Άρθρο 91 Νέου νόμου ΥΠΟΙΚ: Η επισφράγιση της αδικίας για τους Αξιωματικούς ΕΜΘ

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Καλημέρα σας...

Μέσω της ιστοσελίδας σας, επιτρέψετε μου να εκφράσω της μέγιστη απογοήτευση μου, ως Έλληνας Αξιωματικός προερχόμενος από τον θεσμό των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)...

Μέσω της Αιτιολογικής Έκθεσης του υπόψη Νομοσχεδίου, σας εξηγώ παραθέτοντας αυτούσιες τις επίμαχες παραγράφους, το γιατί...

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας»

Ποιο ζήτημα αντιμετωπίζει η αξιολογούμενη ρύθμιση;

Άρθρο 91: Με την αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται η αντιμετώπιση μισθολογικών ζητημάτων που αφορούν στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Γιατί αποτελεί πρόβλημα;

Άρθρο 91: Οι μονιμοποιηθέντες εθελοντές και οι μονιμοποιηθείσες εθελόντριες του ν.δ. 445/1974 (Α΄ 160) και του ν. 705/1977 (Α΄ 279), καθώς και οι προερχόμενοι από Ανθυπασπιστές που έχουν μεταταγεί στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3883/2010 (Α΄ 167), δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία μισθολογικής κατάταξης του άρθρου 124 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74), αν και αντιμετωπίζονται μισθολογικά ως ανήκοντες στην Κατηγορία Β΄.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στους Εθελοντές Μακράς Θητείας υφίσταται αναντιστοιχία μεταξύ της βαθμολογικής τους εξέλιξης και της μισθολογικής τους κατάταξης.

Ποιους φορείς ή πληθυσμιακές ομάδες αφορά;

Άρθρο 91: Το άρθρο 95 αφορά στους μονιμοποιηθέντες εθελοντές και εθελόντριες του ν.δ. 445/1974 και του ν. 705/1977, στους προερχόμενους από Ανθυπασπιστές που έχουν μεταταγεί στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3883/2010, στους Εθελοντές Μακράς Θητείας...

Ποιοι είναι οι στόχοι της αξιολογούμενης ρύθμισης;

Άρθρο 91: Η βελτίωση της μισθολογικής κατάστασης των Εθελοντών Μακράς Θητείας...

i) βραχυπρόθεσμοι:

Άρθρο 91: Η βελτίωση της μισθολογικής κατάστασης των Εθελοντών Μακράς Θητείας και των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

ii) μακροπρόθεσμοι:

Άρθρο 91: Η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των Εθελοντών Μακράς Θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις...

Προσέξτε λοιπόν τα παρακάτω:

α. Πως επιλύουν το μισθολογικό πρόβλημα των ΕΜΘ, εφόσον θα φύγω ΛΟΧΑΓΟΣ με αποδοχές ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ, δηλαδή 2 διοικητικών βαθμών κάτω;

Ποια η διαφορά με την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, εκ της οποίας συνάδελφοι είναι ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ ε.α με αποδοχές Ανθυπασπιτή, πάλι 2 βαθμούς κάτω;

β. Σε ποιους άλλους Αξιωματικούς μη Παραγωγικής Σχολής πλην των ΕΜΘ, θα συμβεί το ίδιο;;;

γ. Γιατί ξεχωρίζουν τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ του ΝΔ 445/74 - Ν.705/77 ως ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ, από εμάς;

Εμείς ΔΕΝ είμαστε ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ;

Τα ΦΕΚ μονιμοποίησης του 2011 για τον θεσμό μας, είναι ΑΚΥΡΑ;

ΔΕΝ υπήρξαμε ΠΟΤΕ μονιμοποιούμενοι...

Δεν θα έπρεπε να έχουμε Δελτίο Στρατιωτικής Ταυτότητας ΜΟΝΙΜΟΥ...

ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουμε κρατήσεις ως ΜΟΝΙΜΟΙ, οπότε μας οφείλετε χρήματα!!!

δ. Οι λοιποί εξ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, αντιμετωπίζονται (από την 1/1/17 ως σήμερα), ως ανήκοντες στην Β κατηγορία!!!

Έχουμε μια ολόκληρη πενταετία, όπου ενώ όλο το ένστολο προσωπικό έχει τοποθετηθεί σε μισθολογικές κατηγορίες, βάσει νόμου, ορισμένοι αμείβονται ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ( ;;; ), ως απόφοιτοι Παραγωγικής Σχολής!!!

Παραδόξως, αυτό ΚΑΝΕΝΑΝ υπηρεσιακό παράγοντα είτε της Πολιτικής είτε της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εδώ και 5 χρόνια, ΔΕΝ απασχόλησε...

Και τώρα, αυτό παίρνει και αυτό που του έλειπε... την βούλα του νόμου...

ΜΟΝΙΜΟΙ εξ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ λοιπόν, σε δυο κατηγορίες, Β και Γ...

Ξεχάσατε του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ όμως...

Για όλα τα παραπάνω, σας εκφράζω την πλήρη απογοήτευση μου...

Τα υπόλοιπα, κατά την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος, αλλά και επί της έδρας των Ελληνικών Δικαστηρίων...

Ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Το άρθρο 91 (με το οποίο θεσπίζονται νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για ΕΜΘ και ΟΒΑ) του νέου νόμου «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας», ψηφίσθηκε χθες 23-3-2023 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Επίσης οι μηνιαίοι Βασικοί Μισθών όλων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ διαμορφώνονται ως εξής:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

68 Σχόλια

  1. Ρε μην ασχολείσαι,τόσο όσο.....το έχουν πάρει το μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αρχή είναι οι ΕΠΥ,όχι ΕΜΘ. Και μετά, είναι το ότι οι ίδιοι οι ΕΜΘ λέγανε και βροντοφωνάσανε 'καντε μας,δεν κοστίζει '. Τελικά,τι γίνεται?? Άλλαξαν γνώμη τα αγαπητά ΕΜΘ και ζητάνε πράγματα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ζητα εσύ που βαράς μύγες

      Διαγραφή
    2. 10:52:00 μ.μ.απ' ότι φαίνεται,η μαγκιά ξεχειλίζει απ'τα μπατζακια αγαπητέ συνάδελφε

      Διαγραφή
    3. Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 11:30:00 μ.μ. δε θεωρώ ότι είμαστε συνάδελφοι, κ κακώς νομίζεις, η ειρωνία δεν είναι συναδελφική "τα επυ" αφορούν ανθρώπους, όσο για το τι δικαιούντε κ τι όχι είσαι αναρμόδιος κ ουδόλως μας ενδιαφέρει η ειρωνική κ απαξιωτική γνώμη σου.Καλη λευτεριά

      Διαγραφή
    4. Τσιμπήσαμε αύξηση 70€ πληρωτέο τον μήνα οι προερχόμενοι από ΕΜΘ . Σε σχέση με τα σμυ που δεν πήραν φράγκο , μια χαρά. Αναγνωρίστηκε το έργο μας. Επίσης για κοιτάξτε όλοι οι ΕΜΘ ότι ανέβηκε 3500€ το εφάπαξ μας και η σύνταξη αντί να κατέβει όπως στα σμυ λόγω των πρόσθετων κρατήσεων στους συνταξιούχους, (βοεα, ΝΙΜΤΣ κλπ) εμάς απορροφήθηκε από την αύξηση. Τέλος, να προσθέσω ότι λόγω του υπλγού πλέον, τον οποίο τον φοράμε, θα αυξηθεί περαιτέρω από 1/1/2024 λόγω του νέου μισθολογίου.

      Διαγραφή
    5. 9:29:00
      Η αρχή είμαστε οι ΟΠΥ...
      Ούτε αυτό δεν ξέρεις....

      Διαγραφή
  3. Στην κάλπη κύριοι, εκεί είναι η ώρα της κρίσεως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ όταν πάω στην κάλπη θα ρίξω "ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΜΘ? (ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ) και όχι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που μας λέγατε συνέχεια ΑΣΧΕΤΟΙ! ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ!!! ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάμε για ανθρώπους 50+χρόνων που το Ελληνικό κρατος τους κοροϊδεύει με το πιο επαίσχυντο τρόπο .😡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ...ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεσμός οι ΕΜΘ; Όχι, φίλε μου. Θεσμός είναι οι παραγωγικές σχολές των ΕΔ. Οι υπόλοιποι εθελοντές, ΕΠΥ, ΟΠΥ, ΕΠΟΠ κλπ είναι ρουσφετολογικές προσλήψεις που αλλάζουν όνομα αλλά όχι ουσία: προσλαμβάνουμε ως αργόμισθυους με αδιαφανείς διαδικασίες τα δικά μας παιδιά που δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά, με αντάλλαγμα ψηφαλάκια τώρα και μετά, αφού τους αφήνουμε τεχνηέντως μετέωρους σε θέματα εξέλιξης (που ανοίγουμε κατόπιν ρουσφετολογικών πιέσεων) και μισθολογίου. Έτσι καταφέρνουμε να έχουμε αξιωματικούς με απολυτήριο Λυκείου ή ΙΕΚ, που καταφανώς ούτε μπορούν ούτε θέλουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Γιατί να το κάνουν, άλλωστε, η αφού εξέλιξη και η κατάληξή τους τους δεν βασίζεται στις ικανότητες αλλά στα χρόνια υπηρεσίας και στις πιέσεις που μπορούν να ασκήσουν στο ενδιάμεσο. Δεν κλείνουν τα κενά στελέχωσης, που σκοπίμως δημιουργούν οι πολιτικοί με τις λειψές προκηρύξεις θέσεων στις παραγωγικές σχολές. Αντίθετα, δημιουργούν ψευδή εικόνα ομαλότητας αφού πολύ σύντομα παύουν να εκτελούν τα κύρια καθήκοντα για τα οποία υποτίθεται ότι προσλήφθηκαν και καταφεύγουν φιδιάζοντας σε επιτελεία και γραφεία, γιατί "μεγαλώσαμε πια και πονάνε κι οι αρθρώσεις - που να αλλάζεις ερπύστρια τώρα μέσα στη βροχή - παρτε την επόμενη σειρά να μας απαλλάξει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Δηλαδή η εξέλιξη και η κατάληξη και η κατάληξη των αποφοίτων ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ βασίζεται στις ικανότητές τους και όχι στα χρόνια υπηρεσίας τους; Ας γελάσουμε δυνατά εμείς οι ΕΜΘ με πτυχίο ΑΕΙ/Μεταπτυχιακό τίτλο και χρόνια υπηρεσίας σε όλες τις Μονάδες/Υπηρεσίες των ΕΔ.

      Διαγραφή
    2. Καιρός είναι η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των Στελεχών των Ε.Δ να μην βασίζεται μόνο στον τρόπο εισαγωγής τους, αλλά και στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τα οποία αποκτούν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

      Διαγραφή
    3. Μάθε τι σημαίνει ο όρος θεσμός πρώτα μόνιμε οπλίτη σχολής και μετά να συκοφαντείς νομοθετημένο συνταγματικό θεσμό.

      Διαγραφή
    4. 2:26:00 μ.μ. ήδη τα εποπ σας έχουν ξεπεράσει σε αυτό. Και σε γνώσεις ακόμα,με πτυχία ΤΕΙ ΑΕΙ.

      Διαγραφή
    5. Χρόνια πολλά! Αγαπητέ 25 2:24 με το πτυχίο ΑΕΙ και το μεταπτυχιακό, γιατί δεν πέρασες την πύλη των ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ αφού είσαι τόσο άξιος; Μήπως θέλεις να αλλάξουμε τη διαδικασία ονομασίας των αξιωματικών για πάρτη σου; Τα πτυχία σου δεν λένε τίποτα για το στράτευμα, κράτα τα στον τοίχο σου!

      Διαγραφή
    6. Το διαβάσαμε κι αυτό, ότι οι εθελοντές δεν είναι θεσμός. Αγαπητέ ο όρος εθελοντής είναι θεσμοθετημένος και αναφέρεται σαφώς και στους στρατιωτικούς κανονισμούς. Προφανώς από την πολλή μόρφωση εκεί στο ίδρυμα δεν προλάβαινες να διαβάσεις τον 20-1. Επίσης προς τον Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 3:26:00 μ.μ.: σαφώς και υπάρχουν και πολλοί ΕΠΟΠ με πτυχία ΑΕΙ και αυτούς περιλαμβάνει η ανάγκη για βαθμολογική εξέλιξη βάσει τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Όπου τυπικά βλέπε πτυχία, όπου ουσιαστικά βλέπε θέσεις ευθύνης τις οποίες καλύπτουν (επιτυχώς εννοείται).

      Διαγραφή
    7. Εσύ που μπήκες ΕΜΘ με απολυτήριο Λυκείου και πήρες πτυχίο-μεταπτυχιακό γυρίζοντας και όλη την Ελλάδα, πώς το κατάφερες; Σίγουρα όχι με εκπαιδευτική άδεια, αφού δεν δικαιούσαι. Άρα, με κοπάνα, φοιτητικές άδειες εις βάρος των συναδέλφων σου και μελέτη εν ώρα υπηρεσίας εις βάρος των καθηκόντων σου. Και μάλλον θα είναι τίποτα πτυχία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον Ελληνικό Πολιτισμό, ίσα για να λες ότι έχεις πτυχίο ΑΕΙ. Γιατί δεν φεύγεις να αναζητήσεις την τύχη σου με τόσα προσόντα στον ιδιωτικό τομέα; Ακόμα και στο Δημόσιο μπορείς να διοριστείς μέσω ΑΣΕΠ. Άντε ντε! Όσο για τον άλλο που επιμένει ότι είναι θεσμός αφού ...τον γράφει ο 20-1, ας μάθει ότι ο θεσμός έχει χρονική διάρκεια και δεν αλλάζει όνομα κάθε φορά που προκηρύσσεται διαγωνισμός για να μην δεσμεύεται από τους όρους των προηγούμενων.

      Διαγραφή
    8. Προς 11:06:00

      Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ είναι θεσμός και μάλιστα από το 1960...
      https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/758178
      και εν συνεχεία...
      https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/337309

      Όσο τις ρουσφετολογικές αλλαγές ονομασίας των ΟΠΥ σε ΕΠΥ/ΕΜΘ, για να δούμε και τους ΑΣΣΥ... ε ;;;

      Πρώτη Περίοδος (1884-1889)
      Η σχολή για πρώτη φορά ιδρύθηκε υπό τον Χαρίλαο Τρικούπη με ονομασία Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον

      Δεύτερη Περίοδος (1925-1934)
      Με προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Θεόδωρου Πάγκαλου το 1925 ιδρύθηκε το Στρατιωτικόν Οικοτροφείον Υπαξιωματικών στην Κεφαλονιά.

      Τρίτη Περίοδος (1949-Σήμερα)
      Μετά τη λήξη του καταστροφικού Εμφυλίου Πολέμου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 1949 η Προπαρασκευαστική Σχολή Υπαξιωματικών στην Πάτρα.

      Και μετά εσύ, το βλέπεις λογικό, να φεύγεις ΣΧΗΣ λες και έβγαλες την ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...
      Όμως για τους άλλους το παραπάνω, σου φαίνεται ρουσφετολογικό και παράλογο...

      Διαγραφή
    9. Από τη νομοθεσία που παρέθεσες: "Εθελονταί προβλέπονται από της τάξεως του στρατιώτου μέχρι και του βαθμού του επιλοχίου". Πολύ ...τεντωμένο βαθμολογικά τον βλέπω τον θεσμό σου. Άλλο πράγμα είναι η πρόνοια για συμπλήρωση των κενών στο στράτευμα με χαμηλόβαθμο προσωπικό το 1960 και άλλο να κάνουμε τους επιλοχίες υπολοχαγούς και να τους κρατάμε μέχρι τα 60 για να πάρουν καλή σύνταξη επειδή κατατάχθηκαν στα 26 όταν αποφάσισαν ότι η εργασία στον ιδιωτικό τομέα τούς πέφτει δύσκολη. Όσον αφορά σε αυτά που γράφεις για τους ΑΣΣΥ, μόνος σου αποδεικνύεις ότι η ΣΜΥ άλλαξε όνομα 3 φορές από το ...1884 και τελευταία φορά το 1949, ήτοι 74 χρόνια πριν! Οι παραγωγικές σχολές ΕΙΝΑΙ θεσμός, νομικά και ουσιαστικά, με συνέχεια, ιστορία, ήθη, παραδόσεις και πραγματική προσφορά στην πατρίδα, παράγοντας στελέχη με στρατιωτική συνείδηση που ΔΕΝ την αποκτάς με 3 μήνες εκπαίδευση, ιδίως όταν έχεις μπει στις ΕΔ με αδιαφανείς διαδικασίες για βιοπορισμό. Θεσμός δεν γίνεσαι επειδή σε γράφει η νομοθεσία που κάθε φορά αλλάζει ή ο ...20-1, αλλά επειδή εδραιώνεσαι στην συνείδηση του στρατεύματος ως αδιαίρετο και ομοιογενές συστατικό του. Εσύ τι λες, το έχουν καταφέρει αυτό οι διαφόρων προελεύσεων εθελοντές; Μόνο και μόνο η προκλητικά ευμενής μεταχείρισή τους σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων και στελέχωσης θέσεων ευθύνης αποδείχθηκε αρκετή για να προκαλέσει αυταπόδεικτη διχόνοια. Δεν θέλω να επεκταθώ αναφέροντας περιστατικά που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν και θεωρούνται αδιανόητες συμπεριφορές για αποφοίτους παραγωγικών σχολών, αλλά μάλλον φυσιολογικές για αποφοίτους ΙΕΚ με όψιμο πτυχίο θεολογίας και καμία νομική, πειθαρχική ή εξελικτική επίπτωση. Τέτοιοι "θεσμοί", που το σκεπτικό της ύπαρξής τους παραβιάζεται πρόδηλα και διαχρονικά για χάρι των ψηφαλακίων, μόνο κακό κάνουν στις ΕΔ: διασαλεύουν την τάξη και την πειθαρχία, καταρρακώνουν το ηθικό των αδικούμενων, προκαλούν τριβές αναιρώντας την συναδελφικότητα και το στρατιωτικό πνεύμα, δημιουργούν δε ψευδή εικόνα κανονικότητας αριθμών που δυστυχώς ουδεμία σχέση θα έχει με την πραγματικότητα επί του πεδίου. Δυστυχώς, ο βιοπορισμός είναι εξ ορισμού ασύμβατος με ένα λειτούργημα που απαιτεί διαρκή σωματική και ψυχική προετοιμασία για την ύστατη θυσία χάριν της πατρίδας.

      Διαγραφή
  8. Σε αυτές τις εκλογές ξέρουμε τι ΔΕΝ θα ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστα .Οχι μονιμοι αλλα,μακρας θητειας.Και οι παλιοι Χωροφυλακες του ΄74,'77,΄78΄79 και νυν Αστυνομικοι αν υπηρετουν ,με το βαθμο του Ανθυπομοιραρχου,(Ανθυπολοχαγου) αποστρατευονταν ,και οι ΕΜΘ ,θελουν να αποστρατευονται Συνταγματαρχες τρομαρα τους ,ενα βαθμο κατω απο τον βαθμο του Ταξιαρχου που αποστρατευονται οι Ευελπιδες.Λιγο μυαλο ρεεεεεεε.Δεν μπορει να ισχυσει αναδρομικα τοσα χρονια πισω ,δηλ.την δεκαετια του΄70 νομος για τους Εθελοντες.Ειναι αντισυνταγματικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:23:00
      Ενώ εσύ από Λοχιάκος να φεύγεις ΣΧΗΣ σαν να είσαι της ΣΣΕ, τρομάρα σου, είναι σωστότατο...

      Διαγραφή
  10. Μαύρο πολύ θα υπάρχει στην κάλπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους !!!
    Διάβασα τα παραπάνω σχόλια και διαπιστώνω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος ΑΣΣΥ δεν σχολιάζει τα του άρθρου...
    Δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι οι ΕΜΘ δεν ζητάνε την εξομοίωση με εσάς, αλλά με τους υπόλοιπους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, οι οποίοι στην τελική, ξεκίνησαν - όταν αυτοί μπήκαν Υπαξιωματικοί - ως Στρατιώτες ;;;
    Η φαγωμάρα σας είναι οι ΕΜΘ, μη τυχόν γίνουν Ταγματάρχες...
    Δείτε γύρω σας...
    Στην ΠΑ οι ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ Σμήναρχοι φεύγουν !!!
    Στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ, με 1 χρόνο Εθελοντές Στρατιώτες και 2 χρόνια Εθελοντές Δνεις, ούτε καν εσώκλειστοι, Μ. ΛΧΙΕΣ ονομάστηκαν...
    Βρείτε την Φ.415.14/4/541421/Σ.4544/25 Απρ 2007/ΓΕΣ/1ο ΕΓ/4/3
    Για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ του ΝΔ 445/74 και Ν. 705/77, που εδώ και πέντε χρόνια πληρώνονται σαν να βγάλανε Σχολή, χαμπάρι δεν πήρατε...
    Το θέμα σας ήταν, είναι και θα είναι ως το τέλος, οι ΕΜΘ...
    Αγνοείτε όμως κάτι πολύ βασικό....
    Ότι βάσει των εγκυκλίων πρόσληψης όλων των παραπάνω, είναι οι μοναδικοί ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ μη Παραγωγικής Σχολής, από την 1η μέρα που μπήκανε στο Στράτευμα, όταν όλοι οι υπόλοιποι ξεκίνησαν ως Στρατιώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρβυλοφυλακες ξεκινησαν οι ΕΜΘ.ΕΠΟΠ ΟΒΑ και λοιποι.Οι Εθελοντες ξεκινησανε σαν Υπαξιωματικοι δεκανεις απο την πρωτη ημερα ,ορκιστηκανε στην 1 εβδομαδα επαιρναν μισθο απο την πρωτη ημερα ,καθησανε 2 χρονια στον βαθμο αυτον ωστε να εξομοιωθουν με τα στελεχη της ΣΜΥ που ηταν 1 χρονο ,δηλ .2 6μηνα..Απαιτουμενα προσοντα οπως και των συναδελφων της ΣΜΥ και οι εισητηριες εξετασεις ιδιες ,οχι σαν τους εμθ,εποπ,οβα που διοριστηκανε οπως ξερουμε ολοι.Οσο για τα πτυχια?Αφου ειχαν πτυχια ΑΕΙ ,ΤΕΙ ,γιατι δεν διοριστηκανε στο Δημοσιο σε καλυτερες θεσεις η στον Ιδιωτικο τομα ,η ηταν τοσο πατριωτες που ηθελαν τον Στρατο .?Το ΄79 ερχοταν στο Λυκειο Αξιωματικοι του Στρατολογικου και παρακαλουσαν να παμε στο Στρατο ,γιατι τοτε ηταν Στρατος.....Αντι να φωναζετε για τους Δοκιμους που εν μια νυκτι τους κανανε ανθυπολοχαγους μονιμους με 24 μηνες θητεια. και φτασανε Ταξιαρχοι με μηδεν εκπαιδευση φωναζετε για τους Εθελοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Οι ΔΕΑ και μετέπειτα μόνιμοι αξκοί,ξεκίνησαν ως αξιωματικοί την καριέρα τους και όχι ως υπξκοί.Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέει αυτό το πράγμα,τότε συνέχισε να χαλάς χρόνο στο πληκτρολόγιο.

      Διαγραφή
  13. Προς 11 23:00.Πρωτα από όλα ποτέ δεν ειμουν Λοχιακος, αλλά Λοχιαρα με κάτι @@@@@@@ ΝΑ. Οι σχολές και η εξειδίκευση που έχω εσυ και κάτι όμοιοι σου τα βλέπετε μόνο στις ταινίες. Και αγαπητέ ΕΜΘ. Εγώ όταν μπήκα στην ΣΜΥ αυτό ήξερα και αυτό υπέγραψα. Ξεκινάω Μόνιμος Λοχίας και γίνομαι Συνταγματαρχης. Αν μου έλεγαν ότι δεν θα γίνω κάτι από αυτά πολύ απλά δεν θα πήγαινα ΣΜΥ. Εσύ αντίθετα μπήκες για να είσαι πάντα οπλίτης και στο τέλος να αποστρατευτης Ανθυπασπιστης. Αυτό υπέγραψες. Ξέχνα τις εξυπνάδες περί εθελοντριων, μουσικών κλπ. που και αυτοί ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνονται Αξιωματικοι. Παρόλα αυτά το κράτος σε έκανε κακός κατά την γνώμη μου Ανθυπολοχαγο. Ύψιστη τιμή λοιπόν που γίνεσαι Αξιωματικός. Αλλά δεν σε έφτανε αυτό. Μετά Υπολοχαγό και τώρα σε αποστρατευει και Λοχαγο. Σαν να λέμε εμένα αντί για Συνταγματαρχη να με έκανε τρεις βαθμούς πάνω δηλαδή Αντιστρατηγο. Πως θα φαινόταν σε ένα συνάδελφο ΣΣΕ? Και ναι δεν θα γίνεις ΠΟΤΈ στην τελική Ανώτερος Αξιωματικός. Δεν έπρεπε καν να γίνεσαι κατώτερος. Αλλιώς μια και καλή ας σας κάνουν όλους Στρατηγούς. Ποιο πάνω δεν έχει. Αλλά και πάλι πιστεύω κάτι θα ζητήσετε. Πλανητάρχες και βάλε. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει το λάθος να φορέσετε κλαρες. Θα είναι η απόλυτη κατάντια της πολιτικής εξουσίας. Μέχρι κατώτεροι Αξιωματικοι και πολύ σας είναι. Στο κάτω κάτω είστε ένας θεσμός που game over έχει τελειώσει. Δεν μπορείτε να απειλητε κανένα. Λίγες ψήφοι οι οποίες φθηνού και στο τέλος θα σβήσουν και αυτές. Αν ακούει η πολιτική εξουσία ΜΗΝ κάνετε το λάθος να κάνετε Ταγματάρχες αυτούς που θα έπρεπε να είναι το πολύ Αρχιλοχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε πάρε τη ντουντουκα,βγες και φώναξε να μην γίνουν οι ΕΜΘ Αξκοι.Καλο σε βλέπω για αυτή τη δουλειά.Αλλα να ξέρεις ότι οι μόνιμοι Αξκοι προέλευσης ΕΜΘ θα γίνουν και Ταγματάρχες με κλαρες.Ηδη δρομολογείται και αυτό.Και να ξέρεις ότι θα μπούνε και στην β μισθολογική κατηγορία.Και που 'σαι; Καταληκτικό Ταγματάρχη, όχι αποστρατευτικο!Θα τρίβεις τα μάτια σου.Τωρα το τι εκπαίδευση έκανες εσύ και τι εξειδίκευση,μου έρχεται να το σκάσω στα γέλια.Θυμαμαι στις μονάδες πόσο δουλεύαται εσείς,τι δουλειά κάνατε και πόσο εμπιστοσύνη σας είχαν οι διοικητές.Ας είναι καλά οι ΕΜΘ που ξελασπωναν τους διοικητές, που είχαν όλα τα πόστα και αυτό αναγνώρισε η πολιτεία.Εσεις με το που φοράτε το τρίγωνο, τελείωνε ο στρατός.

      Διαγραφή
  14. Υποβισαστε άμεσα όλους τους εθελοντές, εθελόντριες, μουσικαριους, αποθηκαριους, βιβλιοθηκαριους. Δεν μπορεί να φοράνε αστέρια οι οπλίτες. ΑΔΥΝΑΤΟ. Πόσο μάλλον να θέλουν να γίνουν και Ταγματάρχες. Η απόλυτη ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πάρετε την απάντηση που αρμόζει από τους ΕΜΘ το βράδυ της κάλπης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλλον θα πρέπει να ηρεμήσετε όλοι (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, παλαιοί εθελοντές, ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ).
    Το να απαξιώνετε κάθε μια κατηγορία τις υπόλοιπες δεν ανεβάζει σε τίποτα την δική σας. Ντροπή πια.
    Οι Εθελοντές ΝΔ445/1974 και οι Εθελόντριες Ν705/1977 είναι κατηγορίες που έχουν πάψει τροφοδοτούνται με νέο προσωπικό και τείνουν προς εξαφάνιση. Ξεκίνησαν με καλύτερες προοπτικές από τους ΟΠΥ ΕΠΥ, μετά την πενταετία εντάχθηκαν στην επετηρίδα των μονίμων υπαξιωματικών και ακολουθούσαν τους προερχόμενους από ΑΣΣΥ και βαθμολογικά και μισθολογικά. Αυτό δεν άρεσε στους ΑΣΣΥ αλλά αυτή ήταν η νομοθεσία αυτό ίσχυε. Για αυτό και από την αρχική εφαρμογή του νέου μισθολογίου πληρωνόντουσαν με τα κλιμάκια της κατηγορίας Β. Επειδή όμως αρχίσαν διαμαρτυρίες του τύπου ¨και αυτοί εθελοντές και εμείς εθελοντές γιατί είμαστε σε διαφορετικές μισθολογικές κλίμακες;¨ με το νέο άρθρο 91 ξεκαθαρίζει ρητά ποιοι ανήκουν στην Β μισθολογική κλίμακα. Αυτοί είναι όλοι όσοι ανήκουν στην επετηρίδα των μονίμων υπαξιωματικών. Και αυτοί δεν είναι μόνο οι εθελοντές/εθελόντριες των ΝΔ455 και Ν705 αλλά και οι ΕΜΘ και ΕΠΟΠ με πτυχίο ΑΕΙ που έχουν μεταταχθεί στην επετηρίδα των μονίμων υπαξιωματικών και τους οποίους δεν αναφέρει κανείς γιατί αποδυναμώνει το επιχείρημα των ΕΜΘ.
    Οι προερχόμενοι από ΟΠΥ, ΕΠΥ είναι η κατηγορία που ξεκίνησε με πολύ δυσμενέστερους όρους αλλά και η μόνη κατηγορία που διαχρονικά εδώ και 35 χρόνια βελτιώνει σταθερά τους όρους παραμονής και εξέλιξης στις ΕΔ.
    Εύχομαι να βελτιώσουν και άλλο την θέση τους αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνουν απαξιώνοντας και αντιμαχόμενοι τις άλλες κατηγορίες (π.χ ξεκίνησαν στρατιώτες κτλ). Ούτε ξεκινώντας ¨εμφυλίους¨.
    Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.
    Θέλουν να ενταχθούν μισθολογικά στην Β κατηγορία;
    Θέλουν να εξομοιωθούν βαθμολογικά με τους παλαιούς εθελοντές;
    Από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι θέλουν και τα δύο. Θεμιτή η επιθυμία αλλά θα πρέπει να διατυπωθεί ξεκάθαρα το αίτημα και όχι θολά μια σαν μισθολογικό αίτημα και μια σαν βαθμολογική ηθική δικαίωση.
    Ότι και να επιθυμούν τους εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγχαίρω για την στάση αλλά και τα σχόλια σου....
      Το Στράτευμα έχει πολλές "φυλές" και όπου υπάρχουν πολλές = εμφύλιος...
      Συνεπώς κατ εμέ το κακό άρχισε από πάνω...
      Στην ΕΛ.ΑΣ το έσωσαν !!!
      Είπαν, ΣΧΟΛΗ ΑΞΚΩΝ και ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ.... οι υπόλοιποι, μετά την 7ετία κανονικά στην ΕΛ.ΑΣ...
      Γιατί δεν έγινε και στις ΕΔ αυτό ;;;
      Αν διαβάσουμε τα σχόλια ΟΛΩΝ των συναδέλφων με εισαγωγικά και μη, θα καταλάβουμε !!!

      Διαγραφή
  17. Μια όμως που οι εντάσεις ξεκινάνε από τα αιτήματα των ΕΜΘ για εξομοίωση με τους παλαιούς εθελοντές δείτε σε μια ιστορική αναδρομή τι ίσχυε για κάθε μια κατηγορία από αυτές και με ποιες προϋποθέσεις έγινε η κατάταξη στις ΕΔ.
    i. Εθελοντές ΝΔ445/1974.
    Δεκανείς αν δεν είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και λοχίες οι έφεδροι υπαξιωματικοί που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις.
    ΝΔ445/1974 Α43 Π1 ΦΕΚ Α160/1974
    Μετά την υποχρεωτική πενταετή παραμονή στις ΕΔ μπορούν να μονιμοποιηθούν με τον βαθμό που φέρουν.
    ΝΔ445/1974 Α46 Π3 ΦΕΚ Α160/1974
    Με την μονιμοποίηση τους εντάσσονται στην επετηρίδα των μονίμων υπαξιωματικών και όσο αφορά την εξέλιξη τους ακολουθούν τους αρχαιότερους υπαξιωματικούς.
    ΝΔ445/1974 Α46 Π9 και ΝΔ445/1974 Α5 ΦΕΚ Α160/1974
    ii. Εθελόντριες Ν705/1977.
    Για τις εθελόντριες του Ν705/1977 ισχύουν τα ίδια με τους άνδρες.
    Ν705/1977 Α7 Π1 και 3 ΦΕΚ Α279/1977
    iii. ΟΠΥ Ν1513/1985.
    Δεκανείς ή λοχίες παρόμοια με τους εθελοντές του Ν445/1974.
    Εξέλιξη μέχρι τον βαθμό του λοχία.
    Αρχικά κατατάσσονται σε ξεχωριστή επετηρίδα για μια πενταετία μετά την λήξη της οποίας προβλέπεται απόλυση από το στράτευμα.
    Ν1513/1985 Α5 Π1 και 2 & Α19 ΦΕΚ Α12/1985.
    Το 1989 δίνεται η δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ μετά την λήξη της πενταετίας μέχρι την συμπλήρωση 35ετούς υπηρεσίας και εξέλιξη μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Δεν προβλέπεται μονιμοποίηση.
    Ν1848/1989 Α13 Π4
    Το 1991 εκδίδεται το ΠΔ21/1991 με το οποίο ρυθμίζονται θέματα παραμονής των ΟΠΥ ως Εθελοντών Μακράς Θητείας.
    Μετά την αρχική πενταετή υποχρέωση μπορούν να παραμείνουν ως εθελοντές μακράς θητείας αλλά δεν μονιμοποιούνται.
    ΠΔ21/1991 Α11 Π1 ΦΕΚ Α9/1991
    Το 1992 οι ΟΠΥ ονομάζονται ΕΠΥ.
    Ν2109/1992 Α9 Π1 ΦΕΚ Α205/1992
    Το 2010 οι προερχόμενοι από ΟΠΥ/ΕΠΥ εθελοντές μακράς θητείας μονιμοποιούνται με την παρ. 1 του άρθρου 69 του Ν3883/2010 και παραμένουν σε ξεχωριστή επετηρίδα με την παρ. 3 του άρθρου 69 του Ν3883/2010. Δεν εντάσσονται στην επετηρίδα των μόνιμων υπαξιωματικών παρόλο που μονιμοποιήθηκαν.
    Το 2017 καθιερώνεται ο αποστρατευτικός βαθμός ανθυπολοχαγού για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας με το άρθρο 2 του Ν4494/2017 ΦΕΚ Α165/2017 που ολοκληρώθηκε με το ΠΔ 16/2019 ΦΕΚ Α21/2019.
    Το 2019 καθιερώνεται ο εν/εν βαθμός του ανθυπολοχαγού Ν4609/2019 Α10 Π23 ΦΕΚ Α67/2019 και ο αποστρατευτικός του υπολοχαγού Ν4609/2019 Α10 Π11 έως 13 ΦΕΚ Α67/2019.
    Τ0 2023 καθιερώνεται ο εν/εν βαθμός του υπολοχαγού και ο αποστρατευτικός του λοχαγού Ν5018/2023 Α46 ΦΕΚ Α25/2023.
    Επομένως και οι τρείς παραπάνω κατηγορίες ξεκίνησαν με το ίδιο βαθμό (δεκανέα ή λοχία) και όχι στρατιώτες όπως αναφέρουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον. Για το ΜΣ κάνεις λάθος....
      Εγκύκλιος 56/2007

      Α/Α ΑΓΝΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ
      ΕΠΙΔΟΣΗΣ
      1 Δρόμος 100μ. 17’’
      2 Δρόμος 1000μ. 4’ και 30’’
      3 Άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μ.
      4 Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μ.
      5 Ρίψη σφαίρας (7,275 χιλ.)
      Μέσος όρος ρίψης με το δεξί
      και το αριστερό χέρι
      ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ε ;;;
      Επίσης...
      4. Υποχρέωση Παραμονής στο Στρατό - Εξέλιξη
      α. Οι κατατασσόμενοι ως Εθελοντές Στρατιώτες στο Μουσικό Σώμα,
      αναλαμβάνουν εθελουσία υποχρέωση παραμονής επί τριετία, εξελισσόμενοι
      μέχρι το βαθμό του Εθελοντή Λοχία.

      2ον. Για τις ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ του Ν.705/77 κάνεις λάθος...
      Στην αρχική έκδοση του Ν. 1848/89, δινόταν η μοναδική επιλογή και για αυτές, να γίνουν εντός 2μήνου από την ημερομηνία έκδοσης του Ν,1848 (8.5.1989) ΕΜΘ.... και μόνο...

      3ον. Για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ άρρενες του 1960 Ν.4105 επίσης ισχύουν τα παρακάτω...
      Ν. 4105/1960
      Άρθρον 8
      β) Προέλευσις Εθελοντών Οπλιτών
      1. Οι εθελονταί οπλίται προέρχονται:

      (α) Εξ ιδιωτών μη εχόντων εκπληρώσει τας στρατιωτικάς των υποχρεώσεις, κατατασσομένων ως εθελοντών, στρατιωτών.

      (β) Εξ εφέδρων αξιωματικών, ανθυπασπιστών, επιλοχιών και λοχιών, εκπληρωσάντων τας στρατιωτικάς υπχρεώσεις των και υπηρετούντων ή μη εις τας τάξεις του Στρατού, κατατασσομένων με τον βαθμόν του εθελοντού λοχίου Β`.

      Συνεπώς μπήκαν βάσει του 1α, ΚΑΙ στρατιώτες...

      Επομένως δεν μπήκαν μόνο οι ΟΠΥ-ΕΠΥ ως... αρβυλοφύλακες...

      Αν ψάξεις, ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ !!!

      Καλό βράδυ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου για τις εθελοντριες 705/77 κάνεις ένα λάθος.Ηταν χρόνια κολλημένες στο βαθμό του ανθυπασπιστή.Το 2004 επί ΥΕΘΑ Σπήλιου Σπηλιοτοπουλου ρυθμίστηκε και προαχθηκαν σε Αξκους και μάλιστα πήραν και αναδρομική προαγωγή, από Ανθστες,Υπλγοι ένα χρόνο και λοχαγοί μετά.Δεν ήταν τα ίδια με τους εθελοντές 445/74.

      Διαγραφή
    3. 1ον. Δεν αναφέρθηκα στο ΜΣ. Δεν γίνεται να κάνω λάθος σε κάτι για το οποίο δεν αναφέρθηκα.
      Οι αθλητικές δοκιμασίες δεν είναι εξετάσεις. Πιστοποιούν μόνο ότι υπάρχει η ελάχιστη απαιτούμενη φυσική κατάσταση για κατάταξη στις ΕΔ. Ισχύουν τα ίδια ή περίπου τα ίδια για όλους (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, Εθελοντές ΝΔ445/1974, ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ). Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους νόμους περί εξέλιξης των διαφόρων κατηγοριών;

      2ον. Οι εθελόντριες του Ν705/77 μπήκαν από το 1977 με το άρθρο 7 παράγραφος 1 ¨Αύται βαθμολογικώς εξελίσσονται ως και οι άρρενες των αυτών κατηγοριών¨ και παράγραφος 3 ¨ Μετά την εκπλήρωση της ως άνω υποχρεώσεως… ανακατατασσόμεναι ή μονιμοποιούμεναι κατά τα οριζόμενα υπό των εκάστοτε ισχυουσών δια τους άρρενας σχετικών διατάξεων¨. Δηλαδή των εθελοντών του ΝΔ445/1974 που ίσχυαν τότε.
      Με την παράγραφο 5 του Ν1848/1989 προσπάθησαν να τις αποσυνδέσουν από τα μέχρι τότε ισχύοντα και να τις εντάξουν στους ΟΠΥ. Δεν το δέχτηκαν, διεκδίκησαν την παραμονή τους στις διατάξεις βάσει των οποίων είχαν καταταχθεί αρχικά. Τελικά δικαιώθηκαν με το άρθρο 13 του Ν3257/2004 ΦΕΚ Α143/2004.
      ¨1. Οι γυναίκες που υπηρετούν ως μόνιμες με βαθμό Ανθυπασπιστή του Ν. 705/1977 (ΦΕΚ 279 Α), που κατετάγησαν τα έτη 1979, 1980, 1981 και 1982, προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχου των άλλων Κλάδων με τη συμπλήρωση είκοσι ενός ετών αντίστοιχα συνολικής πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την αρχική τους κατάταξη, συντρεχουσών των λοιπών προϋποθέσεων του Ν.Δ 445/1974 (ΦΕΚ 160 Α), πλην της παραγράφου 10 του άρθρου 7 του διατάγματος αυτού.¨
      Δεν είχαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν κάτι για την κατηγορία τους; Όταν μάλιστα αυθαίρετα άλλαζε η εξέλιξη που προβλεπόταν από τον νόμο με τον οποίο κατατάχθηκαν;
      Που κάνω λάθος;

      3ον. Εθελοντές άρρενες του Ν4105/1960 δεν υπάρχουν στις ΕΔ εδώ και δεκαετίες. Από την ημερομηνία ισχύος του ΝΔ445/1974 ισχύουν οι διατάξεις αυτές και όχι ο Ν4105/1960.
      Ποτέ δεν αποκάλεσα κανένα συνάδελφο, από καμία κατηγορία, αρβυλοφύλακα.

      Τελικά νομίζω ότι συμφωνούμε μόνο στο ότι ¨Αν ψάξεις, ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ !!!¨

      Διαγραφή
    4. @Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023 12:25:00 π.μ.
      Έχεις δίκιο ότι ήταν χρόνια κολλημένες στο βαθμό του ανθυπασπιστή.
      Όμως πρέπει να δούμε το γιατί και το πως.
      Αρχικά είχαν καταταγεί με τον Ν705/77. Δες το 2ον στο σχόλιο
      Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023 12:34:00 π.μ.
      Με το άρθρο 13 (παρ. 4 ) δόθηκε πρώτη φορά η δυνατότητα στους ΟΠΥ να παραμείνουν στις ΕΔ μέχρι την συμπλήρωση 35ετούς υπηρεσίας. Μέχρι τότε προβλεπόταν απόλυση μετά την πενταετία.
      ¨Μετά την λήξη της πενταετούς υποχρέωσης τους όσοι επιθυμούν μπορούν μετά από αίτηση τους να παραμείνουν στις Ένοπλές Δυνάμεις με τον βαθμό που φέρουν ως εθελοντές μακράς θητείας μέχρι την συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή ……¨
      Με την παράγραφο 5 του άρθρου 13 του Ν1848/1989 έβαλαν στην κατηγορία των ΟΠΥ και τις εθελόντριες του Ν705/1977 παρά το γεγονός ότι τα θέματα παραμονής και εξέλιξης τους ήταν ήδη κανονισμένα από την αρχική τους κατάταξη.
      ¨Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζεται αναλογικά και για τις εθελόντριες του Ν705/1977…..¨ . Μάλιστα δεν τους έδιναν την δυνατότητα του ¨ όσες επιθυμούν¨ που ίσχυε για τους ΟΠΥ.
      Από τότε διεκδικούσαν να εφαρμοστούν οι διατάξεις με βάση τις οποίας είχαν καταταγεί αρχικά και όχι αυτές του Ν1848/1989. Κάτι που θα κάναμε όλοι μας νομίζω.
      Τελικά κατάφεραν και δικαιώθηκαν τα αιτήματα τους το 2004. Δες πάλι το 2ον στο σχόλιο
      Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023 12:34:00 π.μ.
      Διάβασε και την αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 13 του Ν3257/2004 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/r-enodim-eis.pdf

      Διαγραφή
    5. Τα ξέρεις καλά Φίλε μου! Για τους δόκιμους που δήλωναν να παραμείνουν ως ειδικής μονιμότητας, στο βαθμό του Αρχιλοχία και ακολουθούσαν την επιτερηδα της Σχολής, ξέρεις για αυτούς; Όχι μακράς ανακατάταξης, ειδικής μονιμότητας! Έχω δει και από αυτούς.

      Διαγραφή

    6. @ Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023 1:24:00 μ.μ
      Με τον όρο ειδικής μονιμότητας έχω ακούσει για χειριστές της αεροπορίας στρατού Ν324/1976 αλλά αφορά αξιωματικούς.
      ΔΕΑ/Ανθυπολοχαγοί που δήλωναν παραμονή και κατάταξη ως υπαξιωματικοί είναι και αυτοί εθελοντές του ΝΔ445/1974.
      Αφού είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μπορούσαν να καταταχθούν σαν εθελοντές οπλίτες με τον βαθμό του αρχιλοχία. Βλ. παρ. 1β)(1) εδώ https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/337309/n.d.-445-1974 .
      Δεν γίνεται πλέον κατάταξη με αυτές τις προϋποθέσεις τουλάχιστον τα 30 τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
  18. Τραγικοί...
    Όλοι σας είστε τραγικοί...
    Υποτιμητικά σχόλια εναντίον Συναδέλφων, ειρωνείες, υποθέσεις... καρκινηλα, τοξικότητα..
    Αυτός είναι στρατός;;;;
    Αυτό είναι ένοπλες δυνάμεις;;;
    Εμείς θα πολεμήσουμε δήθεν ενωμένοι ενάντια στον εχθρό;;;
    Δηλαδή είστε όλοι σας τόσο, μα τόσο μην πω και δεν αντιλαμβάνεστε ότι ΟΥΔΕΙΣ από τους πολιτικούς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ΠΟΤΕ για ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ αυτόν των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;;;;
    Δλδ είστε ΟΛΟΙ τόσο μα τόσο περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας;;;;;
    Αλήθεια δλδ τώρα;;;
    Πραγματικά να ξέρετε ΟΛΟΙ ότι το μόνο που παράγετε με όλα όσα γράφετε, σκέφτεστε κλπ, είναι ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ..
    Τίποτε άλλο..
    Αντί να είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι εναντίων αυτών που παίζουν με τις ζωές μας και την υγεία μας, πολεμάμε ο ΕΥΕΛΠΙΣ ΤΩΝ ΑΞΚΟ ΑΠΟ ΣΜΥ, ΚΑΙ Ο ΑΞΚΟΣ ΑΠΟ ΣΜΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ..
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ;;;;
    Τι να πω...
    Δεν υπάρχει καμία σωτηρία...
    ΚΑΜΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είναι καλό να μάθετε να δέχεστε τον αντίλογο, ιδιαίτερα όταν είναι και με επιχειρήματα ανώτερα απ'τα δικά σας.

      Διαγραφή
    2. Στην επισήμανσή σου, έχεις δίκιο. Είναι αδύνατο για ένα στράτευμα να πολεμήσει αν δεν είναι ενωμένο, γι' ατό και μεταξύ των στόχων της στρατιωτικής εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνεται η καλλιέργεια στρατιωτικού πνεύματος, ομαδικότητας και αλληλοσεβασμού, ανεξαρτήτως βαθμού. Όμως, η άνιση μεταχείριση του προσωπικού προκαλεί πικρία και συναίσθημα αδικίας και οδηγεί τελικά στην διασάλευση της τάξης και της πειθαρχίας αν δεν διορθωθούν έγκαιρα. Θα μου πεις, πού να το ξέρουν αυτό οι πολιτικοί όταν αποφασίζουν να ενδώσουν στις πιέσεις μιας ομάδας στρατιωτικών; Δεν το ξέρουν ή δεν τους νοιάζει - μόνο τα πιθανά ψηφαλάκια τους ενδιαφέρουν. Αυτοί που θα έπρεπε να "στυλώσουν τα ποδάρια" και να αντισταθούν με κάθε μέσο, είναι η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ, αυτή που κατά νόμο είναι υπεύθυνη για την διατήρηση του ηθικού και του φρονήματος του στρατεύματος. Αλλά φευ, φαίνεται ότι ο ένας χρόνος παραπάνω παραμονής ή η υπόσχεση διορισμού σε νοσοκομεία, υπουργεία και άλλα ευαγή ιδρύματα μετά την αποστρατεία είναι πολύ ισχυρά κίνητρα για να αγνοήσουν τον όρκο που έδωσαν "να φυλάττουν ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους", έγγραφους και άγραφους.

      Διαγραφή
  19. 12:47:00
    Εγώ προσωπικά σε 50 μέρες συμπληρώνω πραγματική 35ετία...
    Φεύγω και πλέον θα απολαμβάνω την ιδιωτική ζωή ως απόστρατος...
    Το 1988 που πήγα στην Μονάδα, Μ. Αρχιλοχίας ήταν Ανθυπασπιστής Μονάδος και μάζευε μαζί μας (εγώ ΟΠΥ τότε), τα σκουπίδια...
    Ευτυχώς λοιπόν, που χάρη πολλών όμοιων μου, οι οποίοι τότε όντως μπήκαμε λόγω βιοπορισμού ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, άρχισαν σιγά - σιγά πόστα όπως του Αρχιλοχία Υπομονάδας - Σιτιστή - Βοηθού 1ου Γρ - Βοηθού Αξκού Μισθοτροφοδωσίας κλπ άλλων να περνάνε σε ΕΜΑΣ τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ σύμφωνα με εσένα, οπότε τα παιδιά της Σχολής Υπξκων ξεκίνησαν σιγά - σιγά να πηγαίνουν σε Στρατηγεία Συντάγματος και πάνω με ότι αυτό συνεπάγετει για τον καθένα τους...
    Συμφωνώ με την άποψη σου ότι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μπήκαμε για κάλυψη αναγκών κατωτέρων Στελεχών...
    Φαντάσου όμως τι κουπί θα τραβάγανε οι δικοί σου, αν δεν υπήρχαμε.... ;;;
    Οπότε μην το ψάχνεις...
    Πρέπει να μάθεις να δουλεύεις με όλες τις προελεύσεις....
    Αλλιώς, θα είχαμε Μονάδες μόνο για ΣΣΕ, Μονάδες μόνο για ΑΣΣΥ, και Μονάδες για όλους τους υπόλοιπους, και το θέμα είναι ότι εμείς οι από το μηδέν ξεκινώντας, την άκρη θα την βρίσκαμε....
    ΕΣΕΙΣ όμως, τι θα κάνατε ;;;
    Τροφή για σκέψη λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι για την ιστορία και τον συσχετισμό των πραγμάτων : δε γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο τώρα με τους ΕΠΟΠ?? Και εδώ,πρέπει να τονίσουμε οτι είναι διαφορετικό τα προσόντα και οι γνώσεις που αποκομίζει ένα στέλεχος κατά τη διάρκεια της θητείας του απ' την εξίσωση με γυναίκες συναδελφούς του.

      Διαγραφή
  20. Τη στιγμή αυτή,οι ΕΜΘ χρωστάνε πάρα πολλά στην παρούσα κυβέρνηση.Δε θα τους ερχόταν από πουθενά τόσο μεγάλη βαθμοδοσία με ανύπαρκτα προσόντα,παρά μόνο με την εξίσωση των πρώτων εθελοντριών.Σε όποιον δεν αρέσει ο νόμος, η αγορά εργασίας είναι ανοικτή αφού έχουν τόσες πολλές γνώσεις,όπως διατείνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς: Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 5:25:00 μ.μ. Δηλαδή για σένα όποιο Στέλεχος τελειώνει ΑΕΙ κάνει "κοπάνα"; Να ενημερώσουμε αν είναι τους Ανωτάτους (οι περισσότεροι συνήθως τελειώνουν ΑΕΙ παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων τους) ότι έκαναν "κοπάνα" και ότι πήραν "εις βάρος των συναδέλφων" τους την εκπαιδευτική άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίσω στο Δημοτικό, να μάθεις να διαβάζεις. Είχα συναδέλφους που σπούδασαν ακριβώς έτσι και ξέρω: "Να φεύγω λίγο νωρίτερα τις Δευτέρες γιατί έχουμε μάθημα στις 14:00" ο ένας, "Θα παίρνω μικρής διάρκειας ή την απαλλαγή από υπηρεσία κάθε Παρασκευή γιατί το μάθημα ξεκινάει στις 10:00" ο άλλος, "Ξεκινάει εξεταστική και θα παίρνω σπαστές τις φοιτητικές που δικαιούμαι - δεν με νοιάζει αν έχουμε τακτική αξιολόγηση, η διαταγή λέει ότι χορηγούνται υποχρεωτικά" ο τρίτος. Αυτά ΕΙΝΑΙ κοπάνα και εις βάρος των συναδέλφων τους, που έμεναν πίσω να καλύψουν τις απουσίες τους. Ειδικά τα προπτυχιακά, που ποτέ δεν απευθύνονται σε εργαζόμενους, είναι αδύνατον να τα παρακολουθήσεις χωρίς να εξαντλήσεις τις προβλεπόμενες άδειες και απαλλαγές και χωρίς να φεύγεις "λίγο νωρίτερα τις Δευτέρες". Α, και χωρίς να κάνεις τις εργασίες σου και τη μελέτη για τις εξετάσεις εν ώρα εργασίας, όσο οι άλλοι κάνουν και την δική σου δουλειά "για να μην χαλάσουν την προσπάθεια και το μέλλον του παιδιού". Ξέρουμε επίσης και τα μεταπτυχιακά που παράγονται στις φάμπρικες της Λαμίας και της Τρίπολης κάθε Σαββατοκύριακο. Οι ανώτατοι, τους οποίους φυσικά μπορείς να πας ελεύθερα να ενημερώσεις όπως μάλλον κάνεις καθημερινά για να βγάλεις το μεροκάματο, έχουν αποκτήσει τα μεταπτυχιακά τους ως κατώτεροι ή ανώτεροι αξιωματικοί, είτε με εκπαιδευτική άδεια είτε φοιτώντας σε ΑΕΙ του εξωτερικού με τοποθέτηση - όχι στα μουλωχτά και άρα όχι εις βάρος των συναδέλφων τους που μένουν πίσω. Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις την διαφορά του "παριστάνω ότι δουλεύω επιβαρύνοντας τους συναδέλφους μου και σπουδάζω αυτό που έχω επιλέξει" από το "σπουδάζω αυτό που χρειάζεται η υπηρεσία"...

      Διαγραφή
  22. Άμεσα να ψηφιστεί νομοσχέδιο για να γίνουν οι ΕΜΘ ξανά το πολύ αρχιλοχιας. Ακόμα και αυτοί που έγιναν Ανθυπολοχαγοι να τους βγάλουν το άστρο και να τους βάλουν σαρδέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμεσα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αυτό που ήθελε να κάνει ο κύριος Στεφανής, να γίνει σώμα Υπαξιωματικών. Οι ΑΣΣΥ να εξελίσσονται μέχρι Ανθυπασπιστές.Και αυτοί που είναι Αξκοι,να βγάλουν τα αστέρια και να βάλουν σαρδέλες.

      Διαγραφή
    2. 3:50:00 μ.μ.οι κκ ΕΜΘ ας καταλάβουν ότι δεν το ίδιο με τους ΑΣΣΥ. Πέρα απ'την παραμονή σε ίδιους βαθμούς κάποια χρόνια,δεν υπάρχει εξίσωση αλλά συσχετισμός.

      Διαγραφή
  23. Και εμείς που αποστρατεύτηκαμε με κλάρες ,καταταγεντες το'79 η σύνταξη μετά από 35πληρη χρόνια πού υπογράψαμε, είναι του δεκανέα.Με τις υγείες μας.Ξερουν οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αδιανόητο. Άκου εκεί οι ΕΜΘ να ζητάνε να γίνουν Ανώτεροι Αξιωματικοι. Αλλά έτσι είναι πήραν κάτι στην αρχή που δεν δικαιούταν και γίνονταν Ανθυπολοχαγοι εν αποστρατεια. Μετά χωρίς κανένα λόγο τους έδωσαν ακόμα ένα βαθμό και τώρα και άλλο και έφθασαν αυτοί που ήταν αρβυλοφυλακες να γίνονται, άκουσον άκουσον Λοχαγοι εν αποστρατεια. Την στιγμή που ένας ΑΣΣΥ ελαφρά υπηρεσίας από σχολή με τρία χρόνια εκεί με πανελλήνιες εξετάσεις αποστρατευετε Υπολοχαγός. Τι λέτε ωρε κλεφτόπουλα πάτε καλά? Κανονικά πρέπει να σας πάρουν τους βαθμούς πίσω. Όχι ταγματάρχες δεν πρέπει να γίνετε αλλά πρέπει να επανέλθετε στον βαθμό που σας ανήκει, αυτόν του Αρχιλοχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπουδαγμένε ΑΣΣΥ....
      α. Το "αποστρατευετε Υπολοχαγός", είναι με αι... αποστρατεύεται Υπολοχαγός.
      β. Όταν μπαίναμε την 10ετία του 80 με απολυτήριο λυκείου, στη ΣΜΥ πήγαινες ως και μαθητής της Α λυκείου...
      Ούτε καν με απολυτήριο....
      Άραξε λοιπόν...

      Διαγραφή
    2. Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023 7:58:00 μ.μ.έχετε πολύ πλάκα εσείς τα ΕΜΘ.Νομίζετε οτι επειδή κάτσατε κάποια χρόνια σε μια καρέκλα,με τη θέση του βοηθού τα πιο πολλά απ'αυτά,θεωρείτε οτι όλα σας αξίζουν και σας ανήκουν.

      Διαγραφή
    3. Οι ΕΜΘ στο επόμενο νομοσχέδιο ΥΕΘΑ θα συμπεριληφθούν ώστε να βελτιωθεί το βαθμολογικό στο επίπεδο των εθελοντών.Καταληκτικος Ταγματάρχη και αποστρατευτικος Αντισυνταγματάρχη.Ειναι πληροφορία από έγκυρη πηγή.

      Διαγραφή
  25. Ο Αλεξαρος έρχεται κ θα γίνουμε Ταγματάρχες κλάρες ξίφος κ ταβέρνα χαχαχαχα από το 2019 3 βαθμούς οι άρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΗΗ
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΗΗ
    ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΝΤΑΜΩΝΑ
    ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΠΑΨΕΙ
    ΔΙΚΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κλάρες ξίφος κ φρεντοτσινο θα μπαίνω στη Μονάδα έφιππος όπως ο Γκανταλφλέσσας στην Γκοντορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δε ντρέπεστε λιγάκι ανεξάρτητου θεσμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προτείνω όσοι ΑΣΣΥ έγιναν Ταγματάρχες σεβόμενος την ΣΜΥ κ αναγνωρίζοντας το εύρος γνώσεων που έχουν αποκτήσει σε διάφορα πεδία,να μετατεθούν ως Διοικητές σε μονάδες Έβρου κ Νήσων είναι κρίμα να μην μοιραστεί τόση γνώση και να μένει εγκλωβισμένη στα στενά όρια Αθηνών κ Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θα έχουν περισσότερες γνώσεις απο στελέχη ΕΜΘ, είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
  30. Κοινό μυστικό έ ;;;

    Θα τρώω...
    Θα πίνω...
    Σχης θα γίνω !!!

    Αυτό και μόνο, τα λέει όλα... !!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αμα πεταξεις πετρα η προεδρο θα κτυπησεις η Ταγματαρχη του Στρατου.Ολοι Ανωτεροι ρε παιδια?Και ποιος θα πολεμησει τους τουρκους αφου δεν θα υπαρχουν απλοι στρατιωτες?Ε ρε γλεντια.Μερικοι μπηκαν στο στρατο οχι να φανε ενα κοματι ψωμι που ειχαν αναγκη και κοψιμο ,μπηκαν μηπως αποκτησουν κοινωνικη καταξιωση τρομαρα τους .Τραβα σε μια καφετερια και πες του ιδιοκτητη ,κερνα τον καφε γιατι ειμαι Ταγματαρχης .Διπλο θα στον χρεωσει .Ξυπνατε οσοι κοιμαστε τον υπνο του δικαιου και δες τε την ταινια ΄¨ενας ηρωας με παντοφλες"του αειμνηστου Λογοθετιδη ,να δειτε απο ποτε η Ελληνικη Πολιτεια ειχε σε "υποληψη" τους Στρατιωτικους και θα καταλαβετε.Ειπαμε και ταγματαρχης να φτασεις η συνταξη ειναι δεκανεα τι δεν καταλαβαινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙ ΑΣΣΥ ΤΙ ΕΜΘ 50€ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή