Στην καθέλκυση της φρεγάτας Belh@rra ο Παναγιωτόπουλος – Το σχέδιο ενίσχυσης του Ελληνικού ΠΝ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στην καθέλκυση της φρεγάτας Belh@rra ο Παναγιωτόπουλος – Το σχέδιο ενίσχυσης του Ελληνικού ΠΝ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

H απόκτηση από την Ελλάδα και τέταρτης φρεγάτας Belh@rra, τέθηκε στις συνομιλίες που είχε στη Λοριάν της Γαλλίας ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπάστιαν Λεκορνού.

Η ενίσχυση του στόλου με επιπλέον τέσσερις υπερσύγχρονες κορβέτες εμπεδώνει την υπεροχή του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας υπουργός ξεναγήθηκε στο εσωτερικό της πρώτης φρεγάτας. Το Ναυτικό Επιτελείο έχει δηλώσει την πλήρη ικανοποίηση που υπάρχει για τον ρυθμό κατασκευής του Ελληνικού πλοίου.

«Μόνο όταν περιηγηθείς μέσα στο σκάφος αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του και τις φοβερές δυνατότητες που έχει» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Είναι ένα project πολιτικό, βιομηχανικό, project πολιτικό και στρατιωτικό που ενώνει βαθιά Αθήνα και Παρίσι» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Σεμπάστιαν Λεκορνού.

Οι δύο αξιωματούχοι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση σε βάση Πεζοναυτών, λίγο πιο μακριά από το ναυπηγείο.

Εκεί, ο Έλληνας υπουργός γνωστοποίησε την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα των κορβετών αλλά της προαίρεσης για την τέτατη Belh@rra εφόσον υπάρχει ικανοποιητικό χρηματοδοτικό πακέτο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr - Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια