Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην τελετή αλλαγής φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην τελετή αλλαγής φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

Την τελετή αλλαγής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αργότερα, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου «γέμισε» χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μαζί με πολλούς ακόμα πολίτες και τουρίστες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το παρών στην επίσημη τελετή αλλαγής της Φρουράς μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε την εντυπωσιακή τελετή στον Άγνωστο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στους αφανείς πεσόντες των εθνικών μας αγώνων και φυλάσσεται σε εικοσιτετράωρη βάση από Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.

Η αλλαγή της Φρουράς γίνεται καθημερινά ανά μία ώρα, ενώ η επίσημη αλλαγή πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, 11:00 το πρωί. Άγημα Ευζώνων παρελαύνει από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς μέχρι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιείται η επίσημη αλλαγή Φρουράς, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τελετουργικό. Με το πέρας της τελετής και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου το Άγημα επιστρέφει στο στρατόπεδο με τον ίδιο τρόπο.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τους τενόρους της, ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χάρισε μοναδικές στιγμές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές για καλές γιορτές με πολλούς από τους παρευρισκόμενους και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τον ηλιόλουστο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αναδημοσίευση: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. αυτός με την παραλλαγής και το σακ-βουαγιάζ στον ώμο, εκεί έπρεπε να είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή