Δείτε έγγραφο Υπ. Οικονομικών για Αίτημα Επιδόματος 600€ και επιστροφή 13ου-14ου μισθού στα στελέχη ΕΔ

Δείτε έγγραφο Υπ. Οικονομικών για Αίτημα Επιδόματος 600€ και επιστροφή 13ου-14ου μισθού στα στελέχη ΕΔ

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 689/12.12.2022 Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Α. Μεϊκόπουλος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 123 του ν.5003/2022 (Α΄ 230) προβλέπεται η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους εξακοσίων ευρώ (600€) στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα στελέχη των Ε.Δ. δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της ανωτέρω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Με τις διατάξεις της περ.1 της υποπαραγράφου Γ.1 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α΄ 222) ορίζεται ότι τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. (συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ του Κεφαλαίου Α΄ του ν.3429/2005) και Ο.Τ.Α. καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καταργούνται από 1.1.2013.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ε.Δ., όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, στα πλαίσια των οποίων έχουν προβλεφθεί ήδη από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ρυθμίσεις για μισθολογικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστε τους!! Μην μας λείψουν? Στα μούτρα μας, μας κοροϊδεύουν, όσο πιο καθαρά κ δυνατά μπορούν, σε μαζοχιστές απευθύνονται, άλλωστε, οπότε θα πιάσει!! Αφού έχουν καταλάβει, πόσο ηλιθιοι είμαστε, γιατί να μην μας συμπεριφέρονται, απαξιωτικά? Εύγε μας! Εμάς όλους, που πάμε με γαρύφαλλο, στην κάλπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρία μηνάκια έμειναν νεαρέ!!!! Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας Σκυλακάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς καμία διάθεση απαξίωσης του αγωνιστικού συναισθήματος, των διεκδικήσεων, του δίκιου οποιουδήποτε, ειλικρινά, απορώ για όσους ακόμη διαμαρτύρονται. Από που αντλούν την πεποίθηση ότι είναι ποτέ δυνατόν να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα ? Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που θεωρεί ότι αυτή η χώρα είναι ακριβώς στην κατάσταση που αρμόζει στην νοοτροπία όσων την κατοικούνε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα τρία κόμματα γνωρίζουμε ποια είναι όλοι θα πάρουν αυτά που μας δίνουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι έδωσες θα πάρεις φίλε Υπουργέ με τον μισθό των 15000 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15000 δεν είναι τίποτα μπροστά στις μίζες και τα τα πακέτα τύπου δώρων

      Διαγραφή
  7. Ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι σε καλυτερη μισθολογικη μοιρα απο τους στρατιωτικους και εχουν καλυτερες εργασιακες συνθηκες.Πως γινεται για εκεινους να μην ισχυουν δημοσιονομικοι περιορισμοι?Μηπως αυτα που επρεπε να παιρνουν οι στρατιωτικοι τα παιρνουν καποιοι αλλοι που ζουν αναμεσα και εις βαρος μας η πηγαινουν στα αποθεματικα?Μηπως να αντικατασταθουν οι Ιαβερηδες των στρατιωτικων για να μαθει την πασα αληθεια ο πρωθυπουργος μας και να μην εχει το αναμενομενο εκλογικο κοστος Καπο τους στρατιωτικους που ειναι στα καγκελα?Ειδικα η ραχοκοκαλια του στρατευματος που ειναι οι αποφοιτοι σχολων μονιμων υπαξιωματικων τριετους φοιτησης και πραγματικης ακαδημαικης εκπαιδευσης που στις πανελληνιες ειχαν πανεπιστημιακα μορια και επειδη αγαπουν την πατριδα διαλλεξαν τον δυσκολο δρομο...ειναι οι πιο αδικημενοι στρατιωτικοι και μισθολογικα και βαθμολογικα.Αναβαθμιση ανωτερων στρατιωτικων σχολων χωρις βαθμολογικη αναβαθμιση των αποφοιτων τους...ειναι μεγαλη αδικια που οπως ανεφερα αφορα την πραγματικη ραχοκοκαλια ολων των στρατευματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τέτοια απαξίωση για τον στρατό ούτε ο σύριζα δεν έδειξε...θα πάθετε ότι κ ο σύριζα μόνο ΠΑΣΟΚ τέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή