Τρίπολη: Σε βαθιά οδύνη το τελευταίο αντίο στον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίπολη: Σε βαθιά οδύνη το τελευταίο αντίο στον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε βαθιά οδύνη, η Τρίπολη και η Ελλάδα αποχαιρέτησε το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου τον Υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, ο οποίος ήταν συγκυβερνήτης στο μοιραίο Φάντομ που κατέπεσε τη Δευτέρα. Στο αεροσκάφος κυβερνήτης ήταν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών, ο οποίος επίσης έπεσε στο καθήκον.

Στην εξόδιο ακολουθία, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Συντετριμμένοι οι γονείς του Υποσμηναγού, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του ήταν από νωρίς στον ναό. Η σορός, στην οποία στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, κατέφθασε στις 10:15.

Παρόντες ήταν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμμ. Σκαντζός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών-Διοικητικών-Παιδείας-Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Επικηδείους εκφώνησαν ο πατέρας του και η μητέρα του, η οποία είπε, ανάμεσα στα άλλα: «Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr - thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια