιουργίας εικονικών μισθολογικών κλιμακίων), η ψυχρολουσία αυτή έρχεται ως το πλέον εφιαλτικό σενάριο που επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους για τους οποίους η ΠΟΕΣ αντιδράει διαρκώς οργισμένα και με αγανάκτηση. Δεν έχετε μόνο για τους στρατιωτικούς, όχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή δεν θέλετε να δώσετε. Μετά και από αυτή τη εισηγούμενη ρύθμιση θεωρούμε ότι πρέπει να πείστηκαν και οι πλέον δύσπιστοι.

Κύριοι Υπουργοί.

Η μη συμπερίληψη του βαθμού του Υπολοχαγού στην τροπολογία που εισάγεται με το (δ) σχετικό νομοσχέδιο επί του άρθρου 127 του (α) σχετικού, δεν ήταν τυχαία, ούτε διέφυγε της προσοχής. Είμαστε βέβαιοι ότι ήταν απολύτως σκόπιμη και έγινε στο πλαίσιο της διαχείρισης διαθεσίμων πόρων και μετακύλισης των εκκρεμοτήτων και των ευθυνών. Μια τέτοια τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΠΟΕΣ και δεν πρόκειται να την αφήσουμε αναπάντητη.

Κατόπιν των ανωτέρω απαιτούμε:

• την άμεση διόρθωση του άρθρου 91 με τη συμπερίληψη του βαθμού του Υπολοχαγού (και αντιστοίχων) στα ανάλογα έτη υπηρεσίας και τα αναλογούντα μισθολογικά κλιμάκια, σύμφωνα με τις ισχύουσες μελέτες και τίποτα λιγότερο.

• τη χορήγηση αναδρομικότητας από το 2019 και όχι μόνο από 1/1/2022. Πρόκειται για δεδουλευμένα τα οποία δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τα υφαρπάξετε.

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΠΟΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου

42 Σχόλια

  1. Έρχονται οι εκλογές,θα πέσει πολύ μαύρο εκεί στην κυβέρνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το κατάλαβα...οι παλιές εθελόντριες πάνε στη β κατηγορία. .και οι υπόλοιποι εμθ μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού....ο τελευταίος χρόνος που έλεγαν ότι θα είσαι υπλγος και μετά αποστρατευταιος λγος δεν ανήκει σε καμία κατηγορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξαντλήσεις τα χρονικά όρια του βαθμού σου (8 ανά βαθμό), τότε μπορείς να γίνεις και στρατηγός.Στρατηγός ΕΜΘ

      Διαγραφή
  3. ΕΜΘ στο Β Κλιμάκιο. Η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο οι αξιωματικοι προερχομενοι απο ΑΣΣΥ δεν μεταπηδουν στο Αλφα μισθολογικο κλιμακιο αλλο τοσο δεν γινεται αυτο που προτεινεις ως λυση για τους ΕΜΘ επειδη ετσι αδικουνται οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ.-

      Διαγραφή
    2. Όλοι στην Α λοιπόν

      Διαγραφή
  4. Δεξιός ΕΜΘ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙΡΟ. Τα αεροπλάνα και τα καράβια σας να τα εξυπηρετούν οι παραγωγικές σχολές οι καλοπληρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μισθολογικά κλιμάκια.....Η ΝΤΡΟΠΗ του Στρατεύματος...Καταργήθηκε η αξία του στρατιωτικού βαθμού που είναι ο πυρήνας αυτού. Εκείνοι που ζήλεψαν τη δόξα των δημοσίων υπαλλήλων κι έφτιαξαν αυτό το έκτρωμα με τα μισθολογικα κλιμάκια υποβαθμιζοντας το βαθμό και το προσωπικό σε Β και Γ κατηγορίας, ας τα λουστουν τώρα. Αλλά τι φταίει ο κόσμος που ενω εκτελει καθήκοντα του βαθμού του ανεξαρτητως προελευσης, πληρώνεται λιγότερα απο ομοιοβαθμο του άνωτερης κατηγοριας, το οποίο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και κυρίως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Να καταργηθούν τα επονειδιστα κλιμακια και κατηγορίες ΆΜΕΣΑ και να επανέλθουν οι αποδοχές στον φέροντα βαθμό.....Δικάστηκε το προσωπικό κι αυτό είναι επικίνδυνο. Πατρικιοι και πληβειοι. Και μην βιαστεί κάποιος να με κατηγορήσει...Κατηγοριας Α είμαι, αλλά και δίκαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστός.Αυτα τα έκανε η ΠΟΕΣ με τον Καμμένο.Οπως και τους ΕΟΘ.Τα καραγκιοζιλικια.

      Διαγραφή
    2. Μην ανησυχείς. Κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν είσαι Α

      Διαγραφή
  6. Οι ΕΜΘ τι δουλειά έχουν να γίνουν αξιωματικοί (διοικητικά - μισθολογικά) ; Το πολύ ανθυπασπιστές και στα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε τώρα να εμφανιστούν πολλοί σκ@@@@@ ψυχοι από άλλες προελεύσεις για να πανηγυρίσουν.Γιατι τώρα ο καθένας πανηγυρίζει και χαίρεται με τη δυστυχία του άλλου.Θα πάνε για τσίπουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η νοοτροπία του "Όλα για παρτη " μου των διαφόρων βολεμένων...Είναι η αντίστοιχη νοοτροπία με αυτή που οδήγησε και στην τραγωδία των Τεμπών. Όλα για πάρτη μου κι ας ψοφησουν οι αλλοι...κι ας είμαι αχρηστος

      Διαγραφή
    2. Άχρηστος είσαι εσύ ρε,μη σου πω καμιά μεγαλύτερη κουβέντα βραδιάτικα.Που θα υπονοησεις τους ΕΜΘ άχρηστους.Σας έχουμε δει τόσα χρόνια εσάς τους παραγωγικούς το πόσο χρήσιμοι ήσασταν.Δεν ήσασταν ικανοί να μοιράσετε δύο γαϊδούρια άχυρο.

      Διαγραφή
    3. 12:46:00 π.μ. Γιατί τα επυ είναι κάτι άλλο απ'αυτό που είπες?? Ήταν που ήταν στη κοσμαρα τους,με την ασυλία των διοικητών-οχι τη δική τους απόδοση και εργατικότητα,και τώρα έχουν ξεσαλώσει. Η προοπτική της χορήγησης παραπάνω βαθμών πέραν απ'αυτό που υπήρχε στη προκήρυξη τους,τους χάλασε ως στελέχη,και μαζί μ'αυτό την αποδοτικότητα τους.

      Διαγραφή
  8. Σύμφωνα με το Ν 4472/2017 δημιουργήθηκε για να πληρώνονται με το βαθμό που φέρουν.Αρα το Άρθρο 91 είναι παράνομο, τόσο απλά. Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει νομικούς συμβούλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό. Με τον βαθμό που φέρουν ΌΛΟΙ προσαυξημένο με επίδομα χρόνου υπηρεσίας, οικογενειακό επίδομα και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Επιπλέον επίδομα υψηλής ευθύνης για διοικητές, κυβερνητες, κλπ. Οπως ηταν παλια. Τι κλιμάκια και αηδίες είναι αυτά...Τους μόνους που βολεύει είναι οι κηφήνες των γραφείων για να παίρνουν τα ίδια και περισσότερα από τους πολλούς που τρέχουν στις μονάδες εκστρατείας και στα πλοία. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρασμένοι. Να επανέλθει το μισθολόγιο που ίσχυε πριν το 2017 για να αρθούν οι αδικίες και να ηρεμήσει ο κοσμος απ το μπάχαλο.

      Διαγραφή
  9. 5 χρόνια οι Εθελοντές και Εθελόντριες πως πληρώνονταν ;
    Εφόσον δεν είχαν υπαχθεί στον Νόμο πως υπολογίστηκαν:
    - μισθός
    - σύνταξη
    - ΒοΕΑ
    - Εφάπαξ
    Και τώρα, νομίμως και... στην Β !!!
    Εσείς εκεί οι ΕΜΘ στις ενώσεις, τι κοιτάτε 5 χρόνια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κοιτανε και αυτοι?Καβατζωμενοι μεσα στα γραφεια ηταν...

      Διαγραφή
  10. Ο καθείς εξ ου ετάχθη, μην μπερδεύουμε την ίρα με το σιτάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι εμθ καλα μαθατε. Μπηκατε με ενα τενεκε. Θελατε να γινεται αξκοι χωρις προσοντα γίνατε. Θελατε λεφτα παραπανω σας τα δινουν και παλι παραπανο.
    Δεν γίνεται χωρις σχολη να παιρνεται πιο πολλά απο εναν απο σμυ. Δεν ειστε το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν ΜΕΘ που αξίζουν πολύ περισσότερα από πολλούς της ΣΜΥ που βολεύονται στα γραφεία από Επιλοχίας. Μάλλον μπήκες στο στρατό για τον μισθουλακο και το βόλεμα πίσω από ένα χαρτί. Δεν έχεις καταλάβει καν τι σημαίνει Στρατός και για ποιό λόγο υπάρχει. Πάντως όχι για το βόλεμα το δικό σου. Στα πεδία των μαχών υπαξιωματικοί έγιναν Στρατηγοί επ ανδραγαθια αποκτώντας από τη μεγάλη Σχολή του Πολέμου όπως ο Πλαστήρας, ο Φράγκου, ο Ζέρβας κ Α. Γιατί είχαν ηγετικά προσόντα κι όχι χαρτιά από σχολές με βαθμό 12 και 13 Γιατί ήταν στρατιώτες πάνω απ όλα. Πολύ ακαδημαϊκό το κάνατε. Σιγά την επιστήμη

      Διαγραφή
    2. Με ενα ¨τενεκε¨οπως λες μπηκαν και στη ΣΜΥ ανθρωποι χωρις πανελληνιες που ουτε την πρωτη Λυκειου εχουν βγαλει.Αυτοι πως εγιναν Αξκοι;

      Διαγραφή
    3. 8:48:00 μ.μ. και 8:10:00 π.μ.ας έμπαιναν στη ΣΜΥ αντί για εθελοντές, τότε. Οι σχολές γι'αυτό υπάρχουν,για να δίνουν την παραπάνω μόρφωση που δεν την αποκτά κάποιος από μόνος του.Και όσο για το "αξίζουν",τη στιγμή αυτή οι καινούριοι,oι εποπ, κάνουν πολύ περισσότερα απ'ότι οι επυ εμθ.

      Διαγραφή
  12. Βέβαια όλα για τους ΕΜΘ. Για τους Αξκους εξ υπξκων παραγωγικών σχολών που υπόκεινται από τις μεγαλύτερες αδικίες κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρες άδεια να μιλήσεις;;;Σου αφαιρώ τον λόγο, εάν δε μπορείς έλα στο 1ο να σε παραιτήσβ

      Διαγραφή
  13. Η μόνη και πιο σωστη λύση, στο μισθολογικό των ΕΔ, είναι η αποσύνδεση των ΜΚ με το βαθμολογικό, όπως υφίσταται και στο ενιαίο μισθολόγιο. Αμοιβή των πάντων με βάση επιπέδου μορφώσεως, χρόνων υπηρεσιας και οικογενειακής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμοιβή των ΠΆΝΤΩΝ με βάση τον φέροντα ΒΑΘΜΟ, τα χρόνια υπηρεσίας, την ειδικότητα και την όποια θέση ευθύνης. Ο Στρατιωτικός βαθμός προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων, εμπειρίας, υποχρεώσεων και υπηρεσιακών δικαιωμάτων. Τι σχέση έχει η ακαδημαϊκή μόρφωση στο στρατό και στην εκτέλεση των καθηκόντων;;; Έτσι όπως το πάμε, οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ, της ΣΑΝ, ακόμα και οι παπάδες που μπήκαν με διαγωνισμό, θα ζητάνε άλλο κλιμάκιο, επιστημονικό, και υψηλότερες αμοιβές απ τους υπόλοιπους ομοιοβαθμους. Τα κλιμάκια και οι κατηγορίες Α, Β κλπ, έχουν δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα, ηθικό και νομικό, διχαζοντας χωρίς λόγο τα στελέχη. Είναι απαράδεκτο αυτό και δεν ίσχυε πουθενά στον κόσμο. Σε όλους τους δυτικούς στρατούς, ο μισθός αντιστοιχεί στον διοικητικό βαθμό, στα χρόνια υπηρεσίας και στα καθήκοντα. Στην Ελλάδα των κομπλεξικων, πρωτοτυπουμε πάντα ΑΡΝΗΤΙΚΆ

      Διαγραφή
    2. 11:10:00 μ.μ. το 80% των στελεχών έχει θέσεις ευθύνης και δε μιλάμε για τα στελέχη προ του 2002.

      Διαγραφή
  14. Δε θέλουμε τρίτο αστέρι ε.α ούτε καν δεύτερο ε.ε το όνειρο μου είναι να παραμείνω κ να αποστρατευτώ Σερίφης one medal Star ⭐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσοι χαμηλοβαθμοι γινονται αξιωματικοι πρεπει να υπαγονται στην πρωτη μισθολογικη κατηγορια διοτι αυτο συμβαινει στον υπολοιπο δημοσιο τομεα που απο χαμηλομισθος αχθοφορος μπορεις στην πορεια να γινεις και υψηλομισθος σταθμαρχης.Κοινη λογικη βεβαια που ομως στον στρατο σταματαει η λογικη λογω εργασιακης σκλαβιας νομαδικου βιου και θεσμοθετημενης απληρωτης εργασιας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον στρατό υπάρχουν οι βαθμοί ανθρωπε μου.....τι δεν καταλαβαίνεις δημοσιε υπαλληλε;;;;; Αν δεν αξίζει κάποιος ας μην προαχθεί.... Αλλά εφόσον η υπηρεσία τον θεωρεί ικανό (καλώς ή κακώς), νά φέρει έναν συγκεκριμένο βαθμό, ΔΕΝ είναι σύννομο να τον διαχωρίζει μισθολογικά από ομοιοβαθμους του...Στο δημόσιο που απ' ότι φαίνεται λατρεύεις , ποιός αλήθεια θα διανοειτο να διαχωρίσει μισθολογικά έναν Τμηματάρχη Α' ας πιούμε που είναι ΤΕ, με 30 χρόνια υπηρεσίας από έναν ομοιοβαθμο του Τμηματάρχη ΠΕ, με 15 χρόνια υπηρεσίας;;;;; Αλλά τοσο καταλαβαινεις, τέτοια λες, εσύ και πολλοί εδώ μέσα. Πολλοί λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι τα κλιμάκια και οι διαβαθμίσεις, πράγματα αντίθετα με τη στρατιωτική δεοντολογία, που το επδιωξαν και το επέβαλαν κάποιοι καρεκλοκενταυροι

      Διαγραφή
    2. Είμαι εποπ επιλοχίας. Σε ποια κλίμακα πρέπει να είμαι συνάδελφε μου??

      Διαγραφή
  16. Τα χρήματα σύμφωνα με το βαθμό .τα καθήκοντα αποτελούν από τον βαθμό.α β γ και λοιπές βλακείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το σωστό είναι η βασική αμοιβή να είναι συνδεδεμένη με το βαθμό και με τίποτα άλλο. Είσαι ανθυπολοχαγός; Ως ανθυπολοχαγός θα πληρώνεσαι, ασχέτως προέλευσης. Αν έχεις και θέση ευθύνης (διοικητής λόχου ή υπομονάδας), να παίρνεις και το αντίστοιχο επίδομα. Όμως τι πρέπει να γίνει αν είσαι ανθυπολοχαγός και αποφεύγεις τα καθήκοντα του βαθμού σου, είτε βάζοντας βύσμα είτε γιατί δεν τα ξέρεις είτε κάνοντάς τα επίτηδες μαντάρα για να μην σε ξαναενοχλήσουν, αφού ό,τι και να κάνεις με τον ίδιο βαθμό θα αποστρατευτείς; Οι προερχόμενοι από ΑΣΕΙ ομοιόβαθμοί σου, που έχουν και τις γνώσεις και την όρεξη και το κίνητρο να αποδώσουν και επωμίζονται τα βάρη, πώς πρέπει να αντιδράσουν; Να σε βλέπουν να κάάάάθεσαι και να πληρώνεσαι, ενώ στους ίδιους τους βγάζουν το λάδι; Μην μη πείτε "υπάρχει ΕΠΟΠ που κρατά μόνος του την ταδε επιστασία" ή "ξέρω ΑΣΣΥ που έχει καθηκοντα επιτελούς και τα καταφέρνει πολύ καλά", γιατί θα σας δώσω 10πλάσια παραδείγματα τέτοιων στελεχών που από όταν έγιναν αξιωματικοί, δεν αξίζουν ούτε το ένα δέκατο από τον μισθό τους. Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί είναι έξυπνοι, ικανοποίησαν και τις δύο πλευρές: έκαναν μεν αξιωματικούς τους βαριεστημένους για να ικανοποιήσουν την φιλοδοξία τους και μην ξανακάνουν σκοπιές και υπάξ αλλαγής αλλά δεν τους έδωσαν τον ίδιο μισθό για να μην γκρινιάζουν οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ. Θέλετε πλήρη εξομοίωση; Αυτό προϋποθέτει πραγματική αξιολόγηση, ώστε οι ανεπαρκείς και τεμπέληδες να πηγαίνουν σπίτι τους και μόνο όσοι προσφέρουν να φτάνουν στον καταληκτικό βαθμό. Ούτε όλοι 100 γιατί "που να μπλέξεις με το γλείψιμο του καθενός τώρα", ούτε πτυχία θεολογίας από το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Ξέρεις αυτά που πρέπει να ξέρεις για τον βαθμό και την ειδικότητά σου; Αποδίδεις με προθυμία σε αυτά που σου ζητούν; Πληροίς τα σωματικά κριτήρια και έχεις την απαιτούμενη φυσική κατάσταση; Μένεις και αμοίβεσαι σύμφωνα με τον βαθμό σου. Αλλιώς, σπίτι σου, για να μην κινδυνεύσουν και οι συμπολεμιστές σου από την ανεπάρκειά σου. Απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή