Τα Λείψανα του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Διαβιβάσεων Χαϊδαρίου (ΦΩΤΟ)

Τα Λείψανα του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Διαβιβάσεων Χαϊδαρίου (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν αιτήματος του Διοικητού της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξιάρχου κ. Παπαθανασίου και σεπτής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.Αλεξίου, μεταφέρθηκαν τα Τίμια Λείψανα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού όπου φυλάσσονται, στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος στη Σχολή Διαβιβάσεων Χαϊδαρίου, το οποίο κόμισε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Κορυδαλλού Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Μπατιστάτος μετά του συνεφημερίου του, π. Γεωργίου Σαϊνίδη.

Συγκίνηση προκάλεσε η ευλάβεια της Ηγεσίας του Όπλου Διαβιβάσεων, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών, οι οποίοι με σεβασμό προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Στρατοπέδου για να ασπαστούν τα Τίμια Λείψανα του προστάτου τους, Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος συνεχάρη τον Ταξίαρχο κ. Παπαθανασίου Γεώργιο για την πρωτοβουλία της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων, αλλά και για την άριστη συνεργασία.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Διευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Υποστράτηγος Τσιρίδης Κωνσταντίνος, ο Υποδιευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, ο Ταξίαρχος Διαβιβάσεων Γκιζάνης Γεώργιος από το ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Παπαθανασίου Γεώργιος και ο Διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΣ Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Μαρκάκης.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τιμή των Ιερών Λειψάνων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «η τιμή των Ιερών Λειψάνων πηγάζει από την πεποίθηση ότι το σώμα του ανθρώπου γίνεται δοχείο άκτιστης Θείας ενέργειας και είναι χριστοφόρο και πνευματοφόρο».

Στην συνέχεια ο Διευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Υποστράτηγος Τσιρίδης Κωνσταντίνος και ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Παπαθανασίου Γεώργιος επέδωσαν αναμνηστικά στον Σεβασμιώτατο με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Σχολή.

Να αναφερθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα τίθενται σε προσκύνηση από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια