Αναρτήθηκαν τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ Απρ 2023 – Δεν συμπεριλαμβάνεται η μείωση ν.4093/12

Αναρτήθηκαν τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ Απρ 2023 – Δεν συμπεριλαμβάνεται η μείωση ν.4093/12

Αναρτήθηκαν τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ, στα οποία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται πλέον η μείωση του ν.4093/12.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «κατεβάσετε» τα υπόψη ενημερωτικά εισέρχεσθε στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και τον Αριθμό Φακέλου ΜΤΣ (Αναγράφεται στην 2η σελίδα του Ενημ. Σημειώματος Κύριας Σύνταξης ως «ΜΗΤΡΩΟ Φ.Κ.Α.»).

ΔΕΙΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Με την αποστρατεια μας φαγανε τα 3000 λιαρα με την δηθεν αποδοση μερισμα Υποστρατηγου και τωρα μας επιστρεφουν 14 ευρω τον μηνα.Εγω δεν βαζω τιτλο ,βαλτε τον εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 14 ευρώ έγραψες; για ρίξε μια ματιά και στην σύνταξη Απριλίου που πληρώθηκες σήμερα, μήπως σου λείπει και κανένα 8ευρω από όσο ήταν του προηγούμενου μήνα (αύξηση φόρου).

      Διαγραφή
  2. Κλέφτες και απατεώνες ! Από την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων αύξησαν και ξαναέκλεψαν με φόρο 7-8 ευρώ και από την σύνταξη Απριλίου αύξησαν έκλεψαν φόρο κατά 6-7 ευρώ! Δηλαδή από τα 30 ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει το ΜΤΣ τα 15 τα βούτηξαν σε φόρους! Αίσχος και ντροπή! Θα τα πούμε στην κάλπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερωτικά.
    Οταν αυξάνεται το πληρωτέο σε μία από τις τρεις συντάξεις(οπως στο ΜΤΣ λόγω κατάργησης μείωσης ν4093/12) στις άλλες δύο(κύρια και επικουρική ) τα πληρωτέα μειώνονται λόγω αύξησης , του προκρατούμενου φόρου.
    π.χ.(στο 4/2023 ) ΜΤΣ αύξηση 12,16 πληρωτέου , Κύρια σύνταξη μείωση 1,44 πληρωτέου, επικουρική μείωση 0,14 πληρωτέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση αν και οι περισσότεροι θεωρώ ότι γνωρίζουν πλέον πως γίνεται το παιχνίδι με την φορολόγηση των συντάξεων. Η μουρμούρα που υπάρχει, γκρίνια κατ ΄άλλους, έγκειται στο γεγονός των προκλητικών τίτλων και θεμάτων, φερέφωνων ιστοσελίδων και μμε για τις διπλές τριπλές αυξήσεις και τα τσουβάλια που θα πρεπε να ετοιμάζονται ώστε να χωρέσουν αυτές. Όχι ότι κανένας σκεπτόμενος τους πίστεψε αλλά οι κοινωνία που αγκομαχά και αγωνιά καθημερινά από τις τεράστιες αυξήσεις των βασικών αγαθών άλλα καταλαβαίνει, μπορεί και να το πιστεύει, έτσι ένα μεγάλο σύνολο αυτής στρέφεται εναντίον ενός άλλου, αυτού των συνταξιούχων με ότι αυτό σημαίνει. Ας ελπίσουμε ότι η νέα γενιά θα μπορέσει να βάλει μια τάξη για το καλό της πατρίδας.

      Διαγραφή

  4. ΑΒ -Δίκαιος 29/3/23 . Σας αναφέρω τα παρακάτω θέματα :(α)Αναδρομικά ΕΑΣ .Σύμφωνα με την απόφαση 1477/2021 του ΕΣ έπρεπε να μας χορηγηθούν αναδρομικά δύο (2) ετών από ι/ι/2017 έως 31/12/2018 .Το ΥΟΙΚ.-ΕΦΚΑ σιγή ,καμία ανακοίνωση , και το ερώτημα τι συμβαίνει ? γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος ? (β) Στον ΕΦΚΑ υπάρχουν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά συντάξεων τις οποίες ο ΕΦΚΑ δεν έχει εκτελέσει ,με απροσδιόριστο χρόνο καταβολής τους ,παρά το Νόμο για άμεση καταβολής. Σύμφωνα με το Νόμο 3068/2002 η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να εκτελεί άμεσα τις Δικαστικές Αποφάσεις . Τα προαναφερθέντα θέματα απαιτούν ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και ενημέρωση .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοιχειοθετημένα τα ερωτήματα σου, ποιος όμως θα σου απαντήσει μήπως οι πολιτικοί; Όχι δεν πρόκειται αυτοί ζορίζονται, σου τείνουν χείρα φιλίας να τους ψηφίσεις ξανά ζητούν, ώστε να τα βάλουν με το βαθύ κράτος, ναι το κράτος τέρας που αυτοί δημιούργησαν διαχρονικά ως κυβερνήσεις και δεν πρόκαμαν στα τέσσερα μα και δεκατέσσερα χρόνια που πέρασαν να βάλουν μια τάξη.

      Διαγραφή
  5. Ο χειρότερος υπουργός εθνικής άμυνας που υπήρξε ποτέ, Της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Που αγνόησε και αδιαφόρησε εντελώς για τους απόστρατους αξιωματικούς και τις οικογένειες των. Δεν έδωσε καμία παροχή στους απόστρατους και κατακρεούργησε το ΒΟΕΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ δίνοντας παροχές στους Υποτακτικούς του!!!!!!Δε δέχθηκε να συναντηθεί και να ακούσει κανένα από τα αιτήματα των αποστράτων!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ. Φτάνει η ώρα της κρίσεως!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χειρότερος υπουργός εθνικής άμυνας που υπήρξε ποτέ, Της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Που αγνόησε και αδιαφόρησε εντελώς για τους απόστρατους αξιωματικούς και τις οικογένειες των. Δεν έδωσε καμία παροχή στους απόστρατους και κατακρεούργησε το ΒΟΕΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ δίνοντας παροχές στους Υποτακτικούς του!!!!!!Δε δέχθηκε να συναντηθεί και να ακούσει κανένα από τα αιτήματα των αποστράτων!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ. Φτάνει η ώρα της κρίσεως!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλά τώρα, είσαι σοβαρός; Ζητάς από κάποιον άχρηστο χασοδίκη, πολιτικό γραμμάτιο των καχραμάν-αλήδων (όπως λένε στα μέρη του), που τον έβαλαν για να μαζώξει το κατιτίς του για τα γεράματα ως γνήσιο γεροντοπαλλήκαρο, να σου φτιάξει υπουργείο και μάλιστα το ΥΠΕΘΑ; Γιατί νομίζεις ο κος ΑΓΕΕΘΑ "φορτώθηκε" τα πάντα πάνω του και τρέχει και δεν προλαβαίνει; Δεν υπάρχει λέμε πιο προσωποποιημένη ανικανότητα και ανύπαρκτη παρουσία, τύπου "ωσεί παρών". Άντε και Καλή Ανάσταση τώρα!

      Διαγραφή
  7. τα παραπάνω μερίδια τα φυλάνε για τις δεύτερες εκλογές. μάλλον νομίζουν ότι είμαστε στη εποχή του Μαυρογιαλουρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή