Στο Κίεβο Σακελλαροπούλου-Παναγιωτόπουλος – Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα το ταξίδι τους

Στο Κίεβο Σακελλαροπούλου-Παναγιωτόπουλος – Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα το ταξίδι τους

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα το ταξίδι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία;

Βασίλης Σκουλαράκος

Μήνυμα στήριξης στο Κίεβο μεταφέρει, κατά την επίσκεψή της, σήμερα, στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Άμυνας θα έχουν συνάντηση με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου και του κ. Παναγιωτόπουλου στο Κίεβο δεν ανακοινώθηκε επίσημα, με το ταξίδι να γίνεται σχεδόν υπό συνθήκες μυστικότητας, προφανώς για λόγους ασφαλείας, μιας και η ουκρανική πρωτεύουσα αποτελεί στόχο πυραυλικών επιθέσεων από τους Ρώσους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε αρχικά στην Πολωνία, όπου επιβιβάστηκε σε τρένο το οποίο έφτασε στο Κίεβο λίγο μετά τις 08:00 σήμερα το πρωί.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι υψηλού συμβολισμού, ακόμα μια έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα των Ουκρανών. Μετά τις επαφές με τον κ. Ζελένσκι, η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει διευρυμένες συναντήσεις με φορείς στο Κίεβο.

Σημαντικές θα είναι και οι επαφές του κ. Παναγιωτόπουλου στο Κίεβο, όπου θα έχει τετ α τετ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεκσιι Ρέζνικοφ, στη σκιά της παράδοσης από μέρους της Ελλάδας των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1, με τους Ουκρανούς ωστόσο να ζητούν από τη χώρα μας επιπλέον αμυντικό εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια