Νέα στολή παραλλαγής και νέα αρβύλα για τον Στρατό Ξηράς–Τι αλλάζει

ΦΩΤΟ: Από 30 Νοεμβρίου έως 05 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη Διαγωνισμός Ομάδων Μάχης ΠΖ στα Στρατόπεδα «ΕΠΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ» και «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ» παρουσία Διοικητή Γ΄ΣΣ - Πηγή: ΓΕΣ

Αλλάζει η φόρμα παραλλαγής του Στρατού Ξηράς καθώς και τα άρβυλα, με σύγχρονα υλικά, νέα χρώματα και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο είναι τα σημαντικότερα πράγματα ενός μαχητή στο πεδίο, που θα του εξασφαλίσουν το σημαντικότερο ποσοστό κινήσεων συνεπώς κι επιβίωσης, η φόρμα και η αρβύλα. Η μεν φόρμα θα πρέπει να κρατάει στεγνό και σε σταθερή θερμοκρασία το σώμα επιτρέποντας ταυτόχρονα την ευχέρεια των κινήσεων ενώ η αρβύλα θα πρέπει να παράσχει πλήρη εφαρμογή στο πέλμα ταυτόχρονα με την στεγανότητα και την αποβολή κάθε ιδρώτα που θα μπορούσε να ευνοήσει την δημιουργία μυκήτων.

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προωθεί πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. Ειδικά αξιοσημείωτο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021, έχουν δοθεί οδηγίες – κατευθύνσεις – εντολές στο ΓΕΣ για καθιέρωση νέας φόρμας παραλλαγής υψηλών προδιαγραφών (τύπου multicam).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, οι αλλαγές εστιάζουν στην ποιότητα του υφάσματος, την απόχρωση καθώς και τον εργονομικό σχεδιασμό της φόρμας.

Το νέο ύφασμα θα έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και νέο διασπαστικό σχέδιο ως προς την γεωμετρία και το χρώμα παραλλαγής.

Παράλληλα έχουν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ εντολές και οδηγίες στο ΓΕΣ για νέο τύπο εξάρτησης και νέο τύπο αρβύλου, οι οποίοι θα είναι ενιαίοι για όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα με τον ίδιο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί να καλυφθούν και οι απαιτήσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις.

ΦΩΤΟ: Από 30 Νοεμβρίου έως 05 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη Διαγωνισμός Ομάδων Μάχης ΠΖ στα Στρατόπεδα «ΕΠΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ» και «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ» παρουσία Διοικητή Γ΄ΣΣ - Πηγή: ΓΕΣ

Ο σχεδιασμός προβλέπει την χορήγηση της νέας στολής αρχικά στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων κι εν συνεχεία την επέκταση των χορηγήσεων στο όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν ότι αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης με νέο για τους επαγγελματίες στο Στρατό Ξηράς. Η στρατιωτική υπόδηση από τα Στρατιωτικά Πρατήρια θα γίνεται με καταβολή πιστωτικής κάρτας.

Όλες οι σχετικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΓΕΣ. Ήδη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι διαδικασίες επιλογής της νέας φόρμας παραλλαγής να ολοκληρωθούν ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους με το ΓΕΣ να τρέχει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την εξέλιξη, ενημερώνεται και πιέζει για γρήγορα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Μπουαχαχαχαχα
  Ναι ναι
  Και διαστημόπλοια στον ΣΞ!!
  Και αντι για ξιφη, φωτοσπαθα καυετθειαν χορήγηση απο συμβουλιο Jedi!!!
  Και αντι για οπλα, φειζερ κατευθειυ απο την εταιρεία του Mr Spock!!
  Οτιδήποτε χρειαστει για να μην ασχολούμαστε με τις υποκλοπές, τα 158 ευρω μποναμα (ουααααου οπως θα ελεγε ο Βαρουφάκης), τα απληρωτα νυχτερινα και υπερωριες μας, τον μονιμως αναρμοδιο κ. υπουργο, και το γεγονός οτι ουδεις εχει ακομα συλληφθεί για την εφαρμογή των νόμων (λεμε τωρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ....ενημερώνεται και πιέζει για γρήγορα αποτελέσματα.....μήπως γίνει η στραβή και δεν προλάβουν αυτοί που πρέπει αυτά που τους υποσχέθηκαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαχαχαχ ευχαριστούμε για το άρθρο. Μάλλον όλα μαζί θαερθουν φόρμες άρβυλα,τα νέα σταγιερ και καναδεζες....και το... νομοσχέδιο...
  Οσονουπω δλδ σε 5-6 χρόνια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ακομα δεν ειδαμε τα προηγουμενα νεα αρβυλα απο το 2014 επι εποχης Μανωλα να περιμενουμε πιο καινουργια;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή