Τριήμερο Στρατιωτικό πένθος κήρυξε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Θεωρώ κατ' αρχάς ότι, έπρεπε να βγει μια γενναία ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ και τον κο Αρχηγό αυτοπροσώπως, ως οντότητα αυθύπαρκτη και φυσικός προϊστάμενος, όπως έχει πράξει στο παρελθόν τόσες άλλες φορές και σε θέματα ήσονος σημασίας, παρακάμπτοντας τον ανύπαρκτο, πάντα, ΥΕΘΑ. Θεωρώ ότι αποτελεί την μέγιστη υποκρισία, η ανακοίνωση αυτή, από τον πιο αποτυχημένο υπουργό, που κατά την διάρκεια της θητείας του, ΔΕΝ έκανε τίποτα για τα άξια και γενναία στελέχη των ΕΔ, ούτε καν και σε πράγματα που δεν είχαν οικονομική επιβάρυνση στον ΠΥ, που δεν υπάρχουν οδοιπορικά, νυχτερινά και ασκήσεων, τους μισθούς πείνας, αναλογικά με αυτά που παίρνουν στο υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα, και την υγειονομική περίθαλψη πηγαίνει προς το χειρότερο. Και πάλι, παρακαλώ να δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των στελεχών των ΕΔ, που πονάνε ως να ήταν δικά τους παιδιά, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή