ΥΕΘΑ: Δεν κάνει δεκτή τροπολογία για κατάργηση μειώσεων ν.4093/12 για τα Μ.Τ.–Φάσκει και αντιφάσκει

Δείτε Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπως προέκυψε από κατάθεση τροπολογίας βουλευτών του Κινήματος στη Βουλή για κατάργηση μειώσεων ν.4093/2012 για τα ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΟΕΜ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Αυτοαναιρείται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ακύρωση τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κατάργηση μειώσεων του ν.4093/12 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Κλάδους (ΕΚΟΕΜ)»

Στο υπό συζήτηση στη βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε, μεταξύ άλλων, η υπ’ αριθμ. 1483-129/23.11.22 τροπολογία, από την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη, και τους βουλευτές του Κινήματος, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κ. Γεώργιο Φραγγίδη και κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με θέμα: «Κατάργηση μειώσεων ν.4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ)».

Με την υπόψη τροπολογία καταβάλλεται για πολλοστή φορά προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για την αποκατάσταση της ανισότητας στα αποδιδόμενα μερίσματα στους δικαιούχους μερισματούχους (απόστρατους των ΕΔ) των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρότι υποσχέθηκε ότι θα λάβει σχετική μέριμνα και θα αποκαταστήσει το υπόψη πρόβλημα, εντούτοις κρατά αρνητική στάση για το θέμα. Για άλλη μία φορά δεν κάνει δεκτή την τροπολογία για την αποκατάσταση της υπόψη ανισότητας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αφού με την απόφασή του αυτή, ο Υπουργός αυτοαναιρείται δεδομένου ότι οι διατάξεις της υπόψη τροπολογίας είναι αυτές που είχαν συμπεριληφθεί σε σχετικό άρθρο (27) του άτυπα κυκλοφορούντος σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Φάσκει και αντιφάσκει ο Υπουργός. Πότε θα πάρει θέση για το θέμα;

Στην υπόψη τροπολογία αναφέρεται αναλυτικά ότι:

Αιτιολογική Έκθεση

Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υποπαράγραφο 3 της παραγράφου Β του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α΄222), στα αποδιδόμενα μερίσματα στους δικαιούχους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, γίνονται κλιμακωτές κρατήσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπόψη νόμου. Οι ίδιες παρακρατήσεις γίνονται και στους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ) των τριών όπλων.

Με την παρούσα τροπολογία ρυθμίζεται η ανισότητα μεταξύ των μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορία, που έχει δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή του ν.4387/2016, με την οποία οι παρακρατήσεις αυτές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο ταχυτήτων μερισματούχους, αυτών πριν το 2016, που έχουν κρατήσεις, και αυτών μετά το 2016, που δεν έχουν.

Η ρύθμιση δεν προκαλεί επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς τα Μετοχικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και διαθέτουν ιδίους πόρους, ενώ οι κρατήσεις επιστρέφονται ως έσοδα των Μετοχικών Ταμείων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο:  «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο ....

«Από 1.1.2021 καταργούνται οι μειώσεις που επιβάλλονται, σύμφωνα με την υποπαρ. 3 της παραγρ. Β του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α’ 222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ).»

Για τον Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. γιατι ρε...εμπορα μαρμαρων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως έχει συμπεριληφθεί στο αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ!! Βροντοφώναξε ο Υπουργός μας, από έγκυρες πηγές δεν το δέχεται και πιθανότατα να διέγραψε το άρθρο 27 του πολυνομοσχεδίου που άτυπα βγήκε στην δημοσιότητα.

      Διαγραφή
  3. Ο ανθρωπος είναι κομπλεξικος με τις ΕΔ κ τα στελέχη,χειρότερος από τον βενιζέλο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΟΜΟΝΗ......ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ....ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουμε πει,το λέμε και θα το λέμε για πολλά χρόνια ακόμη,ο άνθρωπος είναι ο χειρότερος και ανικανοτερος ΥΠΕΘΑ που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο.Κριμα για τη ΝΔ που εξαιτίας του θα χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πτέραρχε ας περιμένουμε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου το οποίο ως γνωστόν, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί προς διαβούλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ....;;;;ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛ/ΔΙΟ;;;

      Διαγραφή
  7. Δεν καταργείς την Προσωπική διαφορά, δεν καταργείς την κράτηση από τα μερίσματα και περιμένεις να ξαναπάρετε ψήφο από του λόγου μας. Να είστε σίγουροι. Le poulet θα πάρετε από τους "ένστολους". Θα σας ψηφίσουν οι σχιζοφρενείς ταΐστρες σκυλογατούδες, οι ΛΟΑΤΚΙ+ και οι σαλεμένες με τα κουμπιά πανικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κάνει τόσα λεφτά παίρνουν το ΜΤΣ χρειάζεται χρήμα ,έτσι δε λένε;Δε ζήτησαν να μην καταργηθεί το 1%? Αλλά ξέχασα το 1% αφορά άλλων λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ΜΤΣ έχει χρήμα. Διοίκηση δεν έχει.Δυστυχώς

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ;;;

      Διαγραφή
  9. Εαν παει σε αλλο υπουργειο και δεν ειναι ετσι...τοτε ειναι τσαμπα μαγκας εργασιακου χωρου χωρις δικαιωμα στην απεργια και υπο τον φοβο δυσμενους μεταθεσης.Αν ομως εξακολουθησει να εμπαιζει και το νεο του προσωπικο τοτε ειναι γραφικος που ταλαιπωρει εαυτον και αλληλους κανοντας ζημια και στο κομμα του.Τετοιους υπουργους θελει ολη η αντιπολιτευση.που περιμενει με ανοιχτες αγκαλες τους αδικημενους στρατιωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαύρα μαντάτα για απόστρατους από ν/σ υπ. Εργασίας–Κατατίθεται η κατάργηση ν.4093/12–Το ΥΠΟΙΚ πιέζει για αναδρομική ισχύ από Ιαν 22......
    Το Νομοσχέδιο οφείλω να προσθέσω για την μέριμνα του προσωπικού μόλις έλαβε την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, γιατί πάντα χρειάζεται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για κάτι που έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα και σε ερχόμενες μέρες προωθείται στη δημόσια διαβούλευση................... Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρότι υποσχέθηκε ότι θα λάβει σχετική μέριμνα και θα αποκαταστήσει το υπόψη πρόβλημα, εντούτοις κρατά αρνητική στάση για το θέμα. Για άλλη μία φορά δεν κάνει δεκτή την τροπολογία για την αποκατάσταση της υπόψη ανισότητας.........................................ΤΙ ΑΠ ΟΛΑ ΙΣΧΥΕΙ;;; Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΛΑ;; και σε ερχόμενες μέρες ...............................?????????????


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ;;;ΑΠΟΡΩ!!!!ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΕΤΣΙ,ΝΟΜΙΖΕΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάπου εχω μπερδευτεί, το νομοσχέδιο του Υπουργειου Εργασίας με τιτλο " Εξορθολογισμός Ασφαλιστικής και Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας, Ενίσχυση Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και άλλες διατάξεις, δεν περιλαμβάνει τις παράνομες κρατήσεις των μερισμάτων ν.4093/2012. Αυτές περιλαμβανονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο επρεπε να εχει ψηφιστεί απο τέλος Μαρτίου και μετά απο αλεπάλληλες αναβολές και αφού πέρασε απο συμπληγάδες πέτρες, μετα απο πολυεπίπεδες πιέσεις αναμένεται να ψηφιστεί αρχές Δεκεμβρίου. Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχές Δεκεμβρίου κανά χιόνι να δούμε. Ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο δεν θα δούμε.

      Διαγραφή
  13. ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ.....ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ ;; Η ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ;;....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή